BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

problemi , kvarovi , upload/download

Moderator: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
baracuda
_
_
Postovi: 61
Pridružio se: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod baracuda » 16 Nov 2016, 21:25

ploca JN-7802+1236+120_V1.1 (Ploca kao SkyBox SB-850HD sa izmenjenim video cincevima-Ima skart umesto njih)
процессор под радиатором
SPI Winbond 25Q32FVSIU
demodulator MSB1236C
TNY176
AMS1117-1.2 1.2V
- U407 1.8V
- U3 3.5V
- U4 1.14V (vrednosti merene sa fluke i malo odstupaju do 0,1V)
Kvar : ne moze da se iskljuci,ne radi nijedna komanda,kada se ukljuci u 220V odmah se pali i blokira,ne moze da se iskljuci na komandu, (prvo je stalno pisalo ON,kasnije sve cifre kao broj 4 u ogledalu,skroz zamrznut bez ikakvog reagovanja...)

Veliki pozdrav svima i ako moze mala pomoc....Gore pomenuti set top boks je prvi koji radim pa ako moze male smernice u vezi problema koji se desava sa njim.Boks je stigao od kolege sa molbom da ga pogledam a kvar se manifestovao da na ekranu pise ON i da tu staje(po ukljucenju u mrezu odmah se pali i ne reaguje dugme za gasenje,kao nijedno drugo).Boks ne moze bootuje do kraja,a kada je otvoren videlo se da je vec radjen od nekog pre mene (zamena kondenzatora na mreznoj strani).Kvar se korigovao ranije iskljucivanjem i ukljucivanjem u mrezu gde se on oporavljao i uspevao da proradi,do sada.Od napona ima 1.2 , 3.3 i 5 V.Sto mislim da je u redu,komponente koje sam uspeo da prepoznam od tranzistora su ispravne i naoko deluje sve ok.Primeceno je zaostalo parce kalaja na displej cipu od ranije, koji kada je odstranjen ekran je poceo da pokazuje neke nebuloze (kao nepotpun broj 4 sve cifre).Da li je ovde problem u firmweru da je zabrljao i da li moze flash da se odradi sa SEEprog-om koji imam poodavno ili je veci kvar,da odustajem odmah jer delova nemam niti ce da se nabavljaju jer je neisplativo?.Ako moze mala pomoc u vezi ovog problema,bio bih zahvalan.Dopunicu kasnije koji je od dva modela.
Poslednja izmena od baracuda u 29 Nov 2016, 20:47, izmenjeno samo 2 puta ukupno.

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3003
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen

Postod alexa_pg » 16 Nov 2016, 23:36

Moguće da je do softvera. Vredi probati. Ovdje viewtopic.php?p=286257#p286257 imaš par dampova da probaš.
Sa SEEprog-om trebalo bi da može. Probaj. Dosta je spor i valjalo bi da nabaviš nešto bolje i brže.
Alexa

baracuda
_
_
Postovi: 61
Pridružio se: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen

Postod baracuda » 17 Nov 2016, 19:13

Imam mali "problem" oko programiranja jer SEEPROG nema u ponudi cip select 25032fvl16 jer je to cip iz pomenutog set top boxa.Dumpovi koji su u ponudi su od 25L3206E flasha i SEEprog kada ga isprogramira (BAAAS DUGO) prijavi gresku u verifikaciji cipa koju sam iskljucio jer nema u ponudi da bih mogao da ga isprogramiram,dok je sve ostalo cini mi se u redu.Razlika je samo u prvoj liniji gde nisam siguran da li je to linija koja ukazuje procesoru koji je flash u pitanju ili je greska u hexu zbog iskljucene verifikacije koja se kodira drugacije,ili je to greska zbog koje box nece da bootuje?Da li da prepravim prvu liniju po njegovom ocitanom fleshu ili moze da prodje ovako ili moram da cekam dump od bas ovog tipa cipa?

---------- Čet Nov 17, 2016 19:15 ----------
Da napomenem nije nijedan od dva tipa set top boxa iz linka vec je i ploca drugacija oznaka kao i flash(nazalost nisam zapisao da bih sada ovde postavio - to tek sutra).Verzija software-a je V1.1,a ploca izgleda ovako (slika je od set top boxa SkyBox SB-850HD sa ruskog sajta)
main_220.jpg
main_220.jpg (59.71 KiB) Pogledano 2471 puta

Korisnikov avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4576
Pridružio se: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Fiksni telefon: 0038934551413
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen

Postod nec » 17 Nov 2016, 20:03

baracuda napisao:I jer SEEPROG nema u ponudi cip select 25032fvl16

nije 25032, VEC 25Q32FV
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 21016
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen

Postod Stolle » 17 Nov 2016, 20:48

Misliš na ovo?
main JN-7802+1236+120_V1.1
процессор под радиатором
SPI Winbond 25Q32FVSIU
RAM Zentel A3R12E40CBF
демодулятор MSB1236C
индикация и клавиатура на FDD650B-S
БП на TNY176
стабилизаторы: AMS1117-1.2 1.2V
- U407 SOT23-5 с маркировкой LD4EP 1.8V
- U3 Sot23-5 с маркировкой LD4EP 3.5V
- U4 SOT23-5 с маркировкой KV4HP 1.14V

Kod: Obeleži sve

http://monitor.net.ru/forum/topic551693-32.html#4942014

baracuda
_
_
Postovi: 61
Pridružio se: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen

Postod baracuda » 17 Nov 2016, 21:07

Mislim bas na to ...moracu ovo da proverim ponovo posto sam se uzdao u ona dva dumpa.Mislim da je ovo BEAR set top box sa elektronikom od drugog modela set top boxa,Selenga ili SKY box,sto je i moguce jer ga je kolega kupio pre nego sto su se masovno pojavili (mozda cak i godinu dana ranije),nije kupljen kad i vecina ostalih od ovog modela.Samo cu sutra morati da vidim i oznake na ploci mada mislim da su ove sto ste napisali.Probacu sa vasim modelom flasha da procitam ponovo,citao sam flash od 32mbita nekim drugim modelom cipa isto od 32mbita.A na cipu pise bas ono sto sam napisao,samo sto sam Q citao kao "0",nazalost...

---------- Pet Nov 18, 2016 18:14 ----------
Gore sam dopunio model,upucavanjem dumpa(ponasa se isto,dump od SKyboxa-V1.1),isto prikazuje br4 u ogledalu,preduvavan procesor,sa fluksom i duvaljkom-nista,preduvavan RAM -izgubile se sve cifre jedno vreme pa se vratilo na staro,svi naponi vrlo blizu navedenih,jos malo cu da igram i ako uspe,uspe,ako ne to bi bilo to...

---------- Uto Nov 29, 2016 20:43 ----------
Mislim da je vreme da se zatvori tema,nazalost kao neresena.Jedino mi je zao sto nisam uspeo nigde da pronadjem semu bilo kog od ovih STB-a cisto da vidim princip organizacije kola.Sto se tice popravki dosao je jos jedan STB (mislim madjarski,zaboravio sam oznaku),sa problemom blokiraog software-a tj zakucan je kao da je USB ubacen u njega.Neko je takodje radio pre mene ali je razduvao komponente,pa sam se i tu malo igrao(kinezi su nadmasili sebe u minijaturizaciji kola).Bez ozbiljne opreme popravka se svodi na napajanje i zamenu kondenzatora ili stabilizatora uz neki tranzistor ako se zna da je koja je komponenta u pitanju (oznake sa njih nisam mogao na netu da nadjem,tipa A1RK i sl.)Tema se zatvara uz molbu ako neko ima u inbox da posalje semu makar jednog STB,ne blokovsku nego detaljnu cisto da zadovoljim znatizelju.Hvala svima na interesovanju i pomoci,tema zatvorena,idemo dalje.

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 21016
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen

Postod Stolle » 29 Nov 2016, 20:47

Ma kakva šema za nešto što košta 25-30€. :roll: Pa šema nema više za TV, a kamo li za ove igračke.
Nema tu mesta za nikakve ozbiljnije popravke.

baracuda
_
_
Postovi: 61
Pridružio se: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod baracuda » 29 Nov 2016, 20:50

Zato sam i odustao ....Pozdrav svima jos jednom

senzori
_
_
Postovi: 2
Pridružio se: 13 Maj 2011, 19:02
Location: Srbija Uzice
Kontakt osoba: rade
Specialty: tv

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod senzori » 02 Dec 2016, 18:03

Zameni elko 2200mf 10v u sekundaru .

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 21016
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod Stolle » 02 Dec 2016, 19:22

mf? Šta je to?

senzori
_
_
Postovi: 2
Pridružio se: 13 Maj 2011, 19:02
Location: Srbija Uzice
Kontakt osoba: rade
Specialty: tv

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod senzori » 06 Dec 2016, 11:21

2200 mikrofarada/10V u sekundaru napajanja. Menjaj ga iako se nije naduvao ! On bas takve simptome daje.

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3003
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod alexa_pg » 06 Dec 2016, 17:40

Kolega @senzori
Ovo što ti je administrator sajta skrenuo pažnju pitanjem "mf? Šta je to?" znači da ubuduće pravilno pišeš oznake mjernih jedinica.
"2200 mikrofarada" se skraćeno nikako ne piše kao 2200mf već kao 2200µF ili 2200uF.
Alexa

baracuda
_
_
Postovi: 61
Pridružio se: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod baracuda » 15 Dec 2016, 19:43

Mislio sam da je tema sa mojm zadnjim komentarom zatvorena ali vidim da ima jos interesenata,pa posto trenutno MEDA lezi u fioci i ceka drugog MEDU da mu donira delove mogu da vas sve obavestim tek za 7 dana posto STB nije kod mene trenutno.Mislim da sam sa FLUKE instrumentom merio sve kondenzatore (ne naduven-nije naduven vec precizno i svi su bili u +/- 10 % vrednosti od nominalne,jedino nisam merio ESR(nije mi tada bio pri ruci) ako to ima neke veze sa radom uredjaja mada je do sada svaki kondenzator meren sa njim bio dovoljan za dijagnostiku bez ESR-a.Ako nesto nije valjalo FLUKE je pokazao i bio tacan u proceni.Svejedno javljam kada se docepam uredjaja...pozdrav svima jos jednom...

brisel
_
_
Postovi: 3
Pridružio se: 09 Jan 2017, 08:20
Location: Srbija, Beograd
Specialty: consumer

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod brisel » 09 Jan 2017, 08:28

Ima li epiloga, i ja imam sličan problem...

brisel
_
_
Postovi: 3
Pridružio se: 09 Jan 2017, 08:20
Location: Srbija, Beograd
Specialty: consumer

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod brisel » 10 Jan 2017, 21:37

Zamenjen 2200uF, radi
Prikačeni fajlovi
1.jpg

baracuda
_
_
Postovi: 61
Pridružio se: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod baracuda » 01 Feb 2017, 19:48

Veliko izvinjenje,mislio sam da sam vec odgovorio na pitanje,ali nisam nazalost.Pisao sam odgovor na post ali izgleda ga nisam poslao kako treba,takoda se izvinjavam svima.Da stvarno zavrsim ovu pricu,zamenom kondenzatora NISAM DOBIO NISTA NOVO,tako da stoji kao u naslovu NERESENO!!!Kolega brisel je izgleda imao vise srece od mene.Kondenzator je merio 2550 uF,ali zamenom nisam dobio nista,ali nadam se da je prica barem nekom pomogla!Hvala svima i veliki pozdrav!

Korisnikov avatar
bogoljub
gx
gx
Postovi: 118
Pridružio se: 15 Avg 2006, 14:32
Location: Gardinovci
Kontakt osoba: Bogoljub

Re: BEAR DTV-202 stalno ukljucen-NERESENO-ODUSTAO

Postod bogoljub » 21 Feb 2017, 15:58

Danas došao jedan koji nedaje znakove života,nesvetli led lampica i neradi.Zamenjen kondezator u sekundaru mreže 2200mikro farada-isti bio naduvan- i u primaru mreže zamenjen kondezator 10 mikro farada.Medved se probudio iz zimskog sna radi već tri sata.Ostaje do sutra na testiranju.
ZAKLINJEM SE NARODU I BOGU DA CU U KAFANU ICI KAD GOD MOGU


Povratak na “Servisiranje DVB-T,T2,C,S I SATELITSKIH RISIVERA”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost