Hausel klima HAS12DAP
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Hausel klima HAS12DAP
Pozdrav svima,imam problem sa gore pomenutom klimom,naime klima je inverter i prilikom startovanja ukljuci unutrasnju jedinicu ,cuje se kako odrade relei,ali ne pali spoljnu vec se na displeju pojavi gresake E1.
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
Re: Hausel klima HAS12DAP
imam osjećaj da se ta klima kod nas u Hr prodaje kao MIDEA i mogla bi bit elektronika u kvaru, no nisam siguran da li je to taj tip klime o kom pišem .
I ja sam mislio da je to ista elektronika kao i kod Midea,takva el.se kod nas moze naci i u Kopernikus 12+ klimama,medjutim sve je potpuno razlicito od ove dve pomenute.
Ja sam probao sa zamenom sondi,medjutim isto se ponasa,a nigde ne mogu naci podatak sta znaci na ovom modelu greska E1,da bih imao osnovu odakle da krenem sa ispitivanjem.
U svakom slucaju hvala na pokusaju da mi pomognete.
Ja sam probao sa zamenom sondi,medjutim isto se ponasa,a nigde ne mogu naci podatak sta znaci na ovom modelu greska E1,da bih imao osnovu odakle da krenem sa ispitivanjem.
U svakom slucaju hvala na pokusaju da mi pomognete.
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Pozdrav ,
Na klemama (1 , 2, 3..4 ) na spoljnoj jedinici kakav napon dobija ?
Kondenzator kakav je , vrti li ventilator ?
Na klemama (1 , 2, 3..4 ) na spoljnoj jedinici kakav napon dobija ?
Kondenzator kakav je , vrti li ventilator ?
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
Tako je to je Midea!sfar je napisao:imam osjećaj da se ta klima kod nas u Hr prodaje kao MIDEA i mogla bi bit elektronika u kvaru, no nisam siguran da li je to taj tip klime o kom pišem .
Midea MSH12HRDN1. U Srbiji se prodavala kao Housel HAS12DAP.
E1 Indoor / outdoor units communication protection ....
problem u komunikaciji, prekid izmedju unutrasnje i spoljnje jedinice, elektronika najverovatnije... al treba ispitati...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
pogledaj na vanjskoj jedinici na el pločici osigurač . Zna čak biti i posebno sa strane u crnoj ovojnici ili kak bi rekli plastici.
Da prijatelju to sam prvo proverio,osigurac je ok,keramicki je ima 20 ampera.
Na elektronici spoljne jedinice nema vidljivih tragova kvara,mislim da je nesto pocrnelo,nagorelo itd,svi elementi sto se mogu provreiti instrumentom su u granicama vrednosti,da napomenem da koristim instrument Fluke 12 multimetar.
Hvala i pozdrav.
Na elektronici spoljne jedinice nema vidljivih tragova kvara,mislim da je nesto pocrnelo,nagorelo itd,svi elementi sto se mogu provreiti instrumentom su u granicama vrednosti,da napomenem da koristim instrument Fluke 12 multimetar.
Hvala i pozdrav.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Daj lijepo popiši sve oznake sa te pločice !
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Pozdrav svima i ujedno izvinjenje zbog neodgovora na prethodni post,naime bio sam van zemlje tri nedelje.
Pomenutu klimu sam povezao u radionici i poceo da merim napone,i dodjem do zavojnice kod velika tri kondezatora koja je u prekidu zamenim je obicnom bakarnim zicom pribliznog precnika pre toga je razmotam i izmerim i klima proradi bez problema,iskren da budem nisam ocekivao da je to problem ali evo dva dana radi bez problema.
Pomenutu klimu sam povezao u radionici i poceo da merim napone,i dodjem do zavojnice kod velika tri kondezatora koja je u prekidu zamenim je obicnom bakarnim zicom pribliznog precnika pre toga je razmotam i izmerim i klima proradi bez problema,iskren da budem nisam ocekivao da je to problem ali evo dva dana radi bez problema.
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Mogao si to i bolje malo. Pozicija, oznake modula....eventualno neka slika, pa da bude od koristi.sdsatelit je napisao:...i dodjem do zavojnice kod velika tri kondezatora
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 4 Odgovori
- 1098 Pregledano
-
Zadnji post napisao flatron
26 svi 2010, 20:29