slika RADOVI NA ODRŽAVANJU FORUMA SU ZAVRŠENI.
AKO IMATE NEKIH PROBLEMA SA KORIŠĆENJEM FORUMA, POŠALJITE E-MAIL NA fanzoor@fanzo.org
HVALA NA RAZUMEVANJU

Midea MSR12HRN1 Hladi ali ne greje

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Rile88
_
_
Postovi: 1
Pridružen: 28 Feb 2019, 00:24
Location: Krusevac
Specialty: distribution

Midea MSR12HRN1 Hladi ali ne greje

Post napisao Rile88 » 10 Mar 2019, 21:16

Postovane kolege, Imam problem sa navedenim modelom klime, da pojasnim, radi se o obicnoj klimi koja radi na gas R410. Klima je stara oko 5god. na hlađenju radi perfektno, radni pritisak 6,9 bar. Ali kada se prebaci na grejanje, pritisak poraste preko 35 bar, i ukljuci se se ventilator unutrasnje jedinice, onda pritisak padne na 20 bara maksimalno se popne na 23-24 bara i tu konstantno stoji. Pri tom maksimalna temperatura koju izbacuje unutrasnja jedinica je 32 C. Problem nije do reverzibilnog ventila jer sam cak povezao cevi bez njega i isto se desava, nigde nema zacepljenja u sta sam najvise sumnjao, proveravao sam i svuda ima protok. Cevi nisu nigde presavijene, klima je pre pojave navedenog problema normalno funkcionisala na grejanju. Molim kolege ako je neko imao isti ili slican problem za pomoc ili savet. Hvala unapred.

gordecka
_
_
Postovi: 147
Pridružen: 11 Mar 2008, 23:10
Location: Srbija
Warranty service: Vivax, Crypton
Lokacija: Beočin

Re: Midea MSR12HRN1 Hladi ali ne greje

Post napisao gordecka » 12 Mar 2019, 10:55

Ti si sve ono što ne traba da radiš radio, a ono najosnovnije , a to je da proveriš tačnu količinu freona u instalaciji, nisi ! Prvo i osnovno , proveriti količinu gasa u klimi rekuperacijom gasa iz klime i tek tada tražiti problem , ako ga posle toga uopšte i bude. Izbacivanje reverzibilnog ventila, da bi se proverila njegova funkcionalnost je totalno suludo. Hoćeš ga sad vraćati nazad u klimu? Kako si proveravao da nigde nema začepljenja?

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”