Kako zameniti gumu na Koncar frizideru?

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Vucko_AR
___
___
Specialty: automotive

Kako zameniti gumu na Koncar frizideru?

Post napisao Vucko_AR » 10 Jul 2009, 10:59

Primetio sam da frizider na isparivacu stvori dosta leda za kratko vreme,i ako se pre toga ocisti i otopi! :m: Sumnjao sam na gumu sto je danas i potvrdjeno,guma je na donjem delu vrata otkacena i visi,prvo sam mislio da je zalepim ali ipak bi je promenio... :roll: Ionako je tvrda k`o kamen... :roll:
E sada mene zanima kako se na ovom frizideru menja guma i gde to u Nisu moze da se nabavi?
Inace je u pitanju frizider: Rade Koncar, F 201-E RP,gas unutra je R 12...bar tako pise...

pozdrav

bojan nis\
_
_

Re: Kako zameniti gumu na Koncar frizideru?

Post napisao bojan nis\ » 12 Jul 2009, 18:42

Najlakse je da skines gornju sarku na vrata i cela vrata stavis na sto.. Ispod gume imas srafove i ostalo ti je fizicki posao.. Gumu mozes da nadjes u firmi "Status Frigo" na Bubnju (put za Novo groblje).. Prvo izmeri TACNE dimenzije gume..
Srecno :yeah:

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 12 Jul 2009, 20:42

Evo bas sada palim frizider i osluskujem da li nesto nisam pokvario... :roll: Izlgeda da je sve ok,sto s tice gume,skinuo sam vrata ,vratio gumu i pritegao svaki sraf na vratima koji drzi gumu. :mrgreen: Gumu cu kada ga sledeci put otapam da zamenim...jel imas broj te firme? Cisto da se informisem... :lala:
Meni kao totalnom laiku za frigo tehniku deluje da ovaj frizide nikad nije dopunjavan niti bilo sta slicno...a i kompresor deluje kao da je fabricki... :roll:
Ne znam da li je to moguce? Inace friz ima preko 15 god. sigurno... :?

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Post napisao frigo » 12 Jul 2009, 23:16

ako guma nije pocepana tacnije ako fali neki veci deo aj da menjas a ovako mislim da nije isplativo ...
pocepana guma il mali parcici se lepe silikonom, bez problema a guma se reparira sa malo boljim femom (fem za cerade) i polako grejes al pazljivo iz daljine da ne izgoris gumu i ona se oblikuje al pre toga si moro da ocistis gumu od prljavstine i rdje sigurno ih ima...naravno to se radi kad su vracena vrata na mesto i zatvoren frizider kad je oblikujes ukljucis frizider i hladan vazduh stegne opet gumu...kao pomocno sredstvo mozes uzeti dve stege i malo privuci vrata da bolje poravnas gumu...
oce guma da nedihtuje tj. magnet nece da privuce razlog 99% posle farbanja jer toje slab magnet i cim je deblji sloj farbe nema lepljenja magnetne gume za metalnu povrsinu... :pivopije:
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 13 Jul 2009, 20:10

Jbg,nemam fen za cerade... :-( O kojoj ceni se radi ako gumu nije isplativo menjati? :?

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Post napisao frigo » 14 Jul 2009, 01:04

sve zavisi od servisa do servisa od 5 do 15 evrica po duznom metru...
a el imas grejalicu kalorifer eto fema... moze i sobicnim al ima dugo da cekas da zagrejes a mozes i da je skines u vrucu vodu da operes al pazi magnet da ne slomis pa ima jos nacina na jakom suncu znaci bitna je temperatura... :pivopije:
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

bojan nis\
_
_

Post napisao bojan nis\ » 14 Jul 2009, 15:48

telefon status friga je 018/423-2687 :tooo:

jujumara
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao jujumara » 15 Okt 2009, 16:53

Prijatelju
Staro iskustvo nikada ne menjaj gumu ako bas nije iscepana do kraja,vrat se vremenom izvitopere i nekada je nova guma gora od stare
pozdrav
Jujumara

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”