Dreambox 500s nece da se ukljuci

problemi , kvarovi , upload/download

Moderator: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
bokin021
_
_
Postovi: 264
Pridružio se: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod bokin021 » 03 Jan 2013, 15:27

Imao sam problem sa mrezom na dreambox 500s kinez ,jednostavno nece da se spoji na ruter ,a ni na komp ..Koristio sam ukrsteni kabl ,pokaze mi limitiranu konekciju i to je to..Da napomenem dve lampice od mreze svetle ,dok treca povremeno blinka ali konekcija nije uspostavljena..Kad nakacim na ruter i hocu preko servera uraditi preuzimanje addons treba mu ceo dan da prezume ili stane na pola .Kabl i sve je testirano ,radjen novi image i td..Drugi problem se pojavio da nece vise da se ukljuci dreambox ,kad ga ukljucim na adapter ,ne pali se indikator lampica ,a isto tako na TV se ne pokaze nista znaci mrtav ..Jos sam primetio da se memorija s leve strane greje i to dovoljno da opece prst..Ima li ko kakav savet ,bio bi vam puno zahvalan....

Ima li ko da pomogne ? :-(

Korisnikov avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2760
Pridružio se: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod toce » 04 Jan 2013, 00:56

Jesi li ubacivao neki soft ? i kako to kazes da je radio a sad nema ni st by znaci mora da si nesto uradio jel ti ok adapter ?
TOCE

bokin021
_
_
Postovi: 264
Pridružio se: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod bokin021 » 04 Jan 2013, 10:01

Ubacio sam gemini bez bombe ,a adapter je ok je provereno ..Mislim da je nesto do electronike a ne znam odakle da pocnem..Sad mi samo crvena dioda za ukljucivanje blinka ,a ne zelena kao sto bi trebalo..

digital.pero
_
_
Postovi: 15
Pridružio se: 01 Okt 2009, 16:58
Location: Makedonija
Specialty: tv-multimedia

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod digital.pero » 04 Jan 2013, 18:43

Proveri elkose u adapteru,ili izmeri napon kada je adapter ukljucen u dreambox-desava se da zbog neispravnih kondenzatora napon padne na 7-8 volta a na instrument pokazuje 12

bokin021
_
_
Postovi: 264
Pridružio se: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod bokin021 » 04 Jan 2013, 18:57

Gde bi trebalo da gledam napone tacno na ploci?Moze li malo preciznije,Hvala..Jos da dodam da sam probao sa drugim adapterom ali isto..Zato mislim da je doslo do spoja na ploci jer kao sto sam napomenuo memorija se greje ali ne obe..Ima li mu spasa..

Korisnikov avatar
skull
_
_
Postovi: 287
Pridružio se: 14 Avg 2006, 12:58
Location: Makedonija
Kontakt osoba: Gele
Lokacija: Prilep,Makedonija

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod skull » 04 Jan 2013, 20:02

Pravac servis :uca: , ili vidicesh "beli cad" :fanzo:
Gele

bokin021
_
_
Postovi: 264
Pridružio se: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod bokin021 » 04 Jan 2013, 20:27

Izace me vise servis ,nego sto je cena dreambox ,zato i trazim pomoc ako se nesto moze odraditi..

Korisnikov avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2760
Pridružio se: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod toce » 04 Jan 2013, 20:58

Znaci resiver si sjebo kad si ubacio soft ?
TOCE

bokin021
_
_
Postovi: 264
Pridružio se: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod bokin021 » 04 Jan 2013, 21:12

Zamolio bi clanove koji ne zele da pomognu ,da ne prebecuju i ne optuzuju ..
Kao sto sam napisao u post ,nakon crkavanja mreze ,doslo je i do naknadnog kvara ,odnosno se ne ukjlucuje ..Tako da nema nikakve veze sa softverom..Imam i null cabl ,a i znam da flesujem..Zanima me odakle da pocnem sto se elektronike tice i nadam se da je neko imao slicno iskustvo ,odnoso resenje..

Korisnikov avatar
Mcu
___
___
Postovi: 304
Pridružio se: 30 Jul 2007, 17:17
Lokacija: BOSNIA

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod Mcu » 07 Jan 2013, 23:45

Evo ja zelim da ti pomognem savjetom; probaj sa fizickom zamjenom flash cipa...
Ppozdrav
Majstor je onaj, ko zna svoj trud i rad;adekvatno naplatiti!?!

bokin021
_
_
Postovi: 264
Pridružio se: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Dreambox 500s nece da se ukljuci

Postod bokin021 » 08 Jan 2013, 15:52

Hvala vam svima ali nazalost dreambox ide u smece ,uzecu drugi ..Neke se stvari jednostavno ne isplate popravljati..Sretni praznici.. :pivopije:


Povratak na “Servisiranje DVB-T,T2,C,S I SATELITSKIH RISIVERA”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost