Dobro veče, imam problem kod ove mašine sa nivoom vode kod koleginice sa posla, majstor koji je ranije popravljao mašinu je 2 puta menjao hidrostat i prevezao žice na njemu u roku od godinu dana i jednom grejač, na kraju se glavna ploča bukvalno zapalila, zamenio sam joj polovnom ispravnom samo od mašine WA 60065.
Primetio sam da se posle zamene ploče okretni prekidač dosta greje, proverim grejač, ispravan, snage 2000W, međutim posle mesec dana joj izbaci grešku sa tri treptaja, i kada sam otvorio poklopac utvrdim da su žice na hidrostatu dosta nagorele i bile u kratkom spoju što je izazvalo da programator istovremeno šalje komandu da prima i izbacuje vodu konstantno.
Pošto je i sam hidrostat nagoreo i dva kontakta 14-11, rešim da kupim nov i jedva nađem, ali nije istih karakteristika i zamenim grejač originalnim od 1700W preventivno da ne bi gorelo više.
Međutim taj novi ID oznake 394733 ima znatno niži nivo vode od prethodnog ID234610 nivo vode 65/50 i 85/65, a kod novog 40/25 i 60/40, da li bi mi neko od vas mogao reći koji od vijaka da odvrnem ili zavrnem kako bih podigao nivo vode barem do vrata, jer koleginica kaže da rublje ne bude natopljeno kako treba i ima ostataka od praška.
Gorenje WA 50065 problem sa nivoom vode
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- jaro
- bela tehnika

- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Gorenje WA 50065 problem sa nivoom vode
Naravno da malo vode uzima, tako ih debilno šteluju.
Koliko me sećanje služi, na levoj strani imaš 3 crvena šrafa, srednji bi trebalo da bude za nivo- mnogo je bitno da ga prvo "odlepiš", da ne bi oštetio, i treba da zavrneš nekoliko puta šrafcigerom.
Ali kod te mašine treba srediti sve spojeve kuda ide struja grejača, jer se zato greju-redom- dovodni konektor na selektor, izvodi ka nivostatu, grejaču, i obavezno nivostat. Prepraviš sve na papučice, i koleginica će biti zadovoljna....
Koliko me sećanje služi, na levoj strani imaš 3 crvena šrafa, srednji bi trebalo da bude za nivo- mnogo je bitno da ga prvo "odlepiš", da ne bi oštetio, i treba da zavrneš nekoliko puta šrafcigerom.
Ali kod te mašine treba srediti sve spojeve kuda ide struja grejača, jer se zato greju-redom- dovodni konektor na selektor, izvodi ka nivostatu, grejaču, i obavezno nivostat. Prepraviš sve na papučice, i koleginica će biti zadovoljna....
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Hidrostat je kao ovaj sa slike iznad, dakle na onoj strani gde ima tri vijka srednji vijak da zavrćem dok ne stigne do nivoa koji odgovara.
- jaro
- bela tehnika

- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Da, ali da znaš kako radi primanje vodw- ne na svakom programu isto-
Nego do nivoa nivostata, plus vremenski koliko je na kom programu zadato, da ne bi preterao.
Nego do nivoa nivostata, plus vremenski koliko je na kom programu zadato, da ne bi preterao.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Hvala Jaro, ja ću sutra otići kod nje, ona uglavnom pere na 90-60 i 40°, tako da mi je tu najvažnije da nivo vode bude dobar. Javljam šta sam uradio
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 11 Odgovori
- 2776 Pregledano
-
Zadnji post napisao Oblazek
08 Mar 2018, 12:41
-
- 51 Odgovori
- 13626 Pregledano
-
Zadnji post napisao pyerto
21 Jan 2018, 22:22
-
-
Whirpool AWO/D 40100 Problem sa primanjem vode (Reseno)
napisao Harhus » 07 svi 2013, 11:49 » u VEŠ MAŠINE - 17 Odgovori
- 3974 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
13 svi 2013, 14:12
-
-
- 1 Odgovori
- 624 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
27 Dec 2024, 08:19