Eliwell 974 digitalni termoregulator potrebno uputstvo

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
fejo
_
_
Contact person: jovan

Re: Eliwell 974 digitalni termoregulator potrebno uputstvo

Post napisao fejo » 22 Apr 2010, 03:04

Čitam ovu temu sa velikim kašnjenjem! Ali i sami vidite da sam nov član. Upečatljivo je da
veliki broj majstora ima različita mišljenja o istom problemu. Ovo bar nije politika, pa bi struka
mogla da kaže određeniji sud. S obzirom da se preko foruma problemi mogu samo virtuelno sagledati
to je donekle i shvatljivo, ali bi ipak zainteresovani trebao dobiti takav odgovor koji će ga ohrabriti
da i dalje pita. Možda bi bilo najbolje kad bi se preporučivala neka literatura - udžbenik, ali na srpskom, jer onaj ko nepoznaje problematiku neće razumeti ni termine, pogotovu na eng. Među njima sam i sam. Pozdrav svima koji ne "gaze" nedovoljno iskusne, a imaju strpljenja da pomognu. :roll: :?:

kisko
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao kisko » 22 Apr 2010, 03:48

fejo je napisao:Čitam ovu temu sa velikim kašnjenjem! Ali i sami vidite da sam nov član. Upečatljivo je da
veliki broj majstora ima različita mišljenja o istom problemu. Ovo bar nije politika, pa bi struka
mogla da kaže određeniji sud. S obzirom da se preko foruma problemi mogu samo virtuelno sagledati
to je donekle i shvatljivo, ali bi ipak zainteresovani trebao dobiti takav odgovor koji će ga ohrabriti
da i dalje pita. Možda bi bilo najbolje kad bi se preporučivala neka literatura - udžbenik, ali na srpskom, jer onaj ko nepoznaje problematiku neće razumeti ni termine, pogotovu na eng. Među njima sam i sam. Pozdrav svima koji ne "gaze" nedovoljno iskusne, a imaju strpljenja da pomognu. :roll: :?:
Struka je pomogla koliko je mogla u ovom slučaju,dato je uputstvo,ukazano na čega treba obratiti pažnju,yatrežene su slike da bi imali bolji uvid u problem.Suština svega je da ya takve poduhvate ipak treba iskustvo sa komorama i sl.
Knjige treba na google translate pa će biti jasnije ako čovek ima iskustva zna na čega se šta odnosi i iz lošeg prevoda a ako mu i nije jasno uvek može očekivati da će mu neko priteći u pomoć sa savetom ovde na forumu samo mora biti konkretan i postaviti ako se nešto traži.
uvek ima nesto interesantno

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Post napisao goranfri » 22 Apr 2010, 12:39

@fejo

Ako je covek u struci i u odredjenom momentu ima neki problem koji ne moze da resi ( previdi nesto i slicno) on moze da dobije informaciju ovde na forumu koja je mala ali njemu dovoljna da shvati gde je problem i to je to.

Neko ko nije iz struke a upusti se u opravku nekog ozbiljnijeg i slozenijeg uredjaja sigurno ce imati problem da razume i ono sto mu kazemo ovde.
Ovo nije skola za ucenje zanata i mi nismo vidoviti da bi znali u cemu je problem sa nekim uredjajem na terenu :fanzo:

Ovde razmenjujemo iskustva i pomazemo jedni drugima koliko mozemo a ucenje zanata mislim da nije moguce preko foruma.
Zanat se uci na neki drugi nacin i te knjige koje pominjes su u redu ali i to je samo jedan od segmenata.

:yeah:

Naravno sve sto imas da pitas otvoris temu i pitas i pomocicemo koliko mozemo.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Re: reseno resiliu kolege

Post napisao nike » 22 Apr 2010, 18:47

nike je napisao:
balika je napisao:ventilatori isparivaca rade kao zmigavac na kolima u intervalima od po 10 sekundi i ne ledi vise isparivac.
Malo kasnim, ali ako nekom drugom pomogne sa sličnim problemom, onda nikad nije kasno.

Ventilatori nemaju šta raditi u kratkim intervalima , oni moraju raditi konstantno i očito je da je Eliwell neispravan.
Isprekidani rad znači nedovoljan protok zraka, veliki TD isparivača, a time prenisko isparavanje i pojačano leđenje koje normalni ciklus otapanja ne može otopiti pa se led gomila. To što se u ovom slučaju ne ledi više ne znači da je problem riješen. Tko zna šta je sve drugo krivo spojeno i namješteno pa da sad ne ledi, ali jedno je sigurno, taj Elivell je neispravan.
Ispravak!!!!!!!!!!

Kod Eliwella 974 ventilatori rade isprekidano prilikom starta kompresora kada se hladnjača prvi put pali i nakon otapanja, ako je temperatura isparivača koju osječa sonda isparivača viša nego je namješteno parametrom Fst (obično 2°C). Time se spriječava veče grijanje zraka u komori za vrijeme otapanja, a i manje je opterečenje kompresora kod starta i nakon otapanja, ako nije ekspanzijski ventil s MOP-om ili ako nema regulatora tlaka usisa kompresora.

Dakle ako Eliwell radi isprekidano kada je isparivač iznad vrijednosti parametra Fst onda je ispravan šta se toga tiće.
Zadnja izmena: nike, dana 02 svi 2010, 00:31, ukupno menjano 4 puta.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 22 Apr 2010, 19:00

fejo je napisao: Možda bi bilo najbolje kad bi se preporučivala neka literatura - udžbenik, ali na srpskom, jer onaj ko nepoznaje problematiku neće razumeti ni termine, pogotovu na eng. Među njima sam i sam. :?:
Ne možeš nekom preporučit literaturu na nekom jeziku ako ista na njemu nije napisana.
Srećom danas imaš Google translate koji prilično dobro obavlja posao (ne baš najbolje u stručnim oblastima).
Preporučujem ti da počneš učit Engleski jezik jer je to jezik na kojem je napisano najviše literature.
http://englishinteractive.net/
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

Zaključano
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”