Candy CLD135 problem sa sušenjem

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Sa 71
_
_
Specialty: computers

Candy CLD135 problem sa sušenjem

Post napisao Sa 71 » 25 Mar 2025, 13:22

Pozdrav svima na forumu. Vidim da Vas ovdje ima puno koji se razumiju u tehniku pa da postavim pitanje ako neko ima neki prijedlog za resenje.
Problem je sušenje. Ubacili smo ves masina je odradila ciklus susenja, ves ostao mokar i hladan. Otvorio sam gornji poklopac i ponovo probao, ustanovio da grijac ne pali i ventilator ne vrti. Pritisnuo sam manual restart na 2 termostata koji se nalaze iznad grijaca i probao ponovo. Ovaj put grijac je grijao, izmjerio sam preko 200 c, i onda se ugasio, pretpostavljam zato sto se ventilator nije palio. Mjerio sam sa multimetrom motor ventilatora i pokazuje otpor. Otvarao sam i kuciste ventilatora i unutra je sve cisto i ventilator se lako okrece rukom.
Ima li iko neku ideju sta jos da probam ?
Hvala unaprijed

slika

slika

slika

borat
_
_
Specialty: whitegoods

Re: Candy CLD135 problem sa sušenjem

Post napisao borat » 25 Mar 2025, 15:45

Premalo podataka ,da bi ti neko pomogao da li imas napon na ventilatoru,da li si proverio sondu. Itd To sto ti izbaci termostat je posledica a da bi se doslo do uzroka moras i nama malo pomoci .

vlada69
gx
gx
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Post napisao vlada69 » 25 Mar 2025, 16:02

Da li si probao samo ventilator da priključiš na 220V?Imao sam slučajeva gde unutra ventilator bude prljav od nalepljenih dlačica od veša pa ne može da se vrti.

Kole
_
_

Post napisao Kole » 25 Mar 2025, 19:06

I ja mislim isto što i Vlada. Strana tela kao što su konci i dlake mogu da zablokiraju ventilator. Ja kad sam bio na moru dobio sam sobu koju su pre mene koristile neke dugokose devojke. Jedna dlaka od njih je uletela u hotelski fen i zablokirala ga. Sreća pa sam poneo švajcarski perorez na odmor, a on ima na sebi zvezdasti šrafciger. Pa sam otvorio fen i deblokirao ga. Inače ne bih mogao da sušim kosu na letovanju.

Sa 71
_
_

Post napisao Sa 71 » 25 Mar 2025, 20:39

Hvala na odgovorima. Sto se tice sonde nisam je provjerio, iskreno ne znam ni gdje se nalazi. Nisam se sjetio da provjerim da li ima napona na motoru ventilatora, to cu da provjerim. A sto se tice povezivanja motora ventilatora na 220V , jel mislis direktno kablom da povezem, na uticnicu i 2 zice na motor ?

borat
_
_

Post napisao borat » 25 Mar 2025, 21:28

Bez uvrede ali ako ne znas kako da ventilator koji radi na 220v povezes direktno kako onda mislis da popravis ves masinu na kojoj postoje sonde koje moras meriti u k omima?Ipak ovo nije sam svoj majstor i da bi ti neko pomogao ipak moras imati neko predznjane a ne samo zelju da ne platis majstora.

Sa 71
_
_

Post napisao Sa 71 » 25 Mar 2025, 22:21

Provjerio sam, nema napona na motoru ventilatora tokom rada susilice. Probat cu jos da povezem motor na 220. U sustini samo pokusavam da utvrdim koji dio pravi problem da mogu traziti zamjenski, jer je masina bas stari model i tesko da ce se majstor baviti s njom.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 25 Mar 2025, 23:30

Prelomljene žice u "labudovom vratu", gore kod motora?
Loši amortizeri?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

Sa 71
_
_

Post napisao Sa 71 » 25 Mar 2025, 23:59

Sad sam pregledao sve zice, nisu nigdje prelomljene. Amortizeri su ok, pranje radi normalno i centrifuga i sve.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”