Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 01 Sep 2019, 21:36

QUADRO WM-A10042
SN: 00618409002807220082
Ozn.el.modula:VESTEL 3-021113-1035
19001300v16r
42492FF00400
E.G.O.
7719005900
HW:14 SW:11
Problem kod ove mašine je taj,da ne starta ni na jednom programu.Kod uključenja bilo kojeg programa,na mašini se upale dvije diode(na prekidačima),
koje blinkaju 5 puta pa se ugase,te 1 dioda na programatoru,koja stalno svijetli,ali kad se pritisne dugme za start-ništa se ne dešava.Ova situacija se
vidi na slici dolje.Od poduzetih radnji,pregledao sam motor i četkice(nisu istrošene),te elektroniku,koju sam nosio na pregled elektroničaru.On je zamjenio
elektrolite,a za ostalo rekao da je ispravno,no nakon montaže iste,situacija se nije promjenila.Zaboravio sam napomenuti da mašina uopće ne zaključava
vrata,a elektroničar je rekao da napon ide prema bravi.Sumnjam da je brava neispravna,no,kad sam je skinuo i uključio direktno preko kabela-ona radi.
Sad me zanima,da li ovo blinkanje dioda(5 puta) upućuje na neki kvar,te koji?Da li bi ipak trebalo zamjeniti bravu?Pozzz
P90901-124055.jpg
P90901-201334.jpg
P90901-201647.jpg
Zadnja izmena: orion52, dana 03 Sep 2019, 09:09, ukupno menjano 2 puta.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5003
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao nec » 02 Sep 2019, 08:23

Aj postavi dobru sliku ovog dela (sa tvoje ploce)
Prilog
P90901-201334.jpg
P90901-201334.jpg (7.7 KiB) Pregledano 388 puta.
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

junuzovic
___
___
Postovi: 638
Pridružen: 14 Dec 2011, 21:04
Location: Bosna i Hercegovina
Specialty: computers

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao junuzovic » 02 Sep 2019, 09:08

Takva greška ne postoji na toj mašini, mislim daje crkao procesor ..

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 02 Sep 2019, 09:35

Evo nove slike djela sa ploče,nadam se da je bolja,ali me brine mišljenje junuzovića da je crkao procesor.
P90902-092708.jpg

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5003
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao nec » 02 Sep 2019, 09:54

Postavi sliku da se vide dobro oznake delova (ne velicine postanske marke)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 02 Sep 2019, 12:17

Nadam se da će biti sada bolje(vidljivije oznake).
P90902-120629.jpg

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5003
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao nec » 02 Sep 2019, 12:29

Ne znam koliko si vican ovom poslu, ali proveri napon na ovovm otporu
P90902-120629.jpg
P90902-120629.jpg (25.25 KiB) Pregledano 358 puta.
isto taj napon treba da ide prema ovom trijaku
P90901-201334.jpg
P90901-201334.jpg (5.32 KiB) Pregledano 358 puta.
pa da moze odraditi napon za bravu, ukoliko nemas ovo (sto sam ti napisao) dzabe ces bacati novac za bravu
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
KASA1
gxu
gxu
Postovi: 1048
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao KASA1 » 02 Sep 2019, 12:40

nec je napisao:
02 Sep 2019, 12:29
..isto taj napon treba da ide prema ovom trijaku..
Kojem triaku, ti to vidiš na ovoj poštanskoj marki ? lolzi

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5003
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao nec » 02 Sep 2019, 12:43

:tooo: Ja znam gde treba da ide :lala: (zato sam mu napisao du su mu slike ko postanske marke) sta postavio to dobio :pivopije:
PS to je obelezano "prema prvoj slici" gore, ja kod mene nemam takvu plocu pa da slikam u vecoj rezoluciji
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24755
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao Stolle » 02 Sep 2019, 15:40

Lepo se vi ispričaste, a nigde ni jedne oznake modula.
Ko ga je radio i prepoznaje ga, ok, :lala: ali šta mi ostali da radimo?
:uca: Sve oznake su obavezne kod otvaranja teme. I to treba da se napiše u prvom postu. Nisi ti od juče na forumu.
Slike, da budu vidljive komponente, a ne ovo. Samo zadnja je upotrebljiva.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 02 Sep 2019, 20:58

Prije svega,ispričavam se Stoletu na greški,koju sam ispravio,prihvaćam kritiku.Nadalje,nec je pitao da provjerim napon na otporu i na trijaku.
To sam provjerio-u jednom položaju utikača ima,a kad okrenem utikač,nema(jer se promjene faza i nula).U svakom slučaju,na ploči dolazi napon
220v,koji ide prema bravici(lijevi i desni kontakt),pa prema tome srednji kontakt bi trebao biti faza od bravice(kad uključi),a ona ne zaključava.
Osim toga,brine me paljenje diode na programatoru koja se ne bi trebala paliti.Trebala bi se paliti dioda namještenog programa.
Poslat ću veću i jasniju sliku djela na kojem se nalazi trijak.
P90902-205526.jpg

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24755
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao Stolle » 02 Sep 2019, 22:31

Bitne su i oznake sa druge nalepnice. EGO 77xxxxx broj.
I nisi dobro merio to što je Nec pisao.
Prilog
1.jpg
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 02 Sep 2019, 23:07

Ne razumijem kako nisam dobro mjerio.Na otporniku postoji napon,kao i na trijaku,a isto tako i na kontaktima za konektor bravice.Međutim,bravicu sam
večeras opet provjerio,ne radi.Sad se pitam,ako nabavim novu,da li će mašina proraditi,ili će ovaj problem ostati.U tom slučaju,znači da je problem i na
elektronici,možda je u pitanju procesor,kako reče junuzović.Dodajem i ostale zatražene podatke,za koje sam mislio da nisu bitni,jer je tvornički kod.
P90902-224243.jpg

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5003
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao nec » 02 Sep 2019, 23:40

orion52 je napisao:
02 Sep 2019, 20:58
na ploči dolazi napon
220v,koji ide prema bravici(lijevi i desni kontakt),pa prema tome srednji kontakt bi trebao biti faza od bravice
Pogresno, napon opd 220V treba da bude na srednji i desni kontakt (kada prespoji brava, desni kontakt "zatvori" vezu sa levim)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
sim
gxu
gxu
Postovi: 679
Pridružen: 09 Jul 2009, 21:43
Location: Krusevac
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao sim » 03 Sep 2019, 00:37

AU au au au.....................tema zrela za u korpu.

Ja mislim da na ovom forumu ne pisu obucari nego majstori elektro struke, tako da:
1. Termobrava ima kontakte koji ne mogu da se zovu desni i levi, vec se zovu N, L i C, da bi svi znali o cemu pisemo.
2. Ne pise se 220v nego 220V.
3. Na toj elektronici ja ne vidim ni jedan prekidac, sve su to tasteri.
4. Kazes da si termobravu proverio, i da je ispravna, elektronika salje 220V na bravu , ali ona ne zakljucava. Nesto od ovoga nije tacno. Savet meri napon sa prikljucenom termobravom.
5. U prvom postu ga nema EGO 77xxxxx broj, pretraga ne moze da vidi broj koji je na slici, ali ga nalazi ako ga ima u tekstu.
6. Iz tvog posta shvatam da si ti proverio da li na trijaku dolazi faza a ne da li ima napona na gejtu (ono na sta te je nec uputio).

I ja dajem glas za procesor. Kada se izabere program treba da svetli samo led diodica "spreman za rad", nakon pritiska na taster start treba da se ugasi ledica spreman za rad, a da zasvetli ledica pored tastera start. Ako se u roku od oko 30 sekundi ne zakljuca brava iz bilo kog razloga, pocece da treperi ledica pored tastera start.
SIMkom

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 03 Sep 2019, 09:06

Kaže se:Tko radi,taj i griješi,pa tako se i kod mene pojavljuju greške.Zato se opet ispričavam.
Što se tiče teme:
1.Slažem se da se kontakti zovu N,L i C,no na bravici su oznake 3,4 i 5,a na ploči nikakve(osim na suprotnoj strani x3)
2.U zadnjem postu sam naveo da sam opet provjerio bravicu i ustanovio da je neispravna
3.Naveo sam da na ploči lijevi i desni kontakt daju napon od 220V,što prema odgovoru daje naslutiti da je na elektronici
nešto neispravno,uz to što svijetli i dioda na biraču programa,koja ne bi trebala(moguće procesor)
U nedostatku nove bravice,mogu li se radi provjere premostiti lijevi i desni kontakt(što bi napravila ispravna bravica) da se
ustanovi (ne)ispravnost elektronike?

Avatar
jaro
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 1274
Pridružen: 21 Jun 2009, 11:53
Location: stara pazova
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao jaro » 03 Sep 2019, 10:42

Ne, moras novu da stavis.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 03 Sep 2019, 16:27

Bio sam kod elektroničara sa jednom drugom bravicom(ispravnom),spojio kontakte sa pločom,ali bravica ne zaključava.Napon dolazi do trijaka(5v),
ali ne proslijedi dalje prema bravici.Sumnjajući na ispravnost(prekid) trijaka,zamjenio ga je novim,ali situacija je bila ista.Dakle,ostaje pretpostavka
da je procesor stradao,drugim riječima,ili nova elektronika,ili nova mašina,a što se tiče diode na biraču programa,to je ono što je rekao sim,znači
"spremna za rad" da bi se ugasila nakon pritiska na taster za start.Preostaje da se vidi šta će stranka odlučiti.

Avatar
sim
gxu
gxu
Postovi: 679
Pridružen: 09 Jul 2009, 21:43
Location: Krusevac
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao sim » 04 Sep 2019, 00:47

A sta ako tebi ne radi taster start? Ili ga proc ne vidi iz nekog razloga?
Tebi svo vreme svetli "spreman za rad" i kada se pritisne start nikakvo stanje se ne promeni.
Ili gresim?
Jel i dalje blinka i sta?
SIMkom

orion52
_
_
Postovi: 256
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: Quadro WM-A10042-Ne starta nijedan program

Post napisao orion52 » 04 Sep 2019, 07:04

Upravo tako,sim,nikakvo stanje se ne promjeni.Nisam ni razmišljao o (ne)ispravnosti tastera za start,ali vidjet ću sam ili sa elektroničarom.Što se tiče blinkanja,
blinka samo kad se uključi(odabere program)i to
5 puta,poslije više ne,dok se ne isključi,pa opet uključi.
01ziveli

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”