SIMENS EXTRAKLASSE F1000 ne greje vodu (reseno)

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

SIMENS EXTRAKLASSE F1000 ne greje vodu (reseno)

Post napisao Hazbo » 27 Feb 2012, 10:12

Navedena masina je pod oznaku E-Nr.WHS1080/01 FD7510 01883
TIP M511H51085000 DVGWM626
Sa programatorom tip AKO513003 EEP45499-01 306 2727 A82 415
Masina radi sve operacije izuzev grejanja vode pa mislim daje u pitanju NTC senzor ali mu nemam tehnicki podatak koje je vrednosti odnosno na normalnoj temperaturi koliko ima kilooma a koliko treba da opadne na zagrejanoj vodi cca90 stepeni.Molim kolege za pomoc,unapred hvala.

Honorarac
Preminuo
Contact person: Damir
Specialty: whitegoods

Re: SIMENS EXTRAKLASSE F1000 negreje vodu

Post napisao Honorarac » 27 Feb 2012, 10:34

Kad vidis vrednosti (za Bosch-Siemens WM) uporedi. :pivopije:
Prilog
NTC.jpg

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milan » 27 Feb 2012, 10:44

Da li je to ova masina?
Prilog
siemens.jpg

Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Hazbo » 28 Feb 2012, 23:09

kolega prednji panel nije tog oblika jer na njemu ima selektor programa pranja a tocak od programatora od 0stepeni do90stepeni odnosnocetvrtina kruga je predvidjena za odlozeni start pranja 4,8,12 sati a u ostale 3 cetvrtine kruga ili od90do36ostepeni je predpranje,pranje,omeksivaci centrifuga i kraj ovaj programatorski tovak moze dase rucno okrene samo do pozicijepredpranje gde stoji i natpis start ostala njegova traektorija je automatska,a sam selektor moze se okretati i levo i desno. ada se zahvalim kolegi na tehnickim karakterisikama NTCa koje mi je naveo.pozdrav

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan

Post napisao IvanBG » 02 Mar 2012, 13:14

Samo jedna kratka opaska, da nije mušterija greškom uključila brzo pranje ili hladno pranje, šta već ima na toj mašini? (mislim da kod tog dugmeta piše kurz, kalt..) Ili, može biti i da je prekidač za tu opciju i prekidu, dešava se kod tih nemaca sa mehaničkim i polumehaničkim programatorima...

Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Hazbo » 09 Mar 2012, 23:50

bas sam ponovo tesrirao i na bilo kom od programa pranja kada je postavis i startujes masina primi vodu i pocne reverzirati sve do ompulsa grijanja a na tom impulsu oseti se ukljucenje grijeca na 2 sekunde iodma ga napusti taj polozaj istane neradi nista.kad je pomeris rucno za jedan zub ona odma ukljuci brzi transport tajmera iide do kraja tako da i na polju gde vrsi glavno pranje na impulsima grejanja samo zmigne napon i produzava tajmer ka zavrsnom stopu.inace ako je stavis da obavi centrifugu ona je izrsi uredno,ili ispumpavanje vode.sravljen nov NTC senzor prema dobijenim podacima id kolege sa foruma.

miki
_
_

Re: SIMENS EXTRAKLASSE F1000 ne greje vodu

Post napisao miki » 11 Mar 2012, 00:30

proveri jos jednom grejac.nekad se napravi neki `previd`.proveri i grejac sa vodom u masini.

Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Hazbo » 15 Mar 2012, 09:11

grijac je proveren i on je ok ksda je mesina primila vodu goveo sam 22ov na grijac direkno i on radi bez problema,

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao IvanBG » 15 Mar 2012, 14:11

Hazbo je napisao:bas sam ponovo tesrirao i na bilo kom od programa pranja kada je postavis i startujes masina primi vodu i pocne reverzirati sve do ompulsa grijanja a na tom impulsu oseti se ukljucenje grijeca na 2 sekunde iodma ga napusti taj polozaj istane neradi nista.
Znači, ako sam dobro shvatio, mašina ne vrti bubanj i uopšte ne završava pranje, ni sa hladnom temperaturom? Ako nije spoj negde slab (možda i na bravici) pa izgubi vezu kad grejač povuče veliku struju, onda ne valja programator.

Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

Re: SIMENS EXTRAKLASSE F1000 ne greje voduRESENO

Post napisao Hazbo » 16 Mar 2012, 15:08

kolega Ivane masina u pocetku nije radila,ali kada sam pronasao spoj na kontaktu u programatoru detaljno sam ga rastavio i otklonio taj kvar i pazljivo ponovo namontirao zalemio plocu i probao,masina je pocela da radi,uzela vodu ipocela da reverzira (okrece) bubanj levo desno ali nece da grije vodu.Proveren Hidrostat,Rele na ploci,Grijac,Mikro brava,tajmer i mehanicki deo programatora sve kontakte i sve je ok.Sada mi jedino preostaje da detaljnom analizom na samoj ploci napravim analizu svih elekrtonskih komponenti i verujem dace doci na kraju resenje.srdacan pozdrav.
Zadnja izmena: Hazbo, dana 12 Apr 2012, 17:06, ukupno menjano 1 put.

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao IvanBG » 16 Mar 2012, 19:33

I dalje nisi dao odgovor, da li sada mašina završava program (sa hladnom vodom) ili ne? Ako je problem bio u nekom kontaktu preko koga ide struja grejača, bojim se da je tu jedini lek njegova zamena pošto od pregrevanja uglavnom nepovratno propadne. Ima sličnih programatora u rashodu dosta, mislim da su im ti kontakti svi isti. Čišćenje i ispravljanje je samo privremeno rešenje u takvim situacijama, nažalost. :-(

Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

Re: SIMENS EXTRAKLASSE F1000 ne greje voduRESENO

Post napisao Hazbo » 16 Mar 2012, 22:36

Bas sam pre 5sati rastavio plocu od programatora odlemio i primetio sam da ima ostecen jedan stampani vod na ploci i po mojoj analizi taj vod ide na zenski konektor gde se konektuje kablovski set od hidrostata pa moguce da je tu zec lezao.U planu mije da sutra sve zalemim na ploci da to spakujemo i na ponovo testiranje,obavesticu kakav je rezultat .da napomenem ranije je obavljala pranje samo sa hladnom vodom. pozdrav.
Zadnja izmena: Hazbo, dana 12 Apr 2012, 17:12, ukupno menjano 1 put.

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao IvanBG » 17 Mar 2012, 11:04

Ako je mašina obavljala pranje, samo sa hladnom vodom, problem je negde na relaciji procesor-NTC i ako probe sa različitim otporima (1-10k umesto NTC-a) ne daju rezultata, a veza je bez prekida sve do procesora, onda imaš veliki problem... :-(
Inače, elektronike na ovakvim modulima obično se ponašaju tako da ako je otpor NTC-a prevelik ili beskonačan (u prekidu) onda programator preskače zub grejanja i završava pranje hladnom vodom.

Hazbo
bela tehnika
bela tehnika

Re: SIMENS EXTRAKLASSE F1000 ne greje vodureseno

Post napisao Hazbo » 12 Apr 2012, 17:05

problem je resen jer sam moraoodlemiti programator sa ploce i ispod njega su dva voda bila u prekidu sada misli m dace biti okej ako se nepojavi neki novi problem.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”