Bosch SGI4305/12 - modul Siemens GV630

Forum sudo mašine.

Moderatori: goranfri, nike, Honorarac, sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Budimirr
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Jan 2013, 09:20
Location: Beograd

Bosch SGI4305/12 - modul Siemens GV630

Postod Budimirr » 02 Jul 2013, 11:45

Ne mogu nigde da nadjem shemu za ovu plocu a treba mi vrednost ovog kondenzatora. Masina je Bosch ali nigde ne pise model.(SGI4305/12) Problem joj je sto izvrti sve ali zadnje (valjda je zadnje) ispiranje radi u nedogled. Ima li ko ideju ? Masina mi je ~30km od najblizeg servisa tako da... :(
Zahvaljujem se unapred na pomoci
Prikačeni fajlovi
001.jpg
Ovo je ta masina
002.jpg
Izgled modula
003.jpg
Zamenjen je trijak Z0107MN ali je nepaznjom "varioca" ostecen kondenzator
Poslednja izmena od Budimirr u 04 Jul 2013, 22:07, izmenjeno 1 put ukupno.

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22083
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Stolle » 02 Jul 2013, 14:22

Napiši oznake sa modula.

Budimirr
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Jan 2013, 09:20
Location: Beograd

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Budimirr » 02 Jul 2013, 17:08

Vide se na srednjoj slici, nista vise nema od oznaka, znaci Siemens GV630

Korisnikov avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2800
Pridružio se: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Ploca Siemens GV630

Postod toce » 02 Jul 2013, 17:33

Jel ova elektronika ima neku plastiku gde lezi ako ima pogledaj na toj plastici dal ima neka nalepnica il nesto ostampano na samoj plastici.
TOCE

Korisnikov avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5625
Pridružio se: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Ploca Siemens GV630

Postod milan » 02 Jul 2013, 17:41

Ista je vrednost kao i na ovom drugom do njega.

Budimirr
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Jan 2013, 09:20
Location: Beograd

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Budimirr » 02 Jul 2013, 18:11

Ima plastika ali ne pise nista. Zato sam i postavio sliku masine ako nekome nesto znaci.
Pretpostavljam da je ista vrednost kao i ovaj pored ali koja ? :)
Ne bih bas da ga skidam da i drugi ne bi otisao u vecna lovicta

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22083
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Stolle » 02 Jul 2013, 20:43

Ma ne plaši se, pažljivo odlemi, pazi da ga ne pregreješ i izmeri, ništa strašno.

Korisnikov avatar
dejan-dexi
___
___
Postovi: 808
Pridružio se: 25 Apr 2012, 23:30
Location: Beograd

Re: Ploca Siemens GV630

Postod dejan-dexi » 02 Jul 2013, 21:19

Oznake pisu oko vrata :uca: .
Mislim da kod tvoje masine to sto radi u nedogled pri kraju nema veze sa elektronikom , dzabe si je skidao i ovoliko lemio.

Budimirr
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Jan 2013, 09:20
Location: Beograd

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Budimirr » 02 Jul 2013, 21:39

Ma ostala mi samo lemilica od 60w i plasim se sprzicu ga.
Oko vrata nisam nista primetio (pogledacu ponovo) a triak se jedan raspao a drugi je vec bio menjan i stavljen je TO-92 a sad sam vratio SOT-223
Sumnjam i na termostat ali ne znam gde ima da se kupi nov. to je onaj klikson sa dva dzeka koliko mi se cini.
Pre zamene trijaka bi samo primila vodu i tako muljala u nedogled, a sada odradi neke programe ali ne zavrsi
.

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22083
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Stolle » 02 Jul 2013, 21:53

Budimirr napisao:ostala mi samo lemilica od 60w

Nemoj sa njom.

Korisnikov avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2800
Pridružio se: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Ploca Siemens GV630

Postod toce » 03 Jul 2013, 01:32

Kako sam mogo da vidim na onu sliku gde si lemio ima tinol paste nemoj slucajno da ukljucis tako elektroniku operi tamo gde ima tinol paste nitrom tek onda ukljuci elektroniku.
TOCE

Budimirr
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Jan 2013, 09:20
Location: Beograd

Re: Ploca Siemens GV630

Postod Budimirr » 03 Jul 2013, 10:50

Evo sad mi je javljena oznaka masine sa vrata : SGI4305/12
A plocu je prethodni majstor premazao celu sa lakom

Korisnikov avatar
Majstor Djoka
_
_
Postovi: 11
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:28
Location: Serbia
Kontakt osoba: Djoka
Specialty: tv

Re: Siemens SGI4305/12 modul GV630

Postod Majstor Djoka » 04 Jul 2013, 00:16

Uz malo poznavanje elektronike ti bi i sam video da je to isto.
Predhodni majstor je dobro uradio,ima tu puno vlage i isparenja.
Ako ne nadjes delove javi se,primarni posao mi je servisiranje elektronika i el. programatora kod masina za pranje i susenje vesa i sudomasina Miele,AEG,BISCH,SIEMENS,privileg... i mogu ti reci da sam snadbeven.

zorank65
_
_
Postovi: 1
Pridružio se: 05 Sep 2013, 17:23
Location: Novi Sad
Kontakt osoba: Zoran

Re: Bosch SGI4305/12 - modul Siemens GV630

Postod zorank65 » 19 Okt 2016, 17:44

Siemens SGI4305/12 modul GV630 - Postovani postavite br telefona ,radi dalje saradnje ili me nazovite na 0638377166 Pozdrav Zoran !


Povratak na “MAŠINE ZA SUDOVE”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta