CANDY 132AAA
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
CANDY 132AAA
[img][img][/img][/img]Molim za drugarsku pomoć. Mašina na primer normalno krene da uvlači vodu u delu programa za nakvašavanje sudova i dođe do dela za iybacivanje vode i normalno izbaci vodu do kraja ALI u momentu
pocetka izbacivanja krene ,,bip,, zvučni alarm. Za sve vreme rada UOPŠTE NE VRTI MLAZNICE: Kontrolisao sam kalemove na elektro motoru u redu su.code3333333333333333
pocetka izbacivanja krene ,,bip,, zvučni alarm. Za sve vreme rada UOPŠTE NE VRTI MLAZNICE: Kontrolisao sam kalemove na elektro motoru u redu su.code3333333333333333
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Re: CANDY132AAA
Pa vidi zsto ne vrti mlaznice, za pocetak.
Re: CANDY 132AAA
proverio sam u medju vremenu elektromotor radi masina prakticno uzme vodu i kad dodje vreme izbaci izmedju te dve faze nepusti struju na motor proverio sam.
Neznam dali da konstatujem da je programator te da ga nosim na reparaciju ili moze da jos nesto spreci dolazak struje na mot. Pozdrav
Neznam dali da konstatujem da je programator te da ga nosim na reparaciju ili moze da jos nesto spreci dolazak struje na mot. Pozdrav
- dejan-dexi
- bela tehnika
Pogledaj i zice , u vratima npr , mozda ima nesto u prekidu.
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
Mislim da ona ukljuci pumpu za izbacivanje vode jer primeti gresku.Ako je u pitanju Askoll vp pumpa,verovatno je u pitanju puknut magnet na rotoru ili je turbina proklizala.Kod njih elektronika meri struju koju pumpa vuce pa prijavljuje gresku i ako se tesko i ako se lako vrti (kad proklize turbina).
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
- dejan-dexi
- bela tehnika
Trebalo bi da je starija mehanicka masina .
- GTI
- bela tehnika
U prvom postu pise da se cuje "bip" u trenutku kad ukljuci izbacivanje vode.Mozda je nesto kombinovano tj hibrid?
- GTI
- bela tehnika
Vidi ovde,bice da sam u pravu sto se tice vrste pumpe :) viewtopic.php?f=116&t=27025#p256206
- dejan-dexi
- bela tehnika

Postavi sliku elektronike da vidimo jer ako se programator resetuje u momentu kad treba da ukljuci pumpu visokog pritiska onda imas problem sa elektronikom .
Skoro sam imao slican kvar na Candy CD112-41S koja normalno ukljuci pumpu za izbacivanje onda pocne sa uzimanjem vode i na pola uzimanja vode (kad treba da ukljuci pumpu VP ) ona se resetuje i pocne izbacivanje pa opet primanje pa reset i onda bip .
Problem je bio u napajanju elektronike .
Skoro sam imao slican kvar na Candy CD112-41S koja normalno ukljuci pumpu za izbacivanje onda pocne sa uzimanjem vode i na pola uzimanja vode (kad treba da ukljuci pumpu VP ) ona se resetuje i pocne izbacivanje pa opet primanje pa reset i onda bip .
Problem je bio u napajanju elektronike .
Mislim da je ovaj opis naj blizi datoj situaciji, merio sam na buksnama elektro motora dali u toku rada dolazi struja i nije je bilo vec se sve desava isto kako navodis tok problema sa tim drugim modelom masine. Posle tog merenja sam pustio da masina uzme vodu i direktno sam doveo struju na el. motor mlaznice su normalno proradile. Neznam dali da skinem plocicu elektronike koja se nalazi kod prekidaca za programe i odnesem negde na proveru?
Postavi sliku elektronike ,da vidimo koja ploča je u pitanju .
-
- ___
- Specialty: computers
Mislim da je problem u blok kondenzatoru 1,5uF i nije skup. Ako ga ne znaš promjeniti noci ploču nekom elektroničaru..
HVALA PUNO! promenicu sutra i javljam rezultat. Pozdrav
Sve ti je na tacni samo treba da uradiš to što ti je kolega po specijalnosti reko , a da je slika okačena u prvom postu mašina bi odavno uveliko radila . 

- dejan-dexi
- bela tehnika
Kakve veze blok ima sa cirkulacionom pumpom 

Blok kondenzator je u kolu napajanja ploče i za naizmeničnu struju njegov reaktivni otpor iznosi Xc=1/2пfC ,te kada mu se kapacitet prepolovi ploča bukvalno ne dobija struje kolko joj treba pa u trenutku uključenja releja pumpe dolazi do pada napona zbog čega se elektronika (kontroler) resetuje .
Nadam se da sam bio dovoljno jasan .
Nadam se da sam bio dovoljno jasan .

Zadnja izmena: murko62, dana 19 svi 2015, 03:09, ukupno menjano 1 put.
- dejan-dexi
- bela tehnika
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 16 Odgovori
- 4528 Pregledano
-
Zadnji post napisao jpirovic
16 Sep 2015, 21:07
-
- 18 Odgovori
- 3303 Pregledano
-
Zadnji post napisao rotor
11 Feb 2011, 21:40
-
-
Candy CDAA112 ne izbacuje vodu osim na rapid(reseno)
napisao slavisa_smb » 16 Mar 2011, 15:51 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 9 Odgovori
- 3785 Pregledano
-
Zadnji post napisao slavisa_smb
16 Avg 2011, 13:22
-
-
- 1 Odgovori
- 1005 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
23 Apr 2012, 22:27