klima LG LS-R126ABL
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
klima LG LS-R126ABL
zamenio sam kompresor 12000 btu,pre par dana.sad klima radi nekoliko sata i stane.ventilator na vanjskoj jedinici radi , a kompresor ne.tako nekoliko sata,i pak iz pocetka,radi nekoliko sata pa stane i tako.zamenio sam mu i kondenzator.sta moze da bude?freon je r 22.kompresor je strasno vruc.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Re: klima LG LS-R126ABL
Ako si po tablici napunio moze da bude zacepljenje kapilare,cetvorokraki ventil.Koliki je pritisak?jel ispunjava isparivac?kolika ti je temperatura vazduha..?Malo vise detalja treba za precizniji odgovor.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
da li unutrasnja jedinica "hladi" ili samo ventilira.ali ipak moras manometre nakaciti pa nam ocitaj pritiske u fazi rada kompresora i kada on stane,vjerovatno je negdje zacepljenje.da li kompresor mjenja zvuk prilikom rada :?:kako si punio klimu.opisi nam postupak.moze se desiti ako si tecnom fazom punio da je kompresor imao tecni udar freona.sa koliko si grama punio?
ova klima je postavljena u jednoj (kako se zove prodavnica ,ducan),i nikad se ne gasi.promenio sam kompresor,nije radio a bio je mnogo vruc,i stavio novi.oni kazu da dva dana bilo dobro i kako rekoh,hladi neko vreme dobro,unutrasnja jedinica hladi dok kompresor radi.kad kompresor prestane raditi unutrasnja jedinica samo ventilira.tako neko vreme ,neki sat,i onda kad se kompresor ohladi,pocinje povtorno da hladi unutrasnja jedinica.punio sam tecnoj fazi(kako i svih drugih klimama do sada), pritisak je 4,5bari dok kompresor hladi.
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Kad stane trepce li neka led dioda da li uvodi klimu u alarm ili ne ?
stvarno ne znam nisam to primjetio.no maslim da nema takva dioda.po meni da ne bi bio kompresor zamjenen ja bi ga odma menjao.nadam se da gresim jer sam uzeo novac pre par dana za to.
-
- bela tehnika
Da ti pojasnim led dioda ti je signalna
trbalo bi imati tri nisam siguran i nalaze se tu negde na displeju mora da ih ima.

da da jasno mi e.ke proveram utre.
-
- bela tehnika
Mislim da si trebo prvo to gledati
pa onada kompresor kompresor je skupa stvar.

- frigoservisbata
- bela tehnika
Ako nisi punio po tablici(menzurom ili vagom)nego na pritiske ,siguran sam da je tu problem..Kakva je turbina unutrasnje jedinice,isparivac...Ispusti gas izvakuumiraj,i napuni tacnu kolicinu gasa.Taj model je jako dobar(plazma je u pitanju),korejska je klima,i ja nisam imao ni jedan kvar do sada na njima,narocito ne kompresor.Ima malo problema sa elektronikom gde je nestabilan napon.To su moja iskustva sa tim modelom....
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
po tvom ocitanju pritisak je dobar u rezimu hladjenja.pokusaj da zamjenis senzor na unutrasnjoj jedinici.mozda on zeza. 

-
- _
Neznam zasto si punio sistem u tecnoj fazi freonom, ako si sipao R22, odnosno, zasto R22 sipas u tecnoj fazi !???miki je napisao:punio sam tecnoj fazi(kako i svih drugih klimama do sada), pritisak je 4,5bari dok kompresor hladi.
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
svih klima uredzaji punim tecnoj fazi.to je odgovor na to pitanje.a sad da vam kazem da pritisak je bio 4,5 bari na pladne kad je tamperatura visoka napolju.smatram da je to ok.a unutrasnja jedinica je bila kako se to kaze(zapusena,zacepljena),to sam dobro isprao i unutrasnji ventilator je bio `nikakav`.kad sam bio danas tamo klima je radila odlicno.gazda kaze da klima radila siper i juce.samo kad su temperaturi napolje mnogo visoke tad klima radi kako sam reko iz prvi post.nadam se da sad ce biti se ok.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 1 Odgovori
- 1398 Pregledano
-
Zadnji post napisao katicbranko
05 Nov 2007, 08:28
-