loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update 

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Avatar
batica
_
_
Postovi: 20
Pridružen: 28 Jun 2015, 12:39
Location: Srbija
Lokacija: BEOGRAD

loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update  * REŠENO *

Post napisao batica » 28 Nov 2018, 19:37

VRSTA UREĐAJA: DVB-T2
FIRMA: ORION
MODEL: loco ms hip 209
MODEL DODATNO:
PCB OZNAKA:
DALJINSKI:


***************************************
SIMPTOMI:
Uredjaj došao od vlasnika koji je pokušao da ažurira softwer ali na pola posla se predomislio pa je isključio napajanje . Tako da sada ne radi uredjaj nema ništa na ekranu i ne pali se displey ( totalno mrtav )

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Provereno napajanje i elektroliti u njemu ok. Verovatno potreban upis novog dumpa ako ne grešim .

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3440
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao cubica » 28 Nov 2018, 22:06

nisi upisao oznaku maticne ploce...
ako je T2266F 20150121V6.0 onda upisi ovaj damp..
cuby
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
PROSONIC is the best!

Avatar
batica
_
_
Postovi: 20
Pridružen: 28 Jun 2015, 12:39
Location: Srbija
Lokacija: BEOGRAD

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao batica » 30 Nov 2018, 20:58

Ok . Može jedno pitanje od čega zavisi dali se može ubaciti novi program u flash memoriju bez vadjenja memorije ili sa skidanjem iste .

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3440
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao cubica » 30 Nov 2018, 21:36

pa ako ubacujes preko USB, onda uredaj mora da bude ziv i dovoljno svestan da bi se butovao sa USB i prosao celu rutinu za apdejt..u tvom slucaju je mrtav skroz, portovi su zatvoreni a on u komi :D sad samo fles napolje i u programator..nema druge :fanzo:
cuby
PROSONIC is the best!

Avatar
batica
_
_
Postovi: 20
Pridružen: 28 Jun 2015, 12:39
Location: Srbija
Lokacija: BEOGRAD

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao batica » 01 Dec 2018, 10:54

Izvinjavam se možda sam pogrešno formulisao pitanje . Koristim mini usb bios programator ch 341 koji ima dodatna klamp klešta za rad sa flash memorijom . Koja se mogu priključiti direktno na ploču uredjaja sa flesh-om bez odlemljivanja istog

Avatar
bada
gx
gx
Postovi: 281
Pridružen: 23 svi 2016, 13:24
Location: BEOGRAD
Specialty: tv

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao bada » 01 Dec 2018, 13:03

batica je napisao:
01 Dec 2018, 10:54
priključiti direktno na ploču uredjaja sa flesh-om bez odlemljivanja istog
Ne bih ti to preporučio da radiš.
cubica je napisao:
30 Nov 2018, 21:36
sad samo fles napolje i u programator..nema druge :fanzo:
cuby
Stari fleš napolje, a novi programiraj.
Al' ga je 'opravio ... svaka mu čast !

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3440
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao cubica » 01 Dec 2018, 15:30

nema razloga da ga klampas i sl..kad ga skines i vratis za minut...ako u R/W pravi probleme, onda ga zameni..koliko sam ja primetio, najcesce padaju na auto erase, kratko odrade, a onda posle programiranja pogrese u verify. Ukoliko programiranje prodje bez problema, ostavi isti, nema potebe da menjas.
cuby
PROSONIC is the best!

Avatar
KASA1
gx
gx
Postovi: 541
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao KASA1 » 01 Dec 2018, 18:50

bada je napisao:
01 Dec 2018, 13:03
Stari fleš napolje, a novi programiraj.
Po meni jedino ispravno,...

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3440
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao cubica » 01 Dec 2018, 19:50

bolje je svakako ali nema potrebe ako je fles ispravan...nema razloga da bacas ispravan deo
cuby
PROSONIC is the best!

Avatar
bada
gx
gx
Postovi: 281
Pridružen: 23 svi 2016, 13:24
Location: BEOGRAD
Specialty: tv

Re: loco ms hip209 ( orion dvb-t2 )greska pri update

Post napisao bada » 02 Dec 2018, 10:19

Ne mora da ga baci, ali zbog "sigurnije" dijagnostike bolje novi.
7-segmentni displej nece da radi i ako drajver ne valja (retko se desava ali...).
Al' ga je 'opravio ... svaka mu čast !

Odgovori

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”