PANASONIC CSYW12DKE R410

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
duki
_
_
Warranty service: privatno nedrzim servise pod garancijom neplacaju i neodgovorni za dobavku delova
Contact person: duki

PANASONIC CSYW12DKE R410

Post napisao duki » 18 svi 2010, 17:05

Nov sam ovde a i na kompjuterskoj tehnici pa me interesuje ima li neko semu za elektronike za Panasonic CS-YW12 DKE R410 sa termistorom na spoljnjoj jedinici, jer se iskljuci sama posle oko 2 min.......Ili ima neko iskustvo.........sta dalje........ :oklagija

Edit : upotrebljavaj mala slova.

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: PANASONIK CS-YW12DKE R410

Post napisao goranfri » 18 svi 2010, 20:55

Neki uslov fali i uredjaj se gasi. Odnesi elektroniku na pregled.

duki
_
_
Warranty service: privatno nedrzim servise pod garancijom neplacaju i neodgovorni za dobavku delova

Re: PANASONIC CSYW12DKE R410

Post napisao duki » 21 svi 2010, 00:05

hm .......neznam sta da probam ni ja ni elektronicar da ova klima proradi.........imali neko dampove ili elektricnu/manuel-servisnu semu/ za istu....ili neko iskustvo sta pogledati??????? :fanzo:

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Post napisao frigo » 21 svi 2010, 02:42

duki je napisao:Nov sam ovde a i na kompjuterskoj tehnici pa me interesuje ima li neko semu za elektronike za Panasonic CS-YW12 DKE R410 sa termistorom na spoljnjoj jedinici, jer se iskljuci sama posle oko 2 min.......Ili ima neko iskustvo.........sta dalje........ :oklagija

Edit : upotrebljavaj mala slova.

he pozovi majstora...
salim se kako sad da ti objasnimo sta da pogledas tako se ne popravlja... a nisi ni izdasan u pitanju dal svetli neka led dioda kako svetli kolko puta blinka koje blinkaju, ako ima displej sta prikazuje na displeju za tih 2min. dal startuje kompresor, mozda je do startnog kondenzatora dal startuje kondenzatorski ventilator dal se desava i na grejanju i hladjenju, kad otkacis kompresor dal se isto desava dal startuje ventilator na unutrasnjoj .... malo vise objasnjenja ne ko munja iz vedra neba trebati sema i damp ako taj elektronicar nezna oko elektronike nista onda jedino pozovi nekog kolegu majstora da ti pogleda tu klimu... i malo opsirnije ako hoces pomoc...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Tamy
_
_

Post napisao Tamy » 21 svi 2010, 08:50

Mozda bi vredilo provjeriti vanjski termistor, koji treba imati oko 6,9 kΩ, kod temp. 20'C. To bi bilo sa strane elektronike najlakse provjeriti, a kod moje klime, koja je slicna, dogodilo se, da je bio neispravan. Inace imam Service manual za CS-RE12DKE, sa shemom elektronike, ako bi to pomoglo, ali ga ne mogu prikaciti, vjerojatno sto sam nov?

krnjad
_
_

Post napisao krnjad » 21 svi 2010, 09:46

Duki vidim da radis frigo pa nam daj vise podataka,u kom modulu je radila klima grijala ili hladila dalje radni pritisak ,koliko struje vuce ta klima!Ako si provijerio el magnetnu spulnu i ona je ispravna tu je najvjerovatnije nesto do elektronike ili sondi tacnije na odprilike 12A izbaci klixon zastita a to se desi zato sto elektronika ne iskljuci ventilator(vanjske jedinice) da obori pritisak u sistemu (ova pojava se desava kada klima grije)Savjetovao bih te da prikopcas manometre na klimu i ocitas nam pritiske dokle idu i na kojem pritisku izbaci kompresor!?

duki
_
_

Post napisao duki » 22 svi 2010, 00:23

Pa ovako moje kolege......klimu sam raskacio,za sada, klima pocinje da hladii, pritisak pocinje da se normalizuje do 7 bara a onda se ugasi i blinka taster od tajmera/reset nepomaze/....nije tajmer mislim/klima ima i lampicu o kvalitetu vazduha/, pocinje sve normalno ......,ali mislim da pocinje odma da radi i ventilator spoljne jedinice sto me iznenadilo, /nadam se da nisam pobrkao sa nekom drugom klimom i onda sve pogasi zatvori krilca unutrasnje i blinka lampica tajmera......oterce me u dilkarnicu ova klima :oklagija

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc

Post napisao goranfri » 22 svi 2010, 00:55

Znaci normalizuje se do 7 bara ?!
Koje to isparenje bese , sada bih ja trebao da odem do kola ili do servisa da vidim sta je u stvari 7 bara.
Moraces da posaljes tu elektroniku nekom da ti to resi.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 22 svi 2010, 01:31

goranfri je napisao:Znaci normalizuje se do 7 bara ?!
Koje to isparenje bese , sada bih ja trebao da odem do kola ili do servisa da vidim sta je u stvari 7 bara.
Moraces da posaljes tu elektroniku nekom da ti to resi.
7 bara relativno je 0°C isparavanje
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

duki
_
_

Post napisao duki » 22 svi 2010, 01:33

kolega isparenje dodje negde oko 0 a onda je ugasi mozda bi doslo i do 05 al se ugasi......kondezator ok......sutra cu videti otpor sonde pa se javim........., al me cudi da odma startuje ventilator spoljne mada je nije zagrejao???????? :roll: :?

krnjad
_
_

Post napisao krnjad » 22 svi 2010, 02:33

Dali si pokusao da je dopunis?A sto se tice ventilatora ako je u hladjenju odma krece, samo stariji modeli i klime za druge namjene(hladjenje prostora zimi) imaju kontroler konstantnoga pritiska.Na novijoj split klimi nisam vidio da elektronika odrzava konstantan pritisak uz pomoc ventilatora a da je na rezimu hladjenje.

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milan » 22 svi 2010, 07:47

Neznam kome ovo pise u pravilima foruma
------------------------------------------------------
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.

krnjad
_
_

Post napisao krnjad » 23 svi 2010, 10:49

Duki kada pustis klimu na hladjenje ima li inja na izlazu iz klime(ventilima) i to kojim?Inace klimu puni na isparavanje +5 tacnije i to zavisi od vanjske temperature i temperature prostora koji hladis.Svi smo ti ovde voljni pomoci ali moras kao sto kazu malo da se stvis vise za rijesavanje svoga problema nije iskljuceno da je elektronika ali kod tebe neki uslovi ne ispunjavaju na toj klimi i elektronika iskljucuje .Moze tu biti i da ti je kompresor otisao pa izbacuje zastita kompresora!
Radi li ta klima na grijanju?

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice

Post napisao nike » 23 svi 2010, 12:25

@duki

Evo ti vrijednosti senzora za različite temperature pa provjeri i napon i otpor pri raznim temperaturama kako sam ti opisao (grij ih fenom).
Ne smije napon ni otpor u nijednom trenutku "skakati".
slika

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 23 svi 2010, 12:35

A da nije možda ova zaštitna funkcija (ovo je od drugog modela CS-C12DKU) :

slika

Drugo kažeš da je tlak 7 bara kada radi kompresor. Koliki je prije nego proradi? Koja je temperatura u prostoru? Jesi probao grijanje? Čuje li se rad 4-putnog ventila kod prebacivanja grijanje_hlađenje.

flatron
_
_

Post napisao flatron » 24 svi 2010, 17:53

A da li tebi radi i ventilator unutarnje jedinice prijatelju jer nisi nam to rekao ?

duki
_
_

Post napisao duki » 24 svi 2010, 23:16

kolege sve pocinje na hladjenju normalno do 2min........pocinje da hladi........i iskljuci se i blimka tajmer lampica.......... :oklagija

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milan » 25 svi 2010, 16:24

milan je napisao:Neznam kome ovo pise u pravilima foruma
------------------------------------------------------
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Pa dokle ovako, oces li date te oznake da znamo o kojoj klimi se radi, ili da sada brisem temu?
Jenom sam je zakljucao, culi smo se preko PP, i sta sad? opet po starom.
------
Postoji self diagnostika ali????
Prilog
t.jpg
t.jpg (23.53 KiB) Pregledano 2917 puta.

Tamy
_
_

Post napisao Tamy » 31 svi 2010, 13:21

Duki! Prebrzo sam procitao tvoj prvi post i mislio sam, da imam servisni prirucnik Panasonica za ovaj tip. A onaj kojeg imam, vec sam stavio na 'Seme klima' na ovom forumu, ako ti sto pomogne (nisam mogao slati PP), jer im je diagnostika dosta slicna.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”