AEG OKO Lavamat Protex AntiAllergie Edition

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
nikolaj
_
_

AEG OKO Lavamat Protex AntiAllergie Edition

Post napisao nikolaj » 13 Jun 2025, 15:10

Model: L76674EFL
Type: FLI556HM1
P/N: 914530928
S/N: 306 00375

MB: Elux 132760013
App Type: EWM10931SA
S/N 635124312192

Inverter Board: Elux 132760202
Type: 4434991L100G
S/N 12491201746

Dobar dan, problem sa ovom mašinom je rad motora, odnosno, mašina počne da prima vodu, u toku primanja zavrti 2x levo/desno, prestane da prima vodu (ali mislim da nedovoljno primi vode), motor još jednom kratko zavrti u jednu stranu i stane, vreme na displeju sa 1:33h dođe do 1:26h i vrati vreme opet na početno stanje, led lampica za start blinka kao da je na pauzi, međutim kad pritisnem start ne reaguje.
Mašina ne izbacuje nikakav samodijagnostički error code, u test modu odradi sve kako treba, ali kada dođem do testa za motor vrti jednom do 60 obr/s, zatim na 250 i onda stane, kada selektor stavim na 11. pziciju izbaci grešku E5A, u servisnom uputstvu za taj modul EWM10931SA piše da je uzrok pregrejavanje hladnjaka inverterskog modula i da je temp. iznad 88°C, međutim realnog pregrejavanja nema, na dodir bude jedva 40°C.
Sve elektronske komponente na obe ploče su u vizuelno perfektnom stanju, kao i same ploče, nema nikakvih nagorevanja i slično, proveravao sam sve komponente i sve su ispravne na glavnom modulu, kao i na inverteru.
E sad ono što je po meni bilo najčudnije posle svega, nakon nekoliko puštanja u rad i testiranja, merenja itd., mašina je 3x za redom odradila kompletne cikluse pranja (primala je vodu kako treba, a motor bez ikakvih zastoja radio) i kada sam je probao sutradan, opet nije htela, kada sam je pustio juče da odradi centrifugu, sa 15 minuta je došla do 7 minuta, motor se zaustavio, vreme je stiglo do 1 minut i opet se resetovala na 15 minuta sa istim simptomima kao za pranje iznad opisano.
Menjao sam hidrostat (impulsni sa 74HCxxx IC), međutim nema efekta, napone sa glavne ploče na inverter dobija, s tim da sa komunikacionog konektora J16 glavne dobijam napone +17.5V i +7.5V umesto +15V i +5V, napon za napajanje invertera je 230V AC, takođe sam smd komponente prelemio.
Da li je neko imao sličan ili isti problem sa ovakvom ili sl. modelom mašine/modula?
Slika modula:
IMG_20250612_202709384.jpg
Ako ima neko ideju dobro bi došla.

jansti
_
_
Specialty: tv-multimedia

Re: AEG OKO Lavamat Protex AntiAllergie Edition

Post napisao jansti » 27 Jun 2025, 16:37

Prvo bi krenuo sa zamenom LNK.

Odgovori
  • Slične teme