Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Electro-Lux
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 02 Sep 2008, 17:25
Location: Bosna i Hercegovina
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao Electro-Lux » 23 Jan 2009, 20:45

Poz. svima

Imam jedan pomalo cudan problem s klimom quadro dvaneskom,naime klima je spojena direktno u kutiju,znaci ne ide u uticnicu i desi mi se da u noci sama ukljuci.... ukljuci se i puse kao obicni vetilator ni toplo ni hladno..... ljudi mi se zale ne znam sta da radim... prebacim ja iz kutije na uticnicu,opet isti problem kad je ugase u noci se sama upali i puse bezveze.....

Avatar
vlatkocopa
gx
gx
Postovi: 3467
Pridružen: 04 Jun 2008, 22:41
Location: Makedonija-Kumanovo
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao vlatkocopa » 23 Jan 2009, 23:39

JBG-a...ne razumem se bas u klime,al evo pade mi napamet da nisu slucajno ukljucili neki tajmer...Posto ovo sto kazes,stvarno je bez veze.... :m:
Pozz :pivopije:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5716
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao milan » 24 Jan 2009, 00:12

vlatkocopa je napisao:JBG-a...ne razumem se bas u klime,al evo pade mi napamet da nisu slucajno ukljucili neki tajmer...Posto ovo sto kazes,stvarno je bez veze.... :m:
Pozz :pivopije:
Nista nije bez veza, meni pade na pamet da bi za ovakve odgovore trebalo davati zute kartone, JBG-a forum trpi sve.

vlajkosdb
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 621
Pridružen: 27 Jun 2007, 06:23
Lokacija: NOVI SAD

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao vlajkosdb » 24 Jan 2009, 07:03

Milane,puna podrska sa moje strane,nemora se obavezno javljati na svaki post,a nemati pravi odgovor,verovatno samo da bi se sabirali postovi,a sto su suplji ,to nema veze.Niko od nas nije strucnjak za sve oblasti,i nek daje savete za ono sto sigurno zna,tako ce najbolje pomoci onom ko trazi savet.

Avatar
radan81
_
_
Postovi: 93
Pridružen: 21 Dec 2008, 10:19
Location: Brčko

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao radan81 » 24 Jan 2009, 13:59

resetuj i daljinski i klimu.ostavi klimu bez napajanja bar deset minuta.
a za daljinski je dovoljno da izvadis baterije.
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...

Avatar
vlatkocopa
gx
gx
Postovi: 3467
Pridružen: 04 Jun 2008, 22:41
Location: Makedonija-Kumanovo
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao vlatkocopa » 24 Jan 2009, 20:21

Ja se izvinjavam...stvarno je bilo izvan struke,nisam imao nikakvu losu nameru,a ponajmanje sakupljanje postova kao sto kaze kolega,ovde smo pre svega da se druzimo i pomazemo jedno-drugima... :pivopije:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Avatar
filka
gx
gx
Postovi: 2364
Pridružen: 13 Avg 2006, 10:38
Location: Kavadarci Makedonija
Warranty service: Fuego Grundig LG Beko Samsung
Specialty: tv

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao filka » 25 Jan 2009, 13:43

Nakon tog "reseta" ja bih probao da iskljucim prijemnu jedinicu ""ili je bar zalepi crnim izolirbanom" da se osiguras da ti daljinska komanda ili nadvoresno neko svetlo ne muti vodu :shock: Neonke su za te zajebancije zakon.... :mrgreen:
-će izginemo ki Mančester

Mega Elektro SU
_
_
Postovi: 130
Pridružen: 12 Dec 2008, 22:06
Location: subotica
Warranty service: LG Galanz Vivax
Contact person: Robert

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao Mega Elektro SU » 25 Jan 2009, 16:23

i ja mislim na tako nesto, probaj da skroz skines dzek od ploce za prijem. moguce da je dobio vlagu, pa brka nesto... imao sam vec takav problem, jednom se ukljucivala klima sama a nekad nije htela ni preko daljinskog.

Electro-Lux
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 02 Sep 2008, 17:25
Location: Bosna i Hercegovina
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao Electro-Lux » 26 Jan 2009, 01:55

ej ljudi cuo sam se danas s ljudima iz centralnog servisa i kazu oni da su imali istih slucajeva a problem je taj sto se mjesaju navodno neki signali od drugih kucanskih aparata najcesce mikrovalne ili bluetoth od mobitela...kazu da se problem javlja samo kad je klima na grijanju i rjesenje je da se prije samog gasenja klime prebaci na hladjenje 5 sec. pa onda da se ugasi...... Meni licno pomalo cudno al eto stranci sam prenjeo sta su i meni rekli pa vidjecemo pijel vode.....

u svakom slucaju hvala na savjetima

Avatar
radan81
_
_
Postovi: 93
Pridružen: 21 Dec 2008, 10:19
Location: Brčko

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao radan81 » 27 Jan 2009, 22:43

Ko to u po noci koristi mikrovalnu... lolzi lolzi
Vec oko dvije godine radim quadro klime i nisam cuo za takvu gresku.
Mada iz tog istog centralnog servisa sam cuo i mnogo gore stvari. :roll: :shock: :m:
izmedju ostalog i za prekratak cjevovod,o cemu sam i piso u svom prvom postu, a tek objasnjenja pa da ti se zgadi i klima i profesija. al, ajde imaju vremena,naucice i trgovci sta je servis.

Molio bi kolege koji poznaju i rade elektroniku (jer ja ne poznajem dovoljno tu oblast) da mi objasne, kako je moguce da
mikrovalna,telefon itd. pale klimu i to bas usred noci. I kako se to ne desava sa klimama drugih proizvodjaca.
I ne samo sa klimama neg i sa tv,dvd i drugim uredjajima sa prijemnom.
Jer ako je to samo kod Quadra da dizemo ruke od te RIŽE.

pozdrav od :oklagija sevisera :pivopije: :pivopije:
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3512
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: Profitech, ERG, Planet House, Vimport..
Specialty: tv-multimedia

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao cubica » 02 Feb 2009, 18:52

hmmmm...tih 5 sec se pominje, koliko se ja secam, samo kod klima koje imaju antibakterijski isparivac-silver jon..tj. posle hladjenja ili auto moda, klima nastavlja jos 10 minuta da provetrava i susi isparivac da se ne kote bakterije. ovo je fabricki podeseno i moze se iskljuciti samo ako posle toga izaberes provetravanje, ukljucis pa iskljucis u roku 5 sec...to su tih 5 sec za koje znam da se negde pominju.
ja taj slucaj nisam do sada imao, da se sama ukljuci unoc, to bi bilo moguce samo ako je aktivan tajmer ON, proveri kakvo je podesavanje tajminga, celi sati, realno vreme, vreme ON i OFF...jesu li vremena ukljucenja uvek ista...
Inace, vezivao sam i ja direktno u kutiju (na zahtev musterije jer ne zele da im spustam kanalice i sl...) pa nije bilo tih problema...teorijski je mozda moguce kao neka interferenca sa kristalom ali oni su jako dobro oklopljeni a i oni mali blokcici na Xtal-ima nisu bezveze tu...
Pre ce biti da ona gubi negde napajanje za tren pa se resetuje ili na neki drugi nacin, recimo konektori labavi na ploci..
Obali osigurac od nje da se resetuje i vrati na fabricki mod, izvadi baterije iz daljinca i vidi ima li promene...drugo nista mi stvarno ne pada na pamet...

pozz,

cubica :dmzs:
PROSONIC is the best!

Electro-Lux
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 02 Sep 2008, 17:25
Location: Bosna i Hercegovina
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao Electro-Lux » 03 Feb 2009, 19:40

ma i ja nesto kontam da ne ostane u noci bez napajanja na sekundu,pa da se to desi ili mozda varira napon haj znaj.....

Electro-Lux
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 02 Sep 2008, 17:25
Location: Bosna i Hercegovina
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

Re: Quadro AC35 Bio 12-ka.... problem

Post napisao Electro-Lux » 03 Feb 2009, 19:46

ej i jos nesto na jednoj drugoj kvadrovoj klimi imam "ERR14" ne mogu u service manualu nikako naci sta znaci ta greska???

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”