ZANUSSI FAE1025V ne odradi program - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
ZANUSSI FAE1025V ne odradi program - REŠENO
Pozdrav svima na forumu.Imam problem na veš mašini koja nakon startanja samo uzme vodu i grije uz mješanje(isto na svim programima-temperaturama).
To traje cca sat vremena,a onda stane.Pretpostavljam da cijeli ciklus pranja uključuje višestruko uzimanje i izbacivanje vode što ovdje nije slučaj.
Moram napomenuti da,kad prebacim na program za izbacivanje vode,odradi normalno izbacivanje i centrifuga,pa sumnjam da je kvar na elektronici.
Ima li netko da zna uzrok kvara?Pozzz
PROCOND: 451513164
ELUX: 132120014
SW: W1D00200 35/5
EWM 579 09 28 0
Pr.n. 914211028 Ser.n. 53900286
To traje cca sat vremena,a onda stane.Pretpostavljam da cijeli ciklus pranja uključuje višestruko uzimanje i izbacivanje vode što ovdje nije slučaj.
Moram napomenuti da,kad prebacim na program za izbacivanje vode,odradi normalno izbacivanje i centrifuga,pa sumnjam da je kvar na elektronici.
Ima li netko da zna uzrok kvara?Pozzz
PROCOND: 451513164
ELUX: 132120014
SW: W1D00200 35/5
EWM 579 09 28 0
Pr.n. 914211028 Ser.n. 53900286
Zadnja izmena: orion52, dana 10 Feb 2014, 19:30, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: ZANUSSI FAE1025V ne odradi program
čini mi se da stane kad treba da izbaci vodu.Pogledaj pumpu ili je odma zamjeni ako imaš drugu pa probaj ujedno pogledaj imaš li začepljen dotok vode u nju da nije nešto upalo.Pogledaj dali mašina prijavljiva neki eror pa je pusti da da nastavi da radi iako je u stanju mirovanja.Situacija je specifična jer ta elektronika zna baš tako da se ponaša što zbog njene neispravnosti što zbog periferije(grijač,pumpa,motor)a zna da u takom stanju se vrati na početak.Sve u svemu elektronika ti nije jeftina ako zaključiš da je ona potraži electroluxov servis da ti pokušaju ubaciti nanovo program ili elektroničara da ti pregleda elemente.Dodatni problem je što može da pukne softver i počne da brlja a neki modeli mašina sa tom elektronikom imaju zaključan softver i nemogu se apdejtovati dok zamjenske elektronike to mogu.Ako zatreba podataka za popravak javi se na P.P.
Zadnja izmena: ZDRAVKO T, dana 03 Feb 2014, 00:16, ukupno menjano 1 put.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Re: ZANUSSI FAE1025V ne odradi program
Pozdrav Zdravko,
Evo,konačno se javljam sa rješenim slučajem(nadam se!).Naime,početkom tjedna je ispitana elektronika,gdje nije nađeno ništa neispravno,potom sam je
montirao,a odmah provjerio(i očistio) filter pumpe i dovodno crijevo kada-pumpa.Po završetku svega toga stavio sam na program do 60 C i osobno nadgledao
cijeli program-odradio je bez problema.Ostao je dogovor sa strankom da me nakon višekratnih pranja obavijesti o radu mašine,ali još nisam dobio povratnu
informaciju.Nadam se da je problem rješen,ali ću ga zaključiti nakon što dobijem info.Hvala na pomoći.Pozzz
Evo,konačno se javljam sa rješenim slučajem(nadam se!).Naime,početkom tjedna je ispitana elektronika,gdje nije nađeno ništa neispravno,potom sam je
montirao,a odmah provjerio(i očistio) filter pumpe i dovodno crijevo kada-pumpa.Po završetku svega toga stavio sam na program do 60 C i osobno nadgledao
cijeli program-odradio je bez problema.Ostao je dogovor sa strankom da me nakon višekratnih pranja obavijesti o radu mašine,ali još nisam dobio povratnu
informaciju.Nadam se da je problem rješen,ali ću ga zaključiti nakon što dobijem info.Hvala na pomoći.Pozzz

ZANUSSI FAE 1025V Ne starta(Rješeno)
Molim cjenjene članove i eksperte za pomoć.Naime,ova mašina na bilo kojem programu kod pokušaja startanja ne uključuje se,a led-dioda
za startanje ostaje da blinka.Provjereni motor i termobrava-ispravni.Ostaje elektronika kao mogući uzročnik,pa molim pomoć.Slike trenutno
nemogu objaviti,jer imam problema kod prebacivanja sa mobitela na računalo,no isti model sa slikama objavljen je 26.siječnja 2014.Pozzz
Pr. N. 914211028(02)
Ser. N. 53900273

za startanje ostaje da blinka.Provjereni motor i termobrava-ispravni.Ostaje elektronika kao mogući uzročnik,pa molim pomoć.Slike trenutno
nemogu objaviti,jer imam problema kod prebacivanja sa mobitela na računalo,no isti model sa slikama objavljen je 26.siječnja 2014.Pozzz
Pr. N. 914211028(02)
Ser. N. 53900273

Zadnja izmena: orion52, dana 13 Jan 2015, 21:19, ukupno menjano 1 put.
-
- ___
- Specialty: computers
Re: ZANUSSI FAE 1025V Ne starta
Da pregledaj elektroniku, SMD taster startanja, relej te trijak bravice...
Re: ZANUSSI FAE1025V ne odradi program(RJEŠENO)
Postavi sliku te brave i brojeve sa brave da vidimo o kojoj se bravi radi i kako funkcionise ta brava.
TOCE
Re: ZANUSSI FAE1025V Ne starta
Danas sam napravio jedan test.Naime,provjerom svih elemenata na elektronskom modulu,opisanih u prethodnom postu,posumnjao sam da bi modul
trebao biti ispravan.Nakon toga sam spojio na modul jednu drugu bravu(ali samo bravu i to ispravnu).Modul je proradio,te sam zaključio da brava na
mašini nije u potpunosti ispravna,odnosno da radi-ne radi.Drugim riječima brava se uključuje sa kašnjenjem,pa sam prvobitno zaključio da je modul
neispravan zbog nestartanja,ali konačno sam zaključio da treba zamjeniti bravu novom.Hvala svima uključenima na pomoći.Pozzz
trebao biti ispravan.Nakon toga sam spojio na modul jednu drugu bravu(ali samo bravu i to ispravnu).Modul je proradio,te sam zaključio da brava na
mašini nije u potpunosti ispravna,odnosno da radi-ne radi.Drugim riječima brava se uključuje sa kašnjenjem,pa sam prvobitno zaključio da je modul
neispravan zbog nestartanja,ali konačno sam zaključio da treba zamjeniti bravu novom.Hvala svima uključenima na pomoći.Pozzz
Kad zamenis bravu i kad resis problem upisi da znamo da si resio problem.
TOCE
Zamjenjena brava,mašina radi.Hvala svima.Pozzz 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 5 Odgovori
- 2162 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
11 Jun 2020, 11:34
-
-
CANDY Smart CTG1056 -ne odradi zadnju centrifugu
napisao orion52 » 12 Avg 2018, 12:16 » u VEŠ MAŠINE - 9 Odgovori
- 8018 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
10 Sep 2019, 13:28
-
-
- 2 Odgovori
- 636 Pregledano
-
Zadnji post napisao vrndzo
08 Dec 2012, 08:16
-
- 4 Odgovori
- 2177 Pregledano
-
Zadnji post napisao Matori2
17 Apr 2013, 16:02
-
- 4 Odgovori
- 1451 Pregledano
-
Zadnji post napisao joco
04 svi 2013, 08:45
-
- 8 Odgovori
- 1147 Pregledano
-
Zadnji post napisao joco
19 svi 2013, 20:23
-
-
Zanussi W1002 ne radi velika centrifuga(reseno)
napisao gelevski » 05 Dec 2013, 20:59 » u VEŠ MAŠINE - 5 Odgovori
- 2033 Pregledano
-
Zadnji post napisao pyerto
18 Jul 2016, 12:10
-
-
-
ZANUSSI FLS1222 CH spajanje motora centrifuge RESENO
napisao nedeljko123456 » 06 Dec 2013, 18:40 » u VEŠ MAŠINE - 8 Odgovori
- 1458 Pregledano
-