I sad zamislite proboj kompresora na masu , kućište metalno , vi dođete na intervenciju na recimo 8 sprat , terasa , popnete se na stolicu i uhvatite se za jedinicu i eto vas u prizemlju .
Neverovatno šta ljudi rade .
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
nike je napisao:Ja ne vidim problem sa uzemljivanjem preko cijevi , dok god je to jedina preostala opcija kao u primjeru koji je Sfar napomenio. To sam i sam više puta izvodio ali bi napravio naljepnicu sa upozorenjem.
Nije losija ali je to krajnije neprofesionalno! Na zapadu se to kaznjava oduzimanjem licenci za rad i velikim paricnim kaznama.nike je napisao:Eto, sad ti meni reci po čemu je bakrena cijev lošiji provodnik od žice od 2,5mm2!
Profesionalno bi bilo da ti odradiš domaći zadatak i procijeniš moguće opasnosti i predvidiš sve situacije pa i da je uzemljenje neispravno i da je klima probila na masu. Ali nisi!goranfri je napisao:vi dođete na intervenciju na recimo 8 sprat , terasa , popnete se na stolicu i uhvatite se za jedinicu i eto vas u prizemlju .
Neverovatno šta ljudi rade .
Eto , cudi me da nike nije izbacio neki grafikon i kvadratni metar teksta kako odobrava da se ne uzemlji klima na adekvatan nacin.SaleSk je napisao:Nije losija ali je to krajnije neprofesionalno! Na zapadu se to kaznjava oduzimanjem licenci za rad i velikim paricnim kaznama.nike je napisao:Eto, sad ti meni reci po čemu je bakrena cijev lošiji provodnik od žice od 2,5mm2!
Ako je to tako trebalo da bude, onda se ne bi prodavao 5-to zilni kabel.
Mnogo je bolje dokupiti jos jednu zilu, zalepiti je salotejpom ako se nema za izolir i pustit je pored drugog kabla.
I stvarno mi je cudno da profesionalac kao sto si ti, opravdava ovakvo vezivanje i pored toga sto je to jedina opcija??!?!? Molim??!?!?
Jedina opcija je da se to uradi kako treba i da sve bude po propisu.Sve drugo je samo igranje sa zivotom