Stranica: 1/1.

Dreambox 500S problem

Napisan post: 30 Okt 2012, 20:36
napisao arpix
Postovanje svima!

Da ne otvaram novu temu..

Vec 2 dana se mucim sa mojim DB 500 s.

Naime nisam koristioresiver godinu ipo dana, lan port sam koristio za ubacivanje razne kljucieve itd... i to je radio preko rutera (Ovaj Telekomov ADSL)

I juce ja opet otpakovao posto su mi nudili CS i reko ponovo da postavim sistem itd...

I kako sam hteo da uspostavim komunikaciju preko routera nije islo. Reko kabal... proverio zamenio i nije.
Potom sam cackao IP adrese itd... nije islo.
Reko da skratim muku sa ruterom da ja to povezem direktno PC-----> DB.

I tako je podesio PC

IP:192.168.1.3
mask:255.255.255.0
GateW:192.168.1.1

PrefDNS: 208.67.220.220

DB: IP:192.168.1.4
mask:255.255.255.0
GateW:192.168.1.3

PrefDNS:208.67.220.220

al uglavnom samo je IP i gateW bitan....

Pingujem DB IP i nema nista uopste se ne odizavi...

I tako sam 2 dana probavao sve i svasta... cak sam na kraju i fleshovao uredjaj ... uglavnom sam samo u mestu tapkao nista nisam postigao.
Sto se tice lampica ima tri lampice kod mrezne kartice (SMD ledovi) 2 svetli narandjaste boje a jedna trepti narandjastu boju.

Probao sam na drugom racunaru ... taj drugi racunar uopste ne registruje kad priljucim UTP kabal sa DB om.

I sve vise mislim da mi je otisao lan modul u DB -u...
Ja vise ideja nemam...

Ima li neko nesto da me posavetuje sta jos da probam?

Bio bih zahvalan do neba!

Moram biti siguran dal je hardverska greska ili nesto oko podesavanja samo mi je to bitno!

Pozzz i unapred zahvalan!

Re: dreambox 500hd problem

Napisan post: 31 Okt 2012, 03:55
napisao fanzo
S obzirom da su na istom opsegu, na sve uređaje moraš podesiti isti gateway (IP adresu rutera ili modema sa kojeg dolazi net).
Rutiranje sve ide po hijerarhiji.

Mišljenja sam da je u međuvremenu dok ti je box stojao nekorišćen, a spojen utp kablom u toku nekog nevremena dobio po "nosu".

Moraš još da znaš da ako spajaš samo komp i box onda mora unakrsni utp kabel. Isto kao kada spajaš komp sa drugim kompom (utp).
Ako ide na neki ruter, pa se sve povezuje preko rutera (ruterov switch) onda ide ravni utp kabel, mada može i unakrsni ako je switch novije generacije, a verovatno da jeste.

Ako lampice svetle na utp konektoru onda je konekcija dobra, a ako blinkaju to znači da ima protoka informacija između povezanih uređaja. Ali ako nisu dobro podešene IP i rute, lampice će i dalje blinkati, ali uređaji se neće "videti" međusobno.

Re: dreambox 500hd problem

Napisan post: 31 Okt 2012, 08:34
napisao arpix
Hvala na odgovoru kolega!

Da, psvestan sam toga da gateW mora da bude isti ovo sam vec na kraju upisao... ako se da primetiti posto racunar povezujem direktno sa DB uredjajem
Pa sam uzeo racunarev IP pa sam to stavio u gateW kod DB-a.

Al u svakom slucaju probao sam i sa istim gatW. - ono sto ste i vi kolega napisali da moraju da budu isti.

E sad dok nisam koristio lan port kod DB a ona fizicki nije bilo nigde povezan tako da iskljucujem mogucnost (malog strujnog soka).

Jedino me to zbunjuje da lampice svetle... ne znam probacu danas odmorene glave.

Sto se tice kablova svestan sam i toga, da mora da bude crosower kabal, prilikom povezivanja.


Hvala u svakom slucaju na odgovoru. Javicu sta sam uradio ako uspem napisat cu sta je bilo, a ako ne uspem... videcemo

Unapred zahvalan!

Re: dreambox 500hd problem

Napisan post: 01 Nov 2012, 13:30
napisao Mcu
Ipak si trebao otvoriti novu temu jer je kod tebe Dreambox 500s pa ovako dolazi do zabune.
Po meni imas hardverski problem u samom riciveru 500s ,samo toliko mogu da ti kazem,Asix i njegova periferija,ako si serviser-ozbiljan tjst sa iskustvom, snacices se sam!?
Povezi riciver i ruter,udji u Meni ricivera-postavke-napredne postavke-postavke komunikacije i vidi dali ti je riciver "dobio" Ip adresu tjst dali se spojio sa ruterom(treba da je cekirano dhcp -mreza).Mozes i pokrenuti test sa zutim gumbom.Ako riciveru nije dodjeljena IP adresa najvjerovatnijje imas problem u samom riciveru 500s.
Sto se kabla tice moze i jedan i drugi u vecini slucajeva,naravno da treba jedino biti zadovoljen uslov da nije neka od zica u prekidu!
Pozdrav

Re: Dreambox 500S problem

Napisan post: 01 Nov 2012, 13:42
napisao Stolle
Podelio sam temu. Uvek treba otvarati novu temu, osim u slučajevima kada se ima šta korisno dopisati za odgovarajući problem.

Re: Dreambox 500S problem

Napisan post: 02 Nov 2012, 12:41
napisao toce
Kolega arpix taj Dreambox ima problem sa elektronikom i zato nece da uspostavi komunikaciju. Mogu ti pomoci da ti neko od kolega to odradi evo ti broj telefona pa se dogovori --- 0038121781575 --- Zoran. :pivopije:

Re: Dreambox 500S problem

Napisan post: 02 Nov 2012, 17:33
napisao arpix
E ja zaboravih da odgovorim!

Resio sam. Tako je, bila je greska u elektronici! Zamenio sam par el.komponenata na LAN delu i sad radi ko Atomski sat.

I hvala na pomoci!


pozzz

Re: Dreambox 500S problem

Napisan post: 02 Nov 2012, 18:22
napisao rubin_miki
par el.komponenata?? imaju li oznake te komponente, otpornici, kondenzatori, IC, vrednost njihova??