dreambox 500hd problem

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
zule
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 16 Okt 2012, 12:35
Location: Pancevo

dreambox 500hd problem

Post napisao zule » 17 Okt 2012, 08:06

postovanje nov sam na sajtu skoro sam ga otkrio, imam problem kupio sam polovan Dreambox 500hd, resiver je odmah kocio tj. zaledi sliku i moram ga onda ugasiti na glavnom prekidacu. Mislio sam da je do softvera pa sam krenuo sa drugim image opet isto druga lista kanala opet isto pa sam i bootloader stavio novi opet isto, ocisto sam box od prasine tj. ventilator, napajanje sam pregledao dajedobru struju tako da mora da je neka hardverska greska.
Neznam nikoga niti jedan servis gde bi mogao to da posaljem, odnesem da se proveri i popravi pa vas zato molim ako neko zna gde bih mogao da popravim ovaj dreambox 500hd milim da mi javi, hvala unapred na javljanju.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20537
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao fanzo » 17 Okt 2012, 13:46

Ima u Pančevu servisera. Nadam se da će ti se neko od njih javiti na privatne poruke.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

zule
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 16 Okt 2012, 12:35
Location: Pancevo

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao zule » 17 Okt 2012, 14:28

to bi bilo super ali nazalost niko se nejavlja, servisa ima u Pancevo i Beogradu ali neznam koji od njih bi mogao da resi moj problem, ako neko zna molim vas javite mi, hvala unapred.

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2859
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao toce » 18 Okt 2012, 00:16

Jel koci sliku samo na HD kanalima il na svim ?
TOCE

fatk
_
_
Postovi: 76
Pridružen: 20 Okt 2008, 21:01
Location: Idrija-Tetovo

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao fatk » 18 Okt 2012, 20:57

Probaj zamenit adapter stavi 12V 4A. Ima hard disk u njemu, ili pičiš preko card se..., ili slika zaledi na fta programima...., možda ti je tuner slab, ako je klon..

pozz

zule
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 16 Okt 2012, 12:35
Location: Pancevo

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao zule » 19 Okt 2012, 16:16

Dreambox nije clon koci na svim kanalima, napajanje sam proveri daje ok. napon, juce sam probao bez lan kabla tj. bez interneta i nije ukocio nijedan put danas sam mu resetovao bios i pusto da radi na Sky hd kanalima samo je jednom ukocio ali je samo zaledio kanal reagovao je na daljinski kada sam promenio kanal radio je dalje.
Dali je moguce da ga ruter tj. internet ukoci ?.

fatk
_
_
Postovi: 76
Pridružen: 20 Okt 2008, 21:01
Location: Idrija-Tetovo

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao fatk » 19 Okt 2012, 19:48

zule je napisao:Dali je moguce da ga ruter tj. internet ukoci ?.
Imaš original modem od ponudnika neta i maš router stalna linija ili ga zoveš preko kompjutera. Ako imaš modem/router stavi ga na samo modem i stavi ako imaš mogučnost stavit linksys router 54gl dd-wrt i tu upiši username i password pa probaj.
Ovaj Asus N16 router je odličan ima tomato i dd-wrt ali je skup.

zule
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 16 Okt 2012, 12:35
Location: Pancevo

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao zule » 20 Okt 2012, 08:49

imam Telekomov ADSL i Thomson TG585 v7 ADSL ruter

Avatar
Mcu
___
___
Postovi: 304
Pridružen: 30 Jul 2007, 17:17
Lokacija: BOSNIA

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao Mcu » 26 Okt 2012, 13:02

Mislim da imas problem sa internetom ili Cs linijom,posto ti na free kanalima ne koci tako sam bar ja svatio!
Pozdrav
Majstor je onaj, ko zna svoj trud i rad;adekvatno naplatiti!?!

Avatar
hrnjica
___
___
Postovi: 315
Pridružen: 09 Okt 2006, 00:49

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao hrnjica » 28 Okt 2012, 22:36

da mozada nije ona stara "koliko para toliko i muzike" :D
tu mislim na Cs.

zule
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 16 Okt 2012, 12:35
Location: Pancevo

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao zule » 10 Jan 2013, 19:23

Pozdrav svima, da opet pokrenem temu jer jos nisam resio resiver, nisam bio tu neko vreme pa je resiver bio kod nekog majstora koji nista nije napravio pa sada resiver jos gore radi.
Pa opet bi zamolio da ako neko zna nekoga u Pancevo, Beograd ili okolina koji ume i moze da popravi Dreambox 500hd da mi javi jer neznam sta da radim.
Hvala unapred na svaku pomoc, pozdrav.

nermin
_
_
Postovi: 60
Pridružen: 13 Okt 2007, 17:09
Location: Mostar
Contact person: Nermin
Specialty: tv-multimedia

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao nermin » 27 Mar 2013, 23:31

Vidim da je tema stara,ali nije rijeseno, a trebat ce sigurno opet nekome. Mislim da ti nije hardware u pitanju, siguran sam 99.999%. Kad budes ovdje javi se da probamo rijesiti problem.
I sljedeci put kad budete trazili pomoc navedite koji box imate. Znam da je Dm500HD, ali lijepo napisite dali je klon ili original i koja je verzija Sim-a u box-u. Jer nije isto nista, tako da vam bez tih podataka tesko ko moze pomoci.

Pozdrav
Servis Linux Box-eva; dreambox, Azbox, Vu, Openbox i sve vrste prijemnika na Linux-u.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”