vox wm552 ne radi centrifuga

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
bvucic
_
_
Contact person: Bojan Vučić
Specialty: consumer

vox wm552 ne radi centrifuga

Post napisao bvucic » 02 Jun 2025, 16:34

Pozdrav svima
Na mašini centrifuga u programu pranje ne radi ali kad je posebno pustite ona odradi šta bi moglo biti???
Meni jedino pada na pamet da je programator?!

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: vox wm552 ne radi centrifuga

Post napisao jaro » 02 Jun 2025, 19:14

Kaži šta si proverio.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

Kole
_
_

Post napisao Kole » 03 Jun 2025, 10:03

Prvo vidi da nije uključeno dugme za isključivanje centrifuge.

Ako nije, verovatno si u pravu, da elektronika ne valja. Koliko znam ta mašina ima i sistem kontrole izbalansiranosti težine veša u bubnju i neće da centrifugira ako sistem javlja neizbalansiranost dok ga ne rasporedi.

Naravno, u slučaju kvara može ta indikacija neizbalansiranosti biti i pogrešna, i da neće da centrifugira iako je sve u redu.

U svakom slučaju ako i jeste kvar, nije koban, može da radi i ovako, kao nekadašnje poluautomatske mašine. Kad odradi program bez centrifuge i stane, ti onda ručno pusti još jedno dodatno ispiranje za svaki slučaj i pusti centrifugu ručno, pa nek laje dok traje, što bi se reklo.

A kad skroz stane, onda popravljaj šta mora, neće da bude jeftino.

bvucic
_
_
Contact person: Bojan Vučić
Specialty: consumer

Post napisao bvucic » 04 Jun 2025, 11:02

Pozdrav
Hvala na odgovorima
Na mašini nisam ništa proverio mašina je kod roditelja pa kada imam vremena nešto ću pogledati
Proverio bih taj sistem za balansiranje samo ne znam kako moram to prvo da saznam

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”