Stranica: 1/1.

Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 12 Okt 2012, 09:57
napisao caruga
Pozdrav!

Po drugi puta mi je riknilo napajanje na ovom reciveru,
prvi puta su bili problem 2 elektrolita koje sam zamijenio i normalno je radilo nekih godinu dana.

Ovaj puta nema očito neispravnih elektrolita pa sam ih zamijenio čak 12 ali nema rezultata.

Šta bi mogao biti problem?

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 12 Okt 2012, 11:06
napisao milan
Po slici ima 16 elektrolita, zameni i ostale.
Slika ti je pre ili posle zamene tih 12 elektrolita?

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 12 Okt 2012, 11:43
napisao caruga
Sliku sam našao na internetu ali je od istog recivera.

Ima ih 19 i svi izgledaju u odličnom stanju.

Misliš da se ispalati mijenjat i ostale? kad promijena ovih 12 nije dala rezultate.


EDIT

Promijenjeno je 16 od 19 elektrolita.

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 12 Okt 2012, 14:16
napisao milan
Prvi put si postigao rezultat zamenom elektrolita.
Sada isto pokusavas, zamenio si skoro sve, zato je takav i moj predlog.
Da nisi pisao tako rekao bih ti da meris i ovde upises napone da znamo sta radi a sta ne.

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 13 Okt 2012, 12:27
napisao caruga
evo izmijerio sam napon, rezultati su sljedeči...

3 = 3,35
3 = 3,35
5 = 5,37
12 = 13,74
30 = 36,3
23 = 28,7
-5 = -4,9
sb = 1,1
5vs = 5,0

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 13 Okt 2012, 13:42
napisao stojkePN
Nije tu problem u napajanju. Nesto sa resiverom nije kako treba.

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 13 Okt 2012, 14:14
napisao caruga
A ove razlike na 12,30 i 23 su normalne?

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 13 Okt 2012, 14:19
napisao stojkePN
Ako ti naponi nisu optereceni potrosacem onda su normalni.

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 13 Okt 2012, 14:24
napisao caruga
Na reciveru gori crvena lanpica i to je sve, na display-u nema ništa.

Isto tako preko hiperterminala nedaje nikakve znakove života.

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Napisan post: 26 Okt 2012, 13:06
napisao Mcu
Kao sto kolega rece napajanje ti je ok,kvar trazi na main ploci ricivera,kako kazes nema komunikacije preko hyperterterminala ,provjeri ic na toj liniji....
Pozdrav