Gorenje Olimpik 77 zamena creva kazan filter

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Avatar
Kole
_
_
Postovi: 57
Pridružen: 19 svi 2009, 11:42
Location: Beograd

Gorenje Olimpik 77 zamena creva kazan filter

Post napisao Kole » 01 Feb 2017, 11:13

Rano jutros posle zadnje centrifuge zapazim malu količinu vode ispod veš mašine. Otvorim poklopac kod pumpe i primetim da kaplje od creva kazan - kućište filtera, u nivou gornje šelne, diskretno. Po svemu sudeći sleduje mi zamena ovog creva, jer nisam siguran da ne krene da curi još više.

Kako će mi ovo biti prvi put da to radim, želeo bih da pitam ljude sa iskustvom nešto u vezi sa time, da ne bih imao problema.

Prvo, je li dosta samo stegnuti gornju šelnu ili treba i da zalepim crevo za otvor kazana nekim lepkom? Ako da, koji preporučujete? Čitao sam u priručniku Živorada Pejčića "Popravka mašine za pranje veša" da ako se crevo lepi treba sačekati 24 h pre probe mašine, a da preporučuje lepak Tigar Pirot, ali ta knjiga je objavljena pre 30 godina, pa ne znam da li je to još aktuelno.

Drugo, posle 40 godina gornja šelna je sva od rđe. Pitanje da li ću moći da je skinem a da je ne oštetim, još teže će biti posle da je vratim. Ima li tih šelni da se kupe, ili da ovu skinem i potopim u petrolej 24h da skinem rđu?

Hvala i pozdrav.

vlada69
gx
gx
Postovi: 1017
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: Gorenje Olimpik 77 zamena creva kazan filter

Post napisao vlada69 » 01 Feb 2017, 16:03

Ako ima šelna onda se crevo ne lepi. Šelni ima da se kupe nove u radnjama šrafovske robe(gvožđarama) a možeš i tu staru da naprskaš WD sprejom pa vidiš da li će onda moći.

Avatar
Kole
_
_
Postovi: 57
Pridružen: 19 svi 2009, 11:42
Location: Beograd

Re: Gorenje Olimpik 77 zamena creva kazan filter

Post napisao Kole » 02 Feb 2017, 07:54

Hvala!

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”