slika MOMENTALNO PRETRAGA NA FORUMU NIJE AKTIVNA.
DOK OVO OBAVEŠTENJE STOJI OVDE TAKO ĆE I BITI.
slika

Kathrein ufs910hd napajanje...

problemi , kvarovi , upload/download

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
caruga
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 26 Nov 2010, 08:44
Location: hRVATSKA

Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao caruga » 12 Okt 2012, 09:57

Pozdrav!

Po drugi puta mi je riknilo napajanje na ovom reciveru,
prvi puta su bili problem 2 elektrolita koje sam zamijenio i normalno je radilo nekih godinu dana.

Ovaj puta nema očito neispravnih elektrolita pa sam ih zamijenio čak 12 ali nema rezultata.

Šta bi mogao biti problem?
Prilog
0121005084811.jpg
Ovo nije slika mog recivera

Avatar
milan
Preminuo
Postovi: 5713
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao milan » 12 Okt 2012, 11:06

Po slici ima 16 elektrolita, zameni i ostale.
Slika ti je pre ili posle zamene tih 12 elektrolita?

caruga
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 26 Nov 2010, 08:44
Location: hRVATSKA

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao caruga » 12 Okt 2012, 11:43

Sliku sam našao na internetu ali je od istog recivera.

Ima ih 19 i svi izgledaju u odličnom stanju.

Misliš da se ispalati mijenjat i ostale? kad promijena ovih 12 nije dala rezultate.


EDIT

Promijenjeno je 16 od 19 elektrolita.

Avatar
milan
Preminuo
Postovi: 5713
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao milan » 12 Okt 2012, 14:16

Prvi put si postigao rezultat zamenom elektrolita.
Sada isto pokusavas, zamenio si skoro sve, zato je takav i moj predlog.
Da nisi pisao tako rekao bih ti da meris i ovde upises napone da znamo sta radi a sta ne.

caruga
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 26 Nov 2010, 08:44
Location: hRVATSKA

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao caruga » 13 Okt 2012, 12:27

evo izmijerio sam napon, rezultati su sljedeči...

3 = 3,35
3 = 3,35
5 = 5,37
12 = 13,74
30 = 36,3
23 = 28,7
-5 = -4,9
sb = 1,1
5vs = 5,0

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2356
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao stojkePN » 13 Okt 2012, 13:42

Nije tu problem u napajanju. Nesto sa resiverom nije kako treba.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

caruga
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 26 Nov 2010, 08:44
Location: hRVATSKA

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao caruga » 13 Okt 2012, 14:14

A ove razlike na 12,30 i 23 su normalne?

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2356
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao stojkePN » 13 Okt 2012, 14:19

Ako ti naponi nisu optereceni potrosacem onda su normalni.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

caruga
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 26 Nov 2010, 08:44
Location: hRVATSKA

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao caruga » 13 Okt 2012, 14:24

Na reciveru gori crvena lanpica i to je sve, na display-u nema ništa.

Isto tako preko hiperterminala nedaje nikakve znakove života.

Avatar
Mcu
___
___
Postovi: 304
Pridružen: 30 Jul 2007, 17:17
Lokacija: BOSNIA

Re: Kathrein ufs910hd napajanje...

Post napisao Mcu » 26 Okt 2012, 13:06

Kao sto kolega rece napajanje ti je ok,kvar trazi na main ploci ricivera,kako kazes nema komunikacije preko hyperterterminala ,provjeri ic na toj liniji....
Pozdrav
Majstor je onaj, ko zna svoj trud i rad;adekvatno naplatiti!?!

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”