FOAM COIL
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: Dejan Trajkovic
FOAM COIL
Kada se sa foam coil napravi pena kako se ona nanosi na lamelni isparivac unutrasnje jedinice. Jel prskanjem mlaza u lepezu pomocu niskopritisne prskalice, ili bas kao pena ( ali cime kao pena )
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: FOAM COIL
Za nanošenje na isparivače split sistema ja koristim običnu ručnu prskalicu koja ostane nakon što potrošiš neki deterđent s prskalicom iz trgovine samo što cjevčicu skratim na nešto više od pola a u prskalicu ulijem vodu i sredstvo do nešto ispod polovine. Onda to promučkam da dobro zapjeni i štrcaš samo pjenu.
Za velike sisteme koristim ovo priključeno na crijevo od vodovoda:
http://www.plavi-servis.hr/prikaz_proiz ... _6&lang=hr
Za velike sisteme koristim ovo priključeno na crijevo od vodovoda:
http://www.plavi-servis.hr/prikaz_proiz ... _6&lang=hr
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
prije 10 dana sam očistio klimu foam coilam isparivač,ventilator masku ma sve totalka čišćene i ljudi pali na dupe kad su vidili kako izgleda klima nakon 7-8 god bez čišćenja al je malo smrdila i zovu da opet malo smrdi e sad šta napravit a da je ne skidam sa zida jer je teška koma za skinit klimu(uštemani holenderi).
ima li kakvo sredstvo da ubije smrad
ima li kakvo sredstvo da ubije smrad
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Nakon pranja klimu treba dezinficirat s Coil Desinfectant.
Nkon toga tavi u kadu 2 ACTABS tablete (isti proizvođači kao i za Foam-a-coil).
Ako i dalje smrdi onda nešto nije dobro očišćeno! Probaj koristit žešći Clean-and-safe.
Nkon toga tavi u kadu 2 ACTABS tablete (isti proizvođači kao i za Foam-a-coil).
Ako i dalje smrdi onda nešto nije dobro očišćeno! Probaj koristit žešći Clean-and-safe.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Da ti samo kazem jednu iz moga iskustva tacnije servisirao sam jednu unutrasnju jedinicu koja je od kolega bila prana najmanje dvaputa kada sam je rastavio na ledijima iza isparivaca imao sam sta da vidim kamra neisprane prljavstine koja bas to izaziva smrad.A za rijesenje u tvome slucaju neznam sta bi ti ja preporucio osim nekoga srestva sa mirisom!!!
Ja imam coveka koji radi u jednoj fabrici deterdzenata i koji mi nabavlja koncentrat za pravljenje omeksivaca.Kupim u apoteci medicinski alkohol i u bocu sa prskalicom pomesam koncentrat i alkohol.Em sto ubija bakterije a tek sto mirise...
Jos pitam musteriju hoce li miris jasmina,limuna,lavande a oni se oduseve... 

ma ljudi moji nesto je drugo bojim se jer sam sve oprao imam i pumpu 5 bari prska ali džaba i sutra idem ponovo
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
kolega @nike ti je sve reko kako i scim...flatron je napisao:ma ljudi moji nesto je drugo bojim se jer sam sve oprao imam i pumpu 5 bari prska ali džaba i sutra idem ponovo
jedino ako nemas ta sredstva pa pokusavas u domacoj radinosti svodom da operes...
Skini klimu i rastavi je celu i operi sta se igras tu probosi na licu mesta neide smrdi jos samo skidanje pomaze, mogu tu da ti pricaju price sa mirisima i razne cudne vodice da prskas kad smrdi i kad je prljava samo rastavljanje pomaze, il ti neznas da peres na licu mesta nema sta drugo...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
Nailazim na razne klime koje godinama nisu servisirane pa su neke toliko budjave i toliko su smrdele da je to strasno.Nijednu nisam morao skidati i sve ih resavam sa "mirisljavom vodicom".
Samo ti dobro operi onaj deo iza ventilatora i sam ventilator(prvo krivom cetkom namocenom u vodu,pa onda cetkom namocenom u sredstvo za dezinfekciju) i dobro isperi isparivac a usput sipaj dosta sredstva i u odvodno crevo i nema da smrdi...

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 11 Odgovori
- 2223 Pregledano
-
Zadnji post napisao Polaris
24 Jul 2011, 14:11