Koju masinu za ves kupiti? 

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: Koju masinu za ves kupiti?

Post napisao goranfri » 10 Avg 2021, 11:03

Evo moja Gorenje veš mašina stara nepune 3 god , novi model sa 1.400 obrtaja otišli ležajevi na bubnju , došli i zamenili sve komplet , ali onda neće radi elektronika pa i nju zamenili , i to morala i gornja i donja ploča , znači kad izađe iz garancije i crknu ležajevi onda ide u đubre .

Nema više drugari ništa da traje dugo , sve je to krš .

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao Ribery » 10 Avg 2021, 22:05

Lepo je što ima nešto ovako i da se pročita koja je firma koliki prevarant i što je i cubica sve to lepo opisao u detalje. Nije pošteno to što su meni lično prodavci na više mesta rekli kako je Gorenje kupio Hisense i da je to sad Gorenje. Onaj ko nema gde da se informiše a na internetu je puno laži biće u velikoj zabludi.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Post napisao jaro » 10 Avg 2021, 22:48

Kada ti prodavac kaze da se neka marka najbolje pokazala, znaci da na toj marki imaju najbolju zaradu. Nista vise, nemaju oni pojma sta valja...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 11 Avg 2021, 10:33

Čast izuzecima ali dosta često i jest tako,... na ta se radna mjesta često zapošljavaju osobe koje s tehnikom i nemaju previše veze pa se informacija svodi na ono što misle ili su od nekog čuli,... manje-više igra pokvarenog telefona.
Zato je tu tehnički forum da te stvari ispravi.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Ribery
gx
gx
Kontakt:

Post napisao Ribery » 15 Avg 2021, 22:00

Imam predlog za urednike ako neko želi da se napravi neka trajna tema gde će biti objašnjeno šta je kod kojih marki veš mašina falinka i to da bude napisano od strane stručnih servisera za veš mašine na primer. Tema bi sadržala odredjene marke i modele gde bi neko ko kupuje veš mašinu mogao da pročita šta gde strada i na šta da se obrati pažnja prilikom kupovine. Evo na primer otprilike ovako: Za Veš mašinu Whirpool strada primarni deo elektronike 5V, popravka je isplativa ili na primer kod Gorenja veš mašine kada strada ležaj vadi se ceo bubanj, seče se itd, puno posla i ne isplati se. Dao sam samo primere onako a mislim da bi za kupce bilo mnogo interesantno da pročitaju šta je kod koje mašine loše. Mislim da tema ne bi bila loša da se napravi a bila bi itekako korisna jer takve informacije ne mogu nigde da se dobiju.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 15 Avg 2021, 22:56

Već je ovdje na temu kvalitete i preporuka dosta toga rečeno i svatko tko na tu temu ima što reči, želi dati relevantan savjet ili navesti svoja iskustva iz prve ruke može se i nadalje ovdje nadovezati.
Ne vidim potrebe za otvaranjem neke druge teme sa istom ili sličnom tematikom.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Kole
_
_

Post napisao Kole » 16 Avg 2021, 11:56

Evo i ja da iznesem neka moja iskustva i razmišljanja.

Ja sam odavno shvatio ovo što majstori pišu, da danas nema kvaliteta i da je sve prevara. Zbog toga sam se opredelio da umesto novih uređaja kupujem polovne iz vremena kada je kvalitet postojao. Ovo se mnogo više isplati kako finansijski, tako i što se tiče vremena i živaca.

Veš mašinu sam kupio Gorenje WA 583 iz 2004. godine, remontovanu, 7000 din sa prevozom i garancija 6 meseci. Ima da se kupe i drugi mehanički modeli npr. WA 543, 442 itd. Stavljeni novi ležajevi, kondenzator i kaiš. Odlično služi kod mene već 3 godine. Svi koji su kupili nove mašine platili su bar 3 puta više i imali više kvarova u garantnom roku, tokom kojih su čekali servis 7-10 dana i prali veš na ruke u kadi.

Od frižidera za 50-60 evra mogu da se uzmu Obodini. Po meni to su najbolji frižideri iz SFRJ, proslavili su se na svim kontinentima. Ima dosta primeraka iz šezdesetih koji i dalje odlično rade. Eventualno ulaganje može biti zamena gume na vratima i farbanje, a garantovan je dug i pouzdan rad još godinama. Jedan je moj otac kupio 80-ih, radi savršeno, a ja sam pre 3 godine kupio drugi polovan za sebe, 85 godište. Ne treba da objašnjavam da nikakvih problema nemam sa njim.

Najzad, od televizora savetujem kupovinu samo CRT modela. Za 2-3000 dinara može da se uzmu čak i oni sa velikim ekranom od 72cm. Narod je početkom 2000-ih dosta kupovao Samsunge, pa se često nude u oglasima. Ima i turskih i kineskih televizora u ponudi. Velika je verovatnoća da će tako kupljen TV nadživeti neki novi jeftini televizor koji bi ste platili bar 15000 din i koji bi se pokvario posle 2-3 godine. Najzad, ako se CRT tv i pokvari, njegova opravka je znatno jeftinija nego popravka sadašnjih televizora. Zato LCD i LED televizori nikada neće ući u moju kuću.

Toliko od mene.

Ribery
gx
gx
Kontakt:

Post napisao Ribery » 17 Avg 2021, 00:47

Mislio sam da tema bude jedna i u njoj da bude sve i loše i dobro na jednom mestu ali dobro....
@Kole
Što se tiče veš mašina i ja imam jednu sa elektronikom i drugu Gorenje potpuno remontovanu. Istina je da ta sa mehaničkim programatorom bolje radi i nekako je i izdržljivija. Što se tiče TV-a imam LED zbog HD slike i HDMI-a jer svi novi uredjaji traže HDMI

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”