MIDEA WQP89205 stane na pola ciklusa - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
MIDEA WQP89205 stane na pola ciklusa - REŠENO
Izvinjavam se jer nisam uneo ID i EAN broj, mašinu sam izvukao i pogledao pozadi i ima samo nalepnicu gde su dati napon, pritisak, model i posebno ispisan ovaj broj 08102978. Poklopac mašine je skinut da bi mašina stala ispod radne površine u kuhinji, pa se možda ti brojevi nalaze na njemu.
Mašina je godinu dana radila besprekorno, a onda je prilikom jednog pokretanja krenula sa radom i prilikom primanja vode u jednom trenutku stala. Ništa se nije dešavalo dugo vremena pa sam je restarovao. Ponovo se desilo isto, izbaci onu količinu vode koju je primila ranije, počne da prima novu i stana na "pola". Ja sam pregledao ventile i presostate i sve je bilo uredu. Posle nekog vremena hteo sam prijatelju da pokažem šta se dešava i pustio mašinu u rad, i ona je normalno radila. Sledećih pola godine je normalno radila. Sada se ponovo dešava isto, krene da prima vodu i stane na "pola".
Radi li se o nekom ozbiljnijem kvaru ili je potrebno zameniti presostat?
Unapred hvala na savetu.
pozzdrav
Mašina je godinu dana radila besprekorno, a onda je prilikom jednog pokretanja krenula sa radom i prilikom primanja vode u jednom trenutku stala. Ništa se nije dešavalo dugo vremena pa sam je restarovao. Ponovo se desilo isto, izbaci onu količinu vode koju je primila ranije, počne da prima novu i stana na "pola". Ja sam pregledao ventile i presostate i sve je bilo uredu. Posle nekog vremena hteo sam prijatelju da pokažem šta se dešava i pustio mašinu u rad, i ona je normalno radila. Sledećih pola godine je normalno radila. Sada se ponovo dešava isto, krene da prima vodu i stane na "pola".
Radi li se o nekom ozbiljnijem kvaru ili je potrebno zameniti presostat?
Unapred hvala na savetu.
pozzdrav
Zadnja izmena: skarlati, dana 27 Mar 2014, 17:16, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: MIDEA WQP89205 stane na pola ciklusa
pogledaj u vrata sa strane tu ti je naljepnica sa podacima.Pogledaj na prijemnoj posudi ima li brojač protoka vode ako je do njega ona zna stajati i posle nekog vremena izbaciti vodu.To do pola ti je i vreme kad motor od cirkulacijone pumpe treba uključiti a posle ona dopuni još vodu do nivoa..
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
-
- bela tehnika
- Contact person: Rade Gelevski
Proveri pritisak vode, pa ako ima merac vode za odregeno vreme nije primleno dovoljno vode i masina stane.
Hvala svima na savetu. prateći Vaše savete došao sam do "kvara". Rotor pumpe za pranje je blokirao. Samo sam ga jednom okrenuo i posle toga mašina je radila normalno.
pozdrav
pozdrav
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Jedino ako je mašina dulje stajala je to rješenje.Treba pogledat stanje motora ako nisi kada te prijatelj ponovo zovne ponesi kodenzator..
Zadnja izmena: ZDRAVKO T, dana 28 Mar 2014, 20:33, ukupno menjano 1 put.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Ako mašina ima kondenzator na motoru bilo bi ga dobro ispitati i ako je slab kapacitet onda ga zamjeniti
Lp

Lp
-
- bela tehnika
- Contact person: Rade Gelevski
Motor pumpe ima kondezator,megutim( rotor) moze da blokira i na semering pumpe.
Pogledaj semering dali propusta vode pa ide prema lageru pa da blokira lager (ako masina neko vreme ne upotrebljava se).
Pogledaj semering dali propusta vode pa ide prema lageru pa da blokira lager (ako masina neko vreme ne upotrebljava se).
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Ja bih insistirao na ispravljanju naslova teme, jer je sada vise nego jasno da nije bila dobra prvobitna dijagnoza....
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Midea WQP89205 (za sudove)- stalno radi drain pumpa(RESENO)
napisao deki1916 » 09 Apr 2009, 11:19 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 14 Odgovori
- 12181 Pregledano
-
Zadnji post napisao kele
06 Feb 2011, 21:12
-
-
-
elin ed-08fm programator staje na pola programa
napisao igorgrezna » 08 Mar 2025, 10:48 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 1 Odgovori
- 701 Pregledano
-