Hotpoint Ariston ARMXXL129 skidanje grejaca 

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
123123
_
_
Specialty: consumer

Hotpoint Ariston ARMXXL129 skidanje grejaca

Post napisao 123123 » 18 Jan 2022, 23:24

Pozdrav ljudi. Pokusavam da skinem grejac koji je neispravan i pravio je kratak spoj. Pokusavam jedno 5 sati. Nema sansi.

slika

kao sto vidite, sa desne strane grejac zapinje negde i ne izlazi. ideja mi je da isecem grejac sa leve strane i odvojim od nosaca - poklopca, da bih prisao gumi i pokusao da je izvucem. zatim secem i desni. pa sta bude bice. kao da je grejac slomljen i ne mrda. da li imate ideju sta da radim?
Zadnja izmena: 123123, dana 21 Jan 2022, 00:54, ukupno menjano 3 puta.

vlada69
gx
gx
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: Hotpoint Ariston ARMXXL129 skidanje grejaca

Post napisao vlada69 » 19 Jan 2022, 07:03

Taj šraf koji je u sredini on ti unutra drži pločicu-flanšu koja pritiska dihtung gumu koja drži taj grejač. Gurni šraf prema unutra i onda probaj levo-desno da vučeš grejač napolje. Ta dihtung guma se deformiše sa unutrašnje strane od flanše koja je pritiska i napravi se kao šešir , zbog toga se teško izvlači. Pokušaj nekako da izvučeš taj desni kraj dihtung gume napolje pa ćeš onda lakše izvući i onaj drugi kraj. Više puta sam baš imao muku da izvučem grejač napolje ali na kraju uvek izađe.

123123
_
_

Post napisao 123123 » 19 Jan 2022, 11:21

imenjace, generacijo slicna ; ) hvala na pomoci. jeste, desna strana zapinje, medjutim, tu sam uspeo da povucem gumu i izbacim je, samo delimicno, napolje.

ono sto sam primetio je da je grejac verovatno ugradjen sa unutrasnje strane jer je guma nazubljena celom spoljnom povrsinom. jedno 1mm sirine i to isto sprecava da je izvucem. sto se tice srafa, maticu sam odvrnuo do kraja. pokusao sam blagim udarcima da sraf utisnem sto dublje ka grejacu, unutra, a zatim se to pretvorilo u vrlo jake udarce. hah. sraf je otisao unutra i nista specijalno nisam dobio. zapeklo. probao sa malim klestima da uhatim gumu tu gde je otor za senzor jer je zgodno da se uhvati zbog rupe i povucem napolje. nista. cepa se guma. probao solidnijim srafcigerima da je izbijem. i nesto sam uspeo. tj sa desne strane, kao sto rekoh je malo izasla napolje. upropastio srafciger.

brine me plastika tela bubnja - otvora grejaca - da li cu da je ostetim izbijanjem i da li ima jos neka caka da izvucem ovog djavola? vidi se na foto da sam tu plastiku poprilicno ojeo pokusaajuci da izbijem gumu.

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Re: Hotpoint Ariston ARMXXL129 skidanje grejaca  * REŠENO *

Post napisao ZDRAVKO T » 19 Jan 2022, 11:48

Ne igraj se jer može bit i gore.šlajfericu u ruke i seci sve od grijača što smeta..NTC senzor obavezno skini jer i on smeta.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

dane
gx
gx
Contact person: Dane
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dane » 20 Jan 2022, 10:36

Kolega probaj gumu presjeći pa je onda probaj izvaditi
Dane

123123
_
_

Post napisao 123123 » 20 Jan 2022, 18:24

hvala ljudi, vlada, dane, zdravko t, na savetima i pomoci! evo situacije:

slika

kao sto se vidi, guma ima nazubljenu ivicu. odlucio sam se za secenje i nisam pokajao. isekao ceonom brusilicom poklopac a zatim, koliko sam mogao i grejac levo. lako sam slomio i odvojio ostatak koji je bio napolju. a zatim krenuo da cupam klestima gumu. mislio sam da ni to nece, ali sam uspeo bas brzo i lako.

a evo i smdljevka:

slika

slomljen, budjav i pojeden. imao sam srece sto sam prestao da guram srafcigere i pokusavam da izguram gumu jer bih jos vise ojeo ivicu drzaca grejaca. nisam imao srece sto guma ima ivicu a ni sto je grejac slomljen. mnogo vremena i upala misica od sedenja na parketu. hah.

sada je pitanje sta da radim sa novim grejacem? da li da namazem ivicu nosaca, taj otvor necim, da li ce da dihtuje dobro, da li ce da pusta?

borat
_
_
Specialty: whitegoods

Post napisao borat » 20 Jan 2022, 21:25

Nece da pusta , nema potrebe za mazanjem.

toce
gx
gx

Post napisao toce » 20 Jan 2022, 22:02

Sa samim srafom guma se steza i dihtuje grejač.
TOCE

123123
_
_

Post napisao 123123 » 21 Jan 2022, 00:49

hvala borat, toce. hvala jos jednom svima. zamenio, isprao par puta. pustio program sa zagrevanjem. radi.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”