Zamolio bih za pomoc, vezano za podesavanje ovog digitalnog resivera?
Digitalni resiver, sa motorom - digitalni, ono direktno vezan uz resiver, nije onaj rucni - analogni!
E sad vjerovatno vi koji znate ovaj resiver strongov, znate kakav mu je menu, ono kad udjem pod Installation, ima onaj menu - LNB, channel setup, LNB type cini mi se treci i ono dolje bezze parental..
E sad mene glavno sto zanima je podesavanja za ovaj LNB - rekli su mi da stavim UNI 1 - universal I, onda onaj diseq v.1 - da stavim (ima 1 i 1.1), ono dish - da stavim MOVE - sto se podrazumijeva jer nije fiksirani!
E sad na ovo DISH, kad udjem gore ima da se izabere SATELIT - Astra 19, Hotbird, Eubird itd itd... Ispod TRANSPONDER - koji ima vise vrijednosti, e sad ne znam trebam li tu neke vrijednosti posebne izabrati ima ih od 10 600 hz do 12680 hz, V i H , vertikalni i horizontalni, dolje ispod ima Symbol, od 22 000 pa do 28 000 cini mi se, ono ne znam sad kako ova podesavanja sva srediti i pustiti da nadje signal, sad trenutno pod level i quality, ne prikazuje nikakvu vrijednost
probo sam mjenjati ove vrijednosti i pustiti MOVE - right - left, nista nije naso, osim na EUBIRD naso je bio signala, ali nestade, ono trebo sam ga SAVE,ali nisam, resiver je koristen i LNB mu je uredu bio i ostalo, samo znaci ova podesavanja, ako ima ko da ih zna ukratko napisati, bio bih mu zahvalan, a ne sumnjam da neko to zna, eto Miki ako ti znas ovo zamolio bih te da mi ukratko nasvrljas

Veliki pozdrav svima!