reseiver SAT+ mreza ne radi RESENO

problemi , kvarovi , upload/download

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
icko
_
_
Postovi: 104
Pridružen: 16 Okt 2008, 16:33
Location: Kumanovo
Specialty: tv

reseiver SAT+ mreza ne radi RESENO

Post napisao icko » 04 Jan 2012, 19:31

Oznaka na mreznu plocu: Model:TVP2052
SMPS:5L0365R (dil 8 )
Optokapler:PC 817
Kvar:Problem je u tome sto je integralac probijen, a novi pod istom oznakom ne mogu naci. Stavljao sam 5M0365R (oblik kao tranzistora sa 4 izvoda), ali radio je samo 2 sata.Jel postoji neka zamena ili se moze uraditi neka prepravka na 5M0365R da bi radilo stabilno.Pozdrav...
Zadnja izmena: icko, dana 03 Feb 2012, 00:06, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 25318
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: reseiver SAT+ mreza ne radi

Post napisao Stolle » 04 Jan 2012, 19:59

To ne bi trebalo da je problem, pre bih rekao da imaš još neki problem u mreži.
Prilog
2.jpg
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

icko
_
_
Postovi: 104
Pridružen: 16 Okt 2008, 16:33
Location: Kumanovo
Specialty: tv

Re: reseiver SAT+ mreza ne radi

Post napisao icko » 05 Jan 2012, 06:29

5L0365R je 50kHz, a 5M0365R je 67kHz.Jel ovo ne pravi problem?

Avatar
milan
Preminuo
Postovi: 5730
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: reseiver SAT+ mreza ne radi

Post napisao milan » 05 Jan 2012, 07:59

Ima razlike u frekvenciji na kojima radi, i ja sam misljenja da nije to uzrok sto crkne.
Postavlja se uvek pitanje zasto je prvi izgoreo, pa se nadje uzrok, pa onda popravka i zamena
sa istim ili slicnim iz iste "familije" sto je i ovde slucaj. U vecini slucajeva te su mreze jevtine
i menjaju se kompletno ako ih ima.
Mogu se naci i podaci sta od komponenata utice na brzinu rada pa i tu nesto prilagoditi ,
zamenuti neki kondenzator sa drugim. http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 365R.shtml
Prilog
5M.jpg

icko
_
_
Postovi: 104
Pridružen: 16 Okt 2008, 16:33
Location: Kumanovo
Specialty: tv

Re: reseiver SAT+ mreza ne radi

Post napisao icko » 27 Jan 2012, 01:35

Konacno sam nabavio 5L0365R(4 izvoda), megjutim i ovaj je radio kratko vreme. Jednostavno stavis nov 5L0365R, ukljucis ga i radi dobro(ne greje se suvise), ali stom ga iskljucis iz stekera, pa ponovo ukljucis vise ne radi mreza(ne oscilira).300V ostaje, ne pregoreva nisto.Dok radi svi naponi u sekundaru ok. Menjani elektroliti, optokapler, diode u primaru.Dali je u pitanju los kvalitet ili ima jos nesto sto ne valja? Dok radi na pin 3 napon je 12V, a kad otkaze na isti pin instrumenat pokazuje 55V. :shock:

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2865
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: reseiver SAT+ mreza ne radi

Post napisao toce » 27 Jan 2012, 02:16

Ma zameni u sekundaru elkose i sklapaj to.
TOCE

icko
_
_
Postovi: 104
Pridružen: 16 Okt 2008, 16:33
Location: Kumanovo
Specialty: tv

Re: reseiver SAT+ mreza ne radi

Post napisao icko » 03 Feb 2012, 00:05

Elkose sam vec davno zamenio. Stavio sam nov 5L0365R, ali prije toga zamenjeni u primaru jos i dioda HER107, keram. kond. 10nF/1kV i 100pF/1kV,otpornik 180K/2W i dodana zenerka od 12V na napajanje integralca. Sve ove komponente su pokazivali ispravnost na merenju, ali nisam hteo reskirati i evo vec 3 dana radi bez problema, tako da mislim to je to...pisem reseno. :yeah: :yeah: :yeah:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”