MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal 

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 04 Sep 2019, 15:41

VRSTA UREĐAJ dv3 t2
FIRMA: mdc media star
MODEL: t2-1000





DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
(detaljno)
Pozdrav medistar t2-1000 nece da nadje signal nekad nadje 8 kanala ali nece da se pokrenu da li je ko imao sličan kvar pomoć
Prilog
IMG_20190904_150331496.jpg

vlada69
gx
gx
Postovi: 980
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal pomoc

Post napisao vlada69 » 04 Sep 2019, 19:35

Kakav je kvalitet i snaga signala kada ideš na manuelnu pretragu kanala?

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal pomoc

Post napisao mimarko85 » 05 Sep 2019, 00:20

nikakav

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal pomoc

Post napisao mimarko85 » 05 Sep 2019, 00:22

preduvao sam toplim vazduhom i nista reko da negde nema hladan lem i nista

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2856
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao toce » 05 Sep 2019, 14:15

Koji ti je napon na tjuneru ?
TOCE

vlada69
gx
gx
Postovi: 980
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao vlada69 » 05 Sep 2019, 14:34

Meni to liči na kvar na anteni. Koju antenu koristiš?

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 05 Sep 2019, 14:38

nije antena probao 2 različita resivera i rade nije do antene

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 05 Sep 2019, 14:41

toce je napisao:
05 Sep 2019, 14:15
Koji ti je napon na tjuneru ?
napon je 5.10v

Avatar
bada
gx
gx
Postovi: 378
Pridružen: 23 svi 2016, 13:24
Location: BEOGRAD
Specialty: tv

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao bada » 06 Sep 2019, 10:08

Ako nisi "oduvao" neki element, probaj sa zamenom MXL.
Al' ga je 'opravio ... svaka mu čast !

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 06 Sep 2019, 15:49

nisam oduvao bavim se servisom telefona tako da svaki dan duvam ploče pa i radim resivere nikad nisam imao ovakav slučaj
ali ovo mi nije jasno ima napajanje 5 volti ali nece da hvata kanale nije mi jasno neznam razmišljam da zamenim elektrolite 16v 220mf

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 06 Sep 2019, 15:52

menjao sam MXL sa drugog resivera

vlada69
gx
gx
Postovi: 980
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao vlada69 » 06 Sep 2019, 18:01

Menjaj te elektrolite , oni znaju da prave takve probleme (nema signala ili signal varira).

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 06 Sep 2019, 18:40

misliš ove elektrolite
ploča.jpg

Avatar
bada
gx
gx
Postovi: 378
Pridružen: 23 svi 2016, 13:24
Location: BEOGRAD
Specialty: tv

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao bada » 06 Sep 2019, 18:59

Ako je MXL608, evo detalja oko antenskog ulaza na SYNERGY T-1222.
Prilog
P1410363.JPG
Al' ga je 'opravio ... svaka mu čast !

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24458
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao Stolle » 06 Sep 2019, 20:05

Uff, :-) ti si se ovde stvarno mučio. :tooo:
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao mimarko85 » 07 Sep 2019, 00:09

hvala na semi ali da neradi mreža ne bi bilo 5 volti na izlazu
menjam kondezatore pa javljam

vlada69
gx
gx
Postovi: 980
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao vlada69 » 07 Sep 2019, 07:09

Zameni i elektrolit od 100uF/25V kod skart utikača i 10uF/50V u mreži , nailazio sam na totalno suve.

mimarko85
_
_
Postovi: 17
Pridružen: 05 Jan 2019, 22:47
Location: zlatibor
Specialty: tv-multimedia

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal  * REŠENO *

Post napisao mimarko85 » 07 Sep 2019, 23:59

REŠEN PROBLEM menjani redom kondezatori 220mf 16 v i izmedju skart i hdmi kondezator 220mf16 v i proradi zamenio sam u mrezi i 50v 47mf za svaki slučaj.
Prilog
resenje.jpg

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2856
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: MDC Mediastar t2-1000 nece da nadje signal

Post napisao toce » 08 Sep 2019, 01:46

Upiši u naslovu reseno
TOCE

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”