Stranica: 1/1.

loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update  * REŠENO *

Napisan post: 28 Nov 2018, 19:37
napisao batica
VRSTA UREĐAJA: DVB-T2
FIRMA: ORION
MODEL: loco ms hip 209
MODEL DODATNO:
PCB OZNAKA:
DALJINSKI:


***************************************
SIMPTOMI:
Uredjaj došao od vlasnika koji je pokušao da ažurira softwer ali na pola posla se predomislio pa je isključio napajanje . Tako da sada ne radi uredjaj nema ništa na ekranu i ne pali se displey ( totalno mrtav )

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Provereno napajanje i elektroliti u njemu ok. Verovatno potreban upis novog dumpa ako ne grešim .

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 28 Nov 2018, 22:06
napisao cubica
nisi upisao oznaku maticne ploce...
ako je T2266F 20150121V6.0 onda upisi ovaj damp..
cuby

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 30 Nov 2018, 20:58
napisao batica
Ok . Može jedno pitanje od čega zavisi dali se može ubaciti novi program u flash memoriju bez vadjenja memorije ili sa skidanjem iste .

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 30 Nov 2018, 21:36
napisao cubica
pa ako ubacujes preko USB, onda uredaj mora da bude ziv i dovoljno svestan da bi se butovao sa USB i prosao celu rutinu za apdejt..u tvom slucaju je mrtav skroz, portovi su zatvoreni a on u komi :D sad samo fles napolje i u programator..nema druge :fanzo:
cuby

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 01 Dec 2018, 10:54
napisao batica
Izvinjavam se možda sam pogrešno formulisao pitanje . Koristim mini usb bios programator ch 341 koji ima dodatna klamp klešta za rad sa flash memorijom . Koja se mogu priključiti direktno na ploču uredjaja sa flesh-om bez odlemljivanja istog

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 01 Dec 2018, 13:03
napisao bada
batica je napisao:
01 Dec 2018, 10:54
priključiti direktno na ploču uredjaja sa flesh-om bez odlemljivanja istog
Ne bih ti to preporučio da radiš.
cubica je napisao:
30 Nov 2018, 21:36
sad samo fles napolje i u programator..nema druge :fanzo:
cuby
Stari fleš napolje, a novi programiraj.

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 01 Dec 2018, 15:30
napisao cubica
nema razloga da ga klampas i sl..kad ga skines i vratis za minut...ako u R/W pravi probleme, onda ga zameni..koliko sam ja primetio, najcesce padaju na auto erase, kratko odrade, a onda posle programiranja pogrese u verify. Ukoliko programiranje prodje bez problema, ostavi isti, nema potebe da menjas.
cuby

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 01 Dec 2018, 18:50
napisao KASA1
bada je napisao:
01 Dec 2018, 13:03
Stari fleš napolje, a novi programiraj.
Po meni jedino ispravno,...

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 01 Dec 2018, 19:50
napisao cubica
bolje je svakako ali nema potrebe ako je fles ispravan...nema razloga da bacas ispravan deo
cuby

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Napisan post: 02 Dec 2018, 10:19
napisao bada
Ne mora da ga baci, ali zbog "sigurnije" dijagnostike bolje novi.
7-segmentni displej nece da radi i ako drajver ne valja (retko se desava ali...).