Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6 - REŠENO

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6 - REŠENO

Post napisao gelevski » 30 Avg 2013, 19:26

Quadro ac51chdkbio
s/n62757010051 3000813440105
Ova klima kad se ukluci poce da vrti ventilator U.J. i nako 10sek ispise na displeju E6.
Proverio sam sonde,kompresor ventilator nadvoresne sve je OK
Ako ima neko greske nek mi posalje,a i kodove za programiranje sa dalecinskom?Hvala!
Zadnja izmena: gelevski, dana 11 Sep 2013, 21:02, ukupno menjano 1 put.

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2846
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao toce » 30 Avg 2013, 20:03

A jesi zamenio kondenzator u spoljasnu jedinicu ?
TOCE

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao gelevski » 30 Avg 2013, 20:50

Kondezatorot e dobar 50uF ( ne mf ) a i donesov direkno 220V (ne "v" ) i kompresorot raboti,isto ina ventilatorot probav direkno raboti.
Zadnja izmena: tom, dana 30 Avg 2013, 22:04, ukupno menjano 2 puta.
Razlog: Piše se uF ili µF, a ne mf . Piše se V velikim slovom a ne v malim slovom.

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao gelevski » 05 Sep 2013, 23:19

Hvala na ukazane pravopisne greske megutim mislim da zna se sto pitam.
Jos nisam dobio odgovor na pitanje,a mislim da ima i ovlasceni za QUADRO moze i na PP za dale dogovoricemo se ljudi smo..%?

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2862
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao tom » 06 Sep 2013, 02:11

Ne radi se o pravopisnim greškama nego o greškama iz 'elektrotehničkog' pravopisa !

Veličina Simbol SI-Jedinica Simbol

Kapacitet C Farad .........F
Snaga P Watt ..............W
Energija W Joule ..........J
Frekvencija f Hertz ......Hz
Induktivitet L Henry.......H
Otpor R Ohm................Ω
Napon U Volt................V
Struja I Amper..............A

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao gelevski » 06 Sep 2013, 14:54

Znam ja te velicine megutim nemogu da nagem te simbole na tastaturi (pitacu za u buduce)

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1271
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao Damiru » 06 Sep 2013, 19:34

Možeš umesto, recimo, 47Ω da napišeš 47R, umesto 2,2Ω može 2,2R ili 2R2.
Umesto 100µF možeš da napišeš 100uF (malo slovo U) ili da pritisneš desni taster ALT+m za µ (samo US tastatura).
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 499
Pridružen: 11 Jun 2009, 14:42
Location: Vrsac

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao frigoservisbata » 06 Sep 2013, 23:29

Ne znam cija je to klima,ali ako je Galanz onda je mozda ventilator unutrasnje jedinice.Daj neku sliku unutrasnje ili oznaku ploce...A i po prici ,radi 10tak sec. pa stane mislim da je to.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao gelevski » 06 Sep 2013, 23:36

Hvala Damiru na objasnenja za pisanje.
Inace ploca je kod elektronicara da proveri stabilizator napona ili tako nesto
Videcemo sutra sta ce da bude

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao gelevski » 11 Sep 2013, 21:01

Problem je resen popravlena elektronika(otokapler smenjen) :pivopije:
Hvala na PP

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2862
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6

Post napisao tom » 11 Sep 2013, 21:20

A šta je to otokapler !

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6(reseno)

Post napisao gelevski » 12 Sep 2013, 17:39

Gledam deka specijalnost ti e TV,pa kolega tvoj mi ja popravase elektronikata i mislam deka mi rece smenil otokapler a sto i kako e ne navleguvam vo taa problematika mene mi e bitno da raboti klimata.(ke go prasam sto e potocno toa pa ke ti pisam na PP)

Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 3038
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Warranty service: Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone, Hendi, Omniwash, Icetech, ItalIce
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6(reseno)

Post napisao nike » 12 Sep 2013, 19:52

Evo, sad ti je lijepo ukazano da možda takvo nešto, kako si ga ti nazvao, ne postoji. Onda lijepo odeš na Google i provjeriš što bi to moglo biti.
http://bit.ly/17tzZfK

Tako da ovdje učiš pecati, a ne da dolaziš po ribu! ;)
Nema opravdanja za neznanje, danas pored interneta i Googla!
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!
"Patriotizam je zadnje utočište podlaca"-Samuel Johnson

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 275
Pridružen: 06 Mar 2011, 17:22
Location: Skopje Makedonija
Contact person: Rade Gelevski

Re: Quadro AC51CHDKBIO odma nalazi greska E6(reseno)

Post napisao gelevski » 12 Sep 2013, 22:39

Postoi optokapler moze da se vidi na googlu ima sa 4 nozica sa 8 i pise sta je to.
P.S.bila je greska pri pisanju treba "optokapler" ja sam piso otokapler izvinjavam se

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”