Ves masina Gorenje WA1422 problem preskace programe

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
dodig
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: gorenje
Contact person: ivan
Phone number: 0038736650852
Specialty: distribution
Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje

Re: Ves masina Gorenje WA1422 problem preskace programe

Post napisao dodig » 21 Dec 2010, 17:44

sve sam ti ljepo objasnio a ti nikako da pokušavaš da pronađeš problem jedino štp pokušavaš da non stop perilicu tjeraš da ona sama rješi problem pa po 10 puta zaredom je pokušavaš tako reći zamoliti da radi ispravno,baziraj se na ove greške koje sam ti napomenuo

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan
Specialty: whitegoods

Post napisao IvanBG » 22 Dec 2010, 02:04

Kod tih Gorenja dovučenih sa germanskih tržišta znaju da riknu i motori, što je inače redak kvar kod domaćih. Stvar je u tome da je ta se ta mašina do sada naprala veša samo tako, a kako ima kolektroski motor on je vrlo moguće na izdisaju, naročito ako u prošlosti četkice nisu menjane na vreme...

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Post napisao ZDRAVKO T » 22 Dec 2010, 09:46

što se tiče motora ja sam radijo davno taku mašinu i imala je selnijev motor gde je četkica pričvršćena sa jednim šarafom a oni su skloni trošenju četkica jer su kratke a znaju i da zaglave što može biti i u te mašine.Inače za dosta kvarova i divljanja mašine posle prijema je kriv motor ako je kolektorski jer u stanju kvara vuče odviše struje ili pravi kratki spoj što je pravi raj za elektroniku.Moj savjet pogledaj motor pa javi.poz...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

Miki_R
_
_
Contact person: Miki Ravnjanski
Lokacija: https://www.google.rs/maps/place/Servis ... 064,20.527

Post napisao Miki_R » 22 Dec 2010, 18:49

Dobro...Predpostavimo da ne valja motor...(Ja sam tu masinu kupio na nasem starom buvljaku u Pancevu od ljudi koji donose to iz Austrije,za 50 eura,pa i ne znam kako je radila pre...Kod mene je oprala prve dve masine ok,a problem je nastao kasnije...pa sam je preradio na programator Pg701,i motor sa kondenzatorom,ali posto mi je u zadnje vreme poceo padati kais resio sam da sve vratim na fabricko stanje...Kada sam se raspitivao kod mog drugara Koji je ovlasceni servis za Gorenje u celom juznom banatu,on za tu masinu nije imao ni programator ni elektroniku...a nabavka prelko drugih je premasivala i 130 eura)...
Kais na njoj je trenutno 1233,koji je bas jako napregnut pa se u radu levo - desno cuje neko skripanje a na centrifugi ne...Dakle Sta da proverim kod motora kada ga skinem,jer sam ova dva dana prao sa njom i manjom tezinom vesa sasvim ok i bez ikakvih smetnji...Ako je motor,znaci i on nekad hoce nekad ne da napravi problem?ako sam dobro shvatio ??? Ocigledno kad je vece opterecenje???

NOVI
_
_
Specialty: consumer

Post napisao NOVI » 22 Dec 2010, 20:02

Ta mašina ti za sigurno nema nikakove senzore za težinu rublja.
:uca: To ti imaju samo najnovije i senzor ti je integriran u amortizeru te mjeri njegovu propadnost u odnosu na težinu rublja

GTI
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton

Post napisao GTI » 22 Dec 2010, 21:40

Imaju to i starije masine npr moja AEG je `99/`00 godiste i na jednom od displeja ispisuje procentualnu vrednost opterecenja.Reseno na najjednostavniji nacin,merenjem struje koju vuce motor,znaci bez ikakvog senzora.Za novije Gorenje masine znam da ako motor vuce vecu struju od propisane,centrifuga ne krece uopste ili ne dostize pun obrtaj.Bas takav problem smo imali prosle nedelje na Ardo kombo masini.Kod tih starijih Gorenja sa modulom,kod problema sa motorom se desava upravo to okretanje programatora (preskakanje programa).Treba ocistiti prostor izmedju lamela kolektora,ako treba i egalizirati ga i zameniti cetkice.Taj test sa praznom masinom je samo potvrdio uzrok problema.
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!

Miki_R
_
_

Post napisao Miki_R » 23 Dec 2010, 22:37

Evo ovako mi je izgledao motor pre skidanja cetkica,koje sam pregledao i delovale su mi ok i po duzini i nigde ne zaglavljuju...Nakon vracanja i malo smirglanja kolektora vodenom smirglom ,jedna cetkica je vise varnicila a temperatura na kolektoru je bila oko 30-45 stepeni C ...Valjali to nesto???
Prilog
kolektor.jpg
motor_2.jpg

GTI
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton

Post napisao GTI » 23 Dec 2010, 23:10

Izmedju lamela ima grafitne prasine (prva slika).To procisti skalpelom ili necim slicnim i izduvaj kompresorom.Nemoj smirglati kolektor,tako samo pravis riseve i pojacavas varnicenje.
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao IvanBG » 24 Dec 2010, 01:20

Kada se gleda s jedne strane, uvek jedna četkica više varniči, jer iz nje izbijaju varnice ka posmatraču. To varničenje je inače vrlo malo (maltene neprimetno) kada je motor ispravan. Ako je tako, onda je ok, mada taj kolektor deluje mi solidno ukopan - znači da je motor kao celina pri kraju svog veka. Ako se kasnije ispostavi da mašina zahteva neka ozbiljnija ulaganja, to po meni nema smisla, i čudi me da si ti kao naš kolega kupio mašinu sa kolektorskim motorom u takvom stanju. :?

Miki_R
_
_

Post napisao Miki_R » 24 Dec 2010, 07:36

Pa rekoh,kupio sam je na starom buvljaku u Pancevu od ovih sto donose od preko...na nevidjeno za 50 eura,reko za te pare vredi na njoj sve i svasta...unutra je ko nova,kazan,gume,... :lala: e sad to sto nisam pre imao prakticnog susreta sa kolektorskim motorima jbg...tu sam da naucim nesto...i hvala Vam do sada na mnogobrojnim misljenjima,savetima...i naravno konstatacijama... :pivopije:
Ja sam zavrsio srednju elektrotehnicku skolu u Pancevu 1987. smer Automaticar u procesnoj industriji...od predmeta smo imali i mehaniku,i procese i automatiku i elektroniku...i merenja...ucili sve i svasta onako uopsteno...tako da iz svih oblasti steknes neka osnovna znanja...jer se sci ti elementi koriste u raznim delatnostima...Teorija se zaboravila,prakse i poslova nije bilo nesto puno...Tako da u sustini znam brzo da pohvatam sta gde i kako ... :pivopije:

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao IvanBG » 24 Dec 2010, 23:46

Miki_R je napisao:unutra je ko nova,kazan,gume,... :lala:
E, takve su ti danas mašine, spolja gladac a iznutra jadac. lolzi Nekada su one stare mogle da teraju dok ne istruli kutija, a sada se sve sjaji kao novo iako je mašina u stvari za otpad. Na žalost, osim motora i kompjutera, slabo se išta od tih sjajnih delova može iskoristiti, jer i kod drugih primeraka otkazuju iste stvari. :roll:

Miki_R
_
_

Post napisao Miki_R » 25 Dec 2010, 10:04

Sta cu Ivane :lala: jak sam ti ja muvara serviser kad od 1992. od lkada se bavim servisom nikad nisam dosaop do neke vece kinte da mogu sebi da priustim i ja neku novu masinu :dmzs: ...Da radim to mogu i znam...ali u ovom poslu je vazno imati zvaku za musteriju...a ja otklonim kvar odmah npr. bravica vrata i naplatim 500 dinara a neko bi od toga napravio slona ... :lala: i lapio bar 6000 dinara... :pivopije:
Radim u jednom selu u okolini Panceva,mala sredina,svako nesto cackari ili ima kuma,brata...rodjka...koji se razume u mehaniku...i tako...jedino me mediji oce sto bi reklo Srecko Sojic :fanzo: a od toga isto nema para...Menadzer i marketing je presudan...Ja da kupim auto od tebe za 2000eura koji vredi recimo 2500 i da ga odma prodajem nekome ni za 1200 ga ne bih prodao :lala: ...ma ziveli mi ... :pivopije:

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao IvanBG » 26 Dec 2010, 01:51

Iako je sad ovo već off, da dodam samo da i ja radim od 95 a nikad nisam kupio novu mašinu, kao ni jedan član moje uže porodice. Svi koristimo ono što drugi nisu hteli da poprave, a bilo je u osnovi dobro. A tebi ako ne uspe popravka ove mašine, savetujem da nađeš neku očuvanu klasiku za koju ima delova (i koja će te koštati max 2000din), servisiraš šta treba, i Bog da te vidi (i tvoju porodicu).
:pivopije:

Miki_R
_
_

Post napisao Miki_R » 26 Dec 2010, 09:31

A,pa koristuio sam ja ovu masinu posto pasuje motor od Obod WM 6700,EIDE... I Stavio Pg 0701,nego mi samo problem bila remenica Gornja,i sljakalo to...
:pivopije:
Tema nije zavrsena...nego nemam vesa za probu,jer na prazno radi ok :fanzo:

Miki_R
_
_

Post napisao Miki_R » 13 Okt 2011, 21:10

Zna li neko nesto o vremenskim intervalima rada ove masine?Primera radi:
Kad se programator postavi na pranju,masina uzme vodu i na tom mestu radi to..to i to 4-5 minuta,zatim prebaci programator za jedan korak i ukljuci se grejac gde bi trebalo da radi toliko i toliko minuta...a na tom mestu temperaturni senzor ima ulogu da prekine dovod struje na grejac itd...
Ako neko ima nesto u vezi toga zamolio bih da napise...Sad imam vremena pa mogu da se posvetim toj masini... :pivopije:

vlado.sub
_
_
Warranty service: LG,VOX,LUXEL,FINLUX,TELEFUNKEN,VIVAX,KUMTEL,SEVERIN
Contact person: Vlado

Post napisao vlado.sub » 14 Okt 2011, 15:14

ja bi na tvom mjestu kao sto je rekao i kolega dodig pogledao el.megn.bravu ona na tom masina zna stvarati dosta problema,a jednom sam imao i problem sa odvodnom pumpom bila je probila i nekako je motoric pg dobijao napon cima sam skinuo dzek sa pumpe stao je.Pozdrav

Miki_R
_
_

Post napisao Miki_R » 14 Okt 2011, 19:29

Pokusacu kolega,ali sve to sto mi je kolega Dodik napisao ja sam proverio i sce je tada bilo ok...jednostavno je malo zz jer se ne desava uvek i po nekom pravilu...pa treba da bas budes prisutan tog trenutka pored masine...U svakom slucaju hvala...

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”