Problem sa klimom ja da se sama uključuje i počine da pali led diode na unutrašnjoj jedinici a spolja pali ventilator.
Daljinski sklonjen za svaki slučaj ali isto.Sumnjam na eprom.
Uređaju je u garanciji zamenjena elektronika (pre desetak godina).Serviser je ugradio polovnu elektroniku tako da oznaka modela nije relevantna.
Vidi se da je polovna jer je nestručno zamenjen glavni osigurač na pločici i okvir pločice sa diodama je polomljen i prilepljen izolirom.
Sumnjam na dump.Ako neko ima isti ...
Kontrolna ploče je CE-KFR-32GW/I1Y(S).D.1.1.1-1 V1.2 datum proizvodnje 2002.12.18
Broj na etiketi na epromu je 288.
Ako ima i kompletna elektronika na prodaju javite.
Hausel HAS-12H/I uključuje sa sama
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
- Specialty: whitegoods
Re: Hausel HAS-12H/I uključuje sa sama
ne bi trebalo pokusavati nista raditi na elektronici,po mome ili je stradala od grmljavine ili od nekog problema u kucnoj insatalaciji.Taj koji je zamenio je jebivetar,sta se moze u elektronici zakrpiti izolirom,trebao je bar da pokusa lemilicom mada i tu treba imati profi lemilo i poznavati malo bolje elektroniku,a pored toga tuje sigurno i dupla stampa.Probaj da na]es novu original plocu kod ovlas;enog servisa ili u krajnjem slucaju probaj sa univerzalnom elektronikom???????????? Neki dan je bila diskusija o tome-to ti je ono krajnje,nije preporucljivo ali odluci sam!Koliko vidim i ti si elektronicar i bilo bi mozda nepristojno a i suvisno da ja tebi pricam o elektronici ,procesorima isl..

Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
A malo li je 10 godina rada , osim toga sto si se zakacio za eeprom jel nesto proveravano na toj klimi 
darko080372 moze isproveravati elektroniku.

darko080372 moze isproveravati elektroniku.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Taj slučaj sam imao prije nekoliko godina kod Qvadro invertera da u zimskom perijodu uključi ventilator unutarnje jedinice i to najčešće noću i dobro ohladi prostor.Sledeći instrukcije ljudi koji su po nadležnosti iznad mene i u mogućnosti da kontaktiraju inženjere proizvođača i nekoliko bezuspješnih pokušaja gospoda iz jankcekjanga su dozvolili mogućnost da je struktura elektronike unutarnje jedinice preopterećena a da možda u nekoj situaciji može da dođe i do delimičnoga pražnjenja elektrolita iz inverter ploče(u to niti vjerujem niti nevjerujem jednostavno nije u mom inelektualnom opsegu).Ali da pomenem hronologiju događaja.Mjenjao sam na jedno desetak klima razne stvari i neke su ispale uspješne a za neke neznam jer su izašle iz garancije pa nisu više zvali najprije što su djelovi bili preskupi.
1.Ko je montiro je li zna da radi
2.Majstore zvali smo proizvođača preko dobavljača misle da je daljinski-zamjenjeno u nekih se ponovijo kvar
3.Majstore oni kažu da ima neki uređaj u kući sa daljinskim sa istom frekvencijom i on to radi-ko budala preturo uz pomoć vlasnika
4.Majstore oni kažu da zameniš i elektroniku unutarnje jedinice-urađeno isto u dosta slučajeva uspešno.
5.Majstore ovi su odobrili da zamjeniš klimu-šta ću poslušam.
Mislim da trebam napomenuti da nisam samo slušao tuđu pamet već i gledao šta sve može da bude i onako za sebe ispitivao ponašanje iste da nepričam koliko je to lako u invertera a tu je bilo i pretpostavka baziranim na iskustvu te zamjena displeja sa prijemnikom i provjere tastera za automatski mod da on to neradi.Normalno došlo je i do rješenja situacije.Firma uvoznik je propala a u tih je klima bila slaba tačka i IPM elektronika motora pa su neke išle u ofsajd jer je koštala oko 160-180 evra zavisno od raspoloženja dobavljača a ja sam odustao od popravke istih i ugradnje elektronika jer zbog kvaliteta mogao sam da garantiram za njenu dugovečnost samo dok upalim kedija a i ovako su morali dizati kredit da poprave ili reprogramirati onaj što su digli kad su uzimali klimu.Da do kraja budem jasan sve je to bilo u cjeni servisa pa po nalogu morao po par puta ići na teren a da nepričam za zamjenu aparata konstatiraš kvar pa ti posle nekoliko dana jave da zamjenim klimu da nelažem ali ostavo sam po nalogu i po 30 evra u minusu ali sve to ide u opis posla pa nebi o tome.Ako ima neka slika od te elektronike ili klime možda bi pomoglo a i meni dalo motiva da pogledam u skladištu vjerujte ima svašta pa možda i toga a zasad nemogu jer sam u fazi oduševljenja sa programom o vođenju servisa što mi je uradijo kolega AlexaPG i u namjeri sam da sve to objedinim i postavim na lager listu da mogu pratiti bar po nekim podacima na njima i proizvođaču.Vjerujte u pitanju je moj dugogodišnji ciganluk što volim sve da imam i sačuvam.(u pitanju je preko 200 elektronika od kojih pola znam ostalo li la a bar pedeset ništa).
1.Ko je montiro je li zna da radi
2.Majstore zvali smo proizvođača preko dobavljača misle da je daljinski-zamjenjeno u nekih se ponovijo kvar
3.Majstore oni kažu da ima neki uređaj u kući sa daljinskim sa istom frekvencijom i on to radi-ko budala preturo uz pomoć vlasnika
4.Majstore oni kažu da zameniš i elektroniku unutarnje jedinice-urađeno isto u dosta slučajeva uspešno.
5.Majstore ovi su odobrili da zamjeniš klimu-šta ću poslušam.
Mislim da trebam napomenuti da nisam samo slušao tuđu pamet već i gledao šta sve može da bude i onako za sebe ispitivao ponašanje iste da nepričam koliko je to lako u invertera a tu je bilo i pretpostavka baziranim na iskustvu te zamjena displeja sa prijemnikom i provjere tastera za automatski mod da on to neradi.Normalno došlo je i do rješenja situacije.Firma uvoznik je propala a u tih je klima bila slaba tačka i IPM elektronika motora pa su neke išle u ofsajd jer je koštala oko 160-180 evra zavisno od raspoloženja dobavljača a ja sam odustao od popravke istih i ugradnje elektronika jer zbog kvaliteta mogao sam da garantiram za njenu dugovečnost samo dok upalim kedija a i ovako su morali dizati kredit da poprave ili reprogramirati onaj što su digli kad su uzimali klimu.Da do kraja budem jasan sve je to bilo u cjeni servisa pa po nalogu morao po par puta ići na teren a da nepričam za zamjenu aparata konstatiraš kvar pa ti posle nekoliko dana jave da zamjenim klimu da nelažem ali ostavo sam po nalogu i po 30 evra u minusu ali sve to ide u opis posla pa nebi o tome.Ako ima neka slika od te elektronike ili klime možda bi pomoglo a i meni dalo motiva da pogledam u skladištu vjerujte ima svašta pa možda i toga a zasad nemogu jer sam u fazi oduševljenja sa programom o vođenju servisa što mi je uradijo kolega AlexaPG i u namjeri sam da sve to objedinim i postavim na lager listu da mogu pratiti bar po nekim podacima na njima i proizvođaču.Vjerujte u pitanju je moj dugogodišnji ciganluk što volim sve da imam i sačuvam.(u pitanju je preko 200 elektronika od kojih pola znam ostalo li la a bar pedeset ništa).
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
10-godina. Bacaj to! 

"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 9 Odgovori