Četkice za veš mašinu.. iskustva
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Re: Četkice za veš mašinu.. iskustva
Zavisi koliko je stranka spremna da plati original set fabrickih cetkica je 15 e pa na gore
Sto se tice do kvaliteta cetkica moje licno ubedjenje je da kvalitet cetkice definise samo standard i nista drugo.U samom standrdu je tacno definisano kvalitet grafita,struktura,tvrdoca,oblik i sve mora odgovarati po crtezu koji je standardizovan i to je sve.Masine Miele iskljucivo koriste jednoslojne kvalitetne cetkice koje rade i po 10 godina.Ako neznas sta je kvalitetno pitaj staje skupo .Za 2 ili 3 eura nemoj da ocekujes kvalitet.Za dvoslojne cetkice Imao sam slucaj daje popustio lepak i dase odvojila ili polomila. a rade ih jar je lakse medju slojevima ubaciti sigurnosni osigurac za rotor. Sto se tice brzine po mom ubedjenju nema veze jer mile ima masine sa centrifugom inad 1600 o/min. a sve su jednoslojne.Moje licno ubedjenj je na nasem trzistu su tako lose masine da nezasluzuju veci kvalitet cekica,ove sto mi koristimo su vecinom kineske ili turske.
Sto se odnosi do upotrebe cetkica jednoslojne ili dvoslojne mislim da mozemo diskutovat samo za cetkice koje nemaju nikakvih sertifikata i koje se proizvode samo za slobodno trziste gde nema nikakve kontrole.Sta mislite kolege zaPr su kolektori na svim motorime istog dijametra i sa istim brojem kanala na kolektoru kao i dijametar bakarne zice sa kojim je namotan rotor Po mom misljenju dvoslojne se rade zbog lakseg ubacivanja mrzastog bakarnog provodnika koji se fiksira za kuciste cetkice,Kod ves masina Miele tamo su sednoslojne cetkice bez obzira na broj obrtaja centrifugeZato njihove cetkice rade i po5i vise godina i kada otvoris njihovu masinu nema grafitne prasine kao na ovim sto mi kuoujemo kod nasih trgovaca.Kupovina cetkica mislim daje najkvalitetnija u samom servisu navedenog proizvodjeca.Cetkica ne samo da ima ugao naleganja na kolektor nego ima iradijus na smom poprecnom preseku.Moje misljenje je da svaki proizvodjac ves masina ili drugih vidova el.motora mora imati tehnicke karakteristike za motore i nabavitiodgovarajuce cetkice.Sama struktura grafita kao i njegova tvrdoca definisu kvalitet
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Ja kupujem eltech cetkice.Prilikom zamene obavezno motor iznesem napolje pustim direktno i finom smirglom ga obradim, ocistim i napravim ga kao iz fabrike. Zadnjih godina nisam imao reklamacije.
Recimo najcesce naletim na gorenje 61061 nece da zavrsi centrifugu motor radi kao sat ne varnici, isti taj motor stavim na gorenje recimo 50065 i radi bez problema .
Recimo najcesce naletim na gorenje 61061 nece da zavrsi centrifugu motor radi kao sat ne varnici, isti taj motor stavim na gorenje recimo 50065 i radi bez problema .
Sto se odnosi do koregiranja naleganja cetkice na samom rotoru to je po mom misljenju neprofesionalno jer to rade materi ,za primer dajem Orginal Nemacke masine Bos ili Simens pa nemas mogucnost prici ni olovkom na njihov kolektor,a dabi zamenio njihove cetkice moras demontirat komplet motor.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
I sta uradis sa takvim kokektorom na toj bosch masini?
Neces valjda da samo zamenis cetkice i ostavis kolektor u blago ostecenom stanju. Cetkica kad se potrosi do kraja pocne zbog loseg kontakta da varnici, i stvara ostecenja na kolektoru.
Neces valjda da samo zamenis cetkice i ostavis kolektor u blago ostecenom stanju. Cetkica kad se potrosi do kraja pocne zbog loseg kontakta da varnici, i stvara ostecenja na kolektoru.
SIMkom
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 5 Odgovori
- 4126 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
05 Feb 2008, 08:46