Stranica: 1/1.

SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 12 Jan 2019, 20:04
napisao bogdanmini
Pozdrav svima,
Imam ves masinu SAMSUNG WF-B1256GW i problem.
Ves masinu ukljucim da radi, ona odradi 15-20min i ostane bez napajanja, kao kad nestane struje.Na displeju nema nista, ne svetli. Dugme on/off neradi. Vrata masine zabravljena.
Iskljucim kabal za napajanje iz uticnice , sacekam koji minut , ponovo ukljucim napajanje - uticnicu, masina proradi t.j. nastavi pranje tamo gde je stala, kao kad nestane struje pa ponovo dodje.
Ponovo radi neko vreme i opet ostaje bez napajanja i tako u krug.
U intervalima dok masina radi , ugasim masinu on/off , bravica odbravi vrata.
Molim Vas za savet.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 13 Jan 2019, 11:18
napisao septembar
Verovatno imas problem u samom prekidacu on/of .verovatno radi bez problema dok ne dodje do ukljucenja grejaca.spoji direktno masinu bez on/of prekidaca pa probaj dal ce da odradi ceo ciklus.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 13 Jan 2019, 15:32
napisao milan
Treba proveriti i napajanje od 5V i 12V da li je stabilno.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 13 Jan 2019, 17:48
napisao vlajkosdb
Hladni lemovi u mreznom delu.Ploca je zalivena poliuretan masom,tako da je treba pazljivo izvaditi iz kucista,masu skinuti na mestima hladnih lemova,i prelemiti.Prilikom vadjenja biti oprezan da se ploca ne polomi,posto je dosta tanka.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 25 Jan 2019, 00:21
napisao Frigo-Amigo
Napojno kolo na elektronici verovatno.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 03 Feb 2019, 14:39
napisao bogdanmini
Proverio sam napajanje od 5V i 12V, napajenje je u redu, stabilni naponi od 5 i 12V. Trafo na semi oznaka LVT1 ispravan.
Integralno kolo iz mreznog dela TNY266P ( IC3) kao i kondetator 10mikroF sam zamenio pre 2 godine posto su bili otkazali.
Naponi na stabilizatoru KA7805A ( IC4) su dobri ulaz 12V, izlaz 5V.
Veliki deo ploče sam prelemio zbog hladnog lema.
Konektore pregledao, cini mi se da su uredu.
Jedino nisam probao da direktno prespojim ON/OFF dugme i da to probam.
Ukratko ću opisati kako se masina ponasa kad se ukljuci beli veš:
- prilikom startovanja vreme pranja na displeju 2:06
- prvi prekid / nestanak napajanja / , na displeju 2:04- iskljucim masinu iz uticnice, sacekam 1-2min , ukljucim u uticnicu masina nastavi pranje tamo gde je stala, primi vodu i ukljuci grejac
- drugi prekid, na displeju 1:50- masinu iskljucim pa ukljucim utikac krene da radi ali krene na displeju 1:54. Vrati nazad 4 min, grejac radi , bubanj vrti normalno.
- treci prekid, na displeju 1:43- nisam ni stigao da je iskljucim napajanje se vratilo ( prekid trajao 1-2 sek ) ali krene da radi na displeju 1:44. vrati pranje za 1 min.
- cetvrti prekid, na displeju 1:35- sacekam i za kratko vreme napon se sam vrati i krene da radi , na displeju 1:44 vrati 9min nazad.
Do ovog vremena posle primanja vode grejač je radio, bubanj je vrtila ciklicno, nije ispustala vodu niti primala novu vodu.
Nemem oreginal shemu, moze li pomoc.

Pumpa za vodu radi, centrifugu sam probao bez vesa , radi.


Da li postoji vremenski dijagram operacija-ciklusa koje masina odradi tokom pranja?

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 03 Feb 2019, 21:57
napisao KASA1
Lako je moguće da je mrežni čip ponovo problem.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 10 Feb 2019, 18:06
napisao bogdanmini
Problem resen.
Promenio integralno kolo TNY266PN, masina radi.
Hvala puno na pomoći.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 11 Feb 2019, 09:26
napisao KASA1
Nešto ti fali u zadnjem postu.

SAMSUNG WFB1256GW - Nema napajanje

Napisan post: 24 Mar 2019, 21:26
napisao bogdanmini
Pozdrav svima,
Ponovo problem sa napajanjem.
Promenio sam integralno kolo TNY266PN , elektrolit 10μF, optokopler LTV817B i vecinu dioda mada su bile ispravne.
Na sekundaru trafoa neme 12V, samim tim ni 5V na ispravljacu KA7805A.
Skinuo sam trafo sa ploče, i preko ispravljača doveo na sekundar trafoa 12V. Na stabilizatoru sam dobio 5V, upalim prekidač on/off , moduo proradi, javi gresku, sto je i ocekivano pošto konektori nisu prikljuceni.
Na kondezatoru CE1 10μF 450V koji sam promenio imam 315V jednosmerni. Od tog konezatora prema trafou, vecinu elemenata sam promenio, što me navodi da je neisprvan trafo.
Trafo ima dva namotaja na primaru i jedan na sekundaru. Na prvom namotaju , nozice 1 i 2 otpor je R=1,5Ω; Drugi namotaj je u prekidu nozice 3 i 4 mada nozica 3 je neiskorišćena, nema funkciju.
Otpor sekundara , nozice 5 i 8 R=0,6Ω. Radi na 132kHz, dobija iz kola TNY266PN.
Mislim da je trafo neispravan, da je magnetno jezgro izgubilo svojsta.
Iz Novog Sada sam, probao sam u Orbit-u ( poslali su upit u Samsung ) da nabavim trafo medjutim skinut je sa liste rezervnih delova, probao sam i u drugim radnjama da trazim , ali nista.
Zna li neko gde bi mogao nabaviti ovaj trafo njegova oznaka je : DC26-00022A, moze i polovan.
Moze li pomoć, moguce da ja gresim, mozda je trafo ispravan?

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Nema napajanje

Napisan post: 24 Mar 2019, 22:11
napisao sim
Zameni opet tny.
Ima li ta elektronika neku oznaku?
Jos i neka slika nebi skodila.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Nema napajanje

Napisan post: 24 Mar 2019, 23:36
napisao KASA1
Zašto otvaraš novu temu ako se radi o istoj ploči i istom problemu: :?:
viewtopic.php?f=115&t=34496

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 25 Mar 2019, 02:11
napisao sim
Lepo Kasa primetio, spojene teme.
A i cinimi se da i predhodni put tema nije bas dovrsena do kraja. Ostao je kasa1 bez dobijenog odgovora.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 26 Mar 2019, 00:06
napisao bogdanmini
Izvinjavam se ako sam prekršio pravila foruma, nisam imao tu nameru, svakako hvala svima na savetima i pomoći koju ste mi pruzili, moja je greska za otvaranje nove teme jer se radi o istom problemu i istoj ploči.
Promenio sam kolo TNY266PN, nista se nije desilo, nema napajanja.
Ploča ima oznaku DC41-000354A. Ne mogu trenutno da učitam sliku sa ImageShack-a.

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 26 Mar 2019, 09:34
napisao KASA1
Treba po datasheet-u čipa provjeriti ima li sve uvjete za rad,... koliki je napon na BP pinu (pin1)?
Po oznaci za ploču DC41-000354A ne nalazim ništa na net-u.
Datasheet:
https://www.power.com/sites/default/fil ... 63_268.pdf

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 26 Mar 2019, 11:59
napisao bogdanmini
Sema napajanja

Re: SAMSUNG WFB1256GW - Gubi napajanje

Napisan post: 26 Mar 2019, 14:54
napisao Stolle
Slike šema treba postavljati ovde, na forumu. Posle nekog vremena, tamo ih više neće biti.
Tako sam i prepravio tvoj post.