odmah da napišem da ću nedostajuće ID;EAN oznake upisati naknadno. Isto tako, ovo mi je prvi post ovde pa ako gdje zaorem neka mi bude oprošteno.
Klima LGS18AH/LSK1860HL mi je bila u funkciji od 2009 godine, uz dvije ili tri dopune R22 radila savršeno. E onda ja dobijem kao kompenzaciju nekakav VIVAX12K i hajde da skinem LG-a pa cu da ga postavim na drugu lokaciju. Elem, kompletan posao dam ekipi koja je došla da montira novu klimu. I hajde, nakon što su završili sa Vivax-om odnesu LG-a i nakon dobrih dva sata me zovu i kažu neće da vrti ventilator na vanjskoj jedinici. Navodno sve su spojili po šemi al neće da radi i gotovo. Sami su umanjili iznos koji sam im trebao platiti za skoro 50% i pedala. To je bilo 16.01. ove godine, od tada pa do sad se ganjam sa tim ventilatorom.
Prvo sam pregledao automatiku jer su mi rekli da navodno ne šalje napon kojim se pali ventilator; dva kodenzatora na PCB su stavrno bila ko baloni, zamjenim ih uključim i opet ništa a zamjenjeni kondenzatori se opet napušu. Prikačim ventilator na klemu ventila i ventilator proradi a na izlazu vanjske jedinice dobijem skoro pa 30 stepeni C. Tako stoji i sad. Objelim prevrčući forume (uglavnom teoretičari kao što sam i sam) nigdje ništa konkretno izuzev što mi na jednom hr. forumu dadoše link na ovaj forum. Da li Imate ikakvu ideju, evo ovde sam našao šemu LG jedinica pa ću i to provjeriti ponovo ali bi mi dobro došao bilo kakav savjet nekoga ko je sa klimama svaki dan a ne jednom u 50 i više godina (kao ja)
Hvala u svakom slučaju.
DOPUNA
evo i fotografija naljepnica sa karakterisikama
vanjska jedinica

unutrasnja jedinica

stid me jeste ali ja sad vidim da su ove jedinice za različite medije R22 i R410A, nisam nikada obračao pažnju jer je radilo korektno
a ovo niže je shema veze i ožičenja po kojoj su spojili jedinice, ali to nikako ne može biti korektno za "moj" slučaj!