WA61061 blinka pet puta
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- ___
- Specialty: computers
Re: WA61061 blinka pet puta
Po mojim papirima je ono što sam napisao, ako nije do motora onda se ide na ele. ploča kolo motora , obično se prvo gleda trijak motora. da ne ponavljamo jedno te isto. čak sam neki dan radio jednu gorenje mašinu koja je javljala grešku na displeju F04- taho motor ali bilo je do četkica istrošene na nulu. Znači prvo pogledati četkice na motoru pa ići dalje..

-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Imam rezervni taho koji sam merio instrumentom jos na pocetku pre nego sam pisao na forumu i nisam ga menjao jer je bio identicne vrednosti.Kod nas su bile temperature -30 pa sam izvadio elektroventil i izbacio svu vodu tako da masina nije pustena kako sam napisao zadnji put jos jednom pa da kazem dali ima problema.Sto se tice iskustva,. bogami me dobro namucila.Tamo kod musterije jos ne funkcionise dovod vode tako da mi se ne zuri.
-
- _
Prosle subote odledila se vodovodna instalacija pa sam odmah pustio masinu da isprobam na obojenom rublju.Ukljucio sam napunjenu masinu, primila vodu,okrenula jedanput i nakon minut pocela da trepce. Kako sam napisao zadnji put je odradila ceo program na 90 stepeni. Pocistio kolektor brusnom kredom,promenio drugi taho,promenio i novi modul bez lomljenja kontakta za motor i opet isto. Izvadio sam motor pustio ga na radni sto, probao levo desno,radi idealno. Probao sam da stavim drugi motor ali nemam taj model. Probacu da promenim konektor sa nekim koji imam na lageru,malo cu da se pomucim ali probacu pa javljam.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Proveri ozicenje motora da ne prekida ili gubi kontakt u nekom polozaju.
Takodje proveri konektor motora zenski i najvise muski da nema oksidaciju.
Takodje proveri konektor motora zenski i najvise muski da nema oksidaciju.
SIMkom
-
- _
Re: WA61061 blinka pet puta * REŠENO *
Znaci nasao sam jedan kontakt koji mi je bio sumnjiv na konektoru koji ide na motor, popravio sam to lemlenjem, pustio sam masinu na program centrifuge i ovaj put je odradila i levi i desni okret na mesanje i opet se pojavio isti problem.Isekao sam svaku zicu namontirao joj plasticne izolacije i stavio novu papucu pa sam sve direkno na konektor motora postavio. Pustio sam masinu i kraj problemima.Kako sam napisao u pocetku masina je imala napuklu kadu koju sam promenio i pocistio kontakte po kojima je tekla voda, ali se nisam nadao da ce mi praviti problem nakon toga. Po svemu sudeci prasak sa vodom koji je usao ispod izolacije zicane forme je radio jos dosta vremena,sto je uzrokovalo sad radim sad neradim.Neka mi oproste kolege, ali ija sam se namucio.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Znao sam da je to i napisao sam ti!..al jbg..Ja sam se napatio kod mene i jedva sam nasao sta je problem...Ima negde i tema gde sam pisao sta sam radio,pre nekoliko godina je to bilo...bitno da je reseno i da si napisao da je reseno...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
To se mnogo lakse resava kad naviknete da se svi elementi masine premere direktno na samim konektorima elektronike i samoj elektronici.
Na taj nacin ne binete da li je dobro ozicenje i njihove konekcije.
Na taj nacin ne binete da li je dobro ozicenje i njihove konekcije.
SIMkom
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 8 Odgovori
- 17949 Pregledano
-
Zadnji post napisao argus1
27 Apr 2013, 14:08
-
- 4 Odgovori
- 3242 Pregledano
-
Zadnji post napisao žežino
16 Sep 2016, 21:39
-
- 9 Odgovori
- 4863 Pregledano
-
Zadnji post napisao baracuda
24 Okt 2022, 21:58
-
- 15 Odgovori
- 6978 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
07 Apr 2009, 14:54
-
- 0 Odgovori
- 1517 Pregledano
-
Zadnji post napisao Sale Mitrovic
10 Apr 2009, 14:49
-
-
Potrebna vrednost otpora modula Gorenje WA61061(RESENO)
napisao mdelektronik » 23 Avg 2010, 13:53 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1695 Pregledano
-
Zadnji post napisao mdelektronik
24 Avg 2010, 08:15
-
-
- 12 Odgovori
- 4379 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
26 Feb 2011, 18:24