SAMSUNG P853 pumpa radi ali ne može da izbaci vodu 

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
profi amater
_
_
Postovi: 2
Pridružen: 21 Avg 2017, 22:17
Location: Beograd
Specialty: consumer

SAMSUNG P853 pumpa radi ali ne može da izbaci vodu

Post napisao profi amater » 21 Avg 2017, 23:22

Pozdrav svima, potrebna pomoć!

Novi sam na forumu i nađoh za shodno da potražim pomoć ovde. Totalni sam amater ali neke stvari se usuđujem sam uraditi. Problem je sa modelom mašine koji navedoh u naslovu. Mašina je u sred programa stala sa radom. Nije htela da izbaci vodu. Na display-u je u jednom trenutku bilo ispisano 5E. Uspeo sam da pronađem da je problem u pumpi za vodu. Sličan problem se javio pre 2-3 meseca kada je komad kamenca uleteo u propeler i blokirao rad pumpe. Mislio sam da je i sada isto ali nije bilo. Pera propelera bila su slobodna ali je bilo kamenca u dovodnom otvoru kao i delu za odvod vode. Sve sam rasklopio i očistio. Kada sam sve vratio i probno pustio mašinu opet se javio isti problem. Ono što sam siguran je da pumpa za vodu radi ali da vodu ne izbacuje. Creva su sva prohodna ali problem i dalje stoji.

Ono što sam istestirao je da mašina odrašuje sve komande osim da izbaci vodu. Na programu ispiranje+centrifugiranje isključio sam centrifuku i poslednji minut kada je trebala da izbaci vodu pumpa je počela da radi ali nije izbacila vodu. Imala je cikluse u radu. Čulo se da radi 20ak sekundi pa pauza 5 ili 10 sekundi, zatim opet tako i onda u nedogled.

Trudio sam se da što slikovitije opišem problem pa ako neko može da mi pomogne bio bih mu zahvalan. Da li neko zna gde se mogu naći delovi za ovu mašinu?

Pozdrav i hvala unapred.

orion52
_
_
Postovi: 270
Pridružen: 24 Nov 2012, 18:31
Location: Hrvatska
Specialty: whitegoods

Re: SAMSUNG P853 pumpa radi ali ne može da izbaci vodu

Post napisao orion52 » 22 Avg 2017, 13:10

Provjeri da se nije turbina,odnosno pera propelera olabavila pa se pumpa,odnosno rotor pumpe okreće a turbina stoji na mjestu.U tom slučaju ne može
izbacivati vodu.Drugo,ako imaš odvodno crijevo u zidu,onda ti je začepljenje u zidu.Ako je odvod u zidu,prebaci crijevo u neku posudu gdje možeš
vidjeti da li voda izlazi((kada za tuširanje,wc školjka,umivaonik).Ako je ovo drugo u pitanju,treba pročistiti odvod u zidu,jer se s vremenom nakupi
konaca od robe i začepi odvod.Nadam se da će biti neka od tih dviju stvari.Pozzz

profi amater
_
_
Postovi: 2
Pridružen: 21 Avg 2017, 22:17
Location: Beograd
Specialty: consumer

Re: SAMSUNG P853 pumpa radi ali ne može da izbaci vodu  * REŠENO *

Post napisao profi amater » 23 Avg 2017, 09:08

Juče sam proverio odvodno crevo, spustio ga u odvodnu cev iz kade i voda je išla kao sa slavine. Obzirom da je kao problem zapušenje neke od cevi odbačen, da se turbina (pera propelera) okreću (kao što orion52 napisa da proverim) ostala mi je solucija da zamenim samu pumpu. To i uradih, a pumpu nađoh za 700,00 din (5,8€) u TC Gradić Pejton (neću pisati ime prodavnice). Za snabdevenost im svaka čast! Radnja puna kao šibica. Zamenio sam pumpu, sve sklopio i mašina je proradila.

Mislim da je problem bio do pumpe koja je vremenom oslabila i koja je stara 10+ godina. To je prvi promenjeni deo na mašini ;-)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”